sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Viikko 2, Odotus

Kuluneen viikon otsikkona on "odotus" sen takia, mitä huomenna tapahtuu. Mullahan on siis PT:n kanssa treenitreffit, jossa käydään läpi hänen mulle laatimansa yksijakoinen saliohjelma ja keskivartalokuntopiiri. Oon niin innoissani! 

Vaikka oonkin koko viikon odottanut seuraavaa viikkoa, oon osannut nauttia tästäkin viikosta ja elänyt hetkessä. Oon liikkunut (yli neljä tuntia, jee!), kirjoittanut ahkerasti blogia, syönyt hyvin, herkutellut melko vähän, katsellut hyviä leffoja ja lukenut pari mielenkiintoista lehteä. Kaiken kaikkiaan kelpo viikko siis. :)

Alla muutama kuva viikon kohokohdista ja lyhyt kertaus mitä kaikkea tulikaan tehtyä. Pureudun myös viime viikolla asettamiini viikkotavoitteisiin - ne toteutuivat osittain.


Tiistaina käytiin poikaystävän kanssa Fonda Del Solissa syömässä. Tuttu paikka, mutta ikinä ennen en oo vaihtanut annoksen lisuketta SALAATTIIN! Aina oon ottanut ranskalaisia. Tällä kertaa kuitenkin valitsin talon salaatin, eli kurkkua, tomaattia ja salaattia, plus jotain kastiketta. Annos oli broilerin pariloitua filettä aurajuustokastikkeella. Mukana myös paholaisenhilloa, ananasrengas ja persikkaa. OI. :P

Sämpylöitä! Ihan itte leivoin (tiistaina). Enkä tosiaankaan oo mikään jauhopeukalo, mutta niistä tuli tosi maukkaita. :) Spelttijauhoista tein paketin ohjeen mukaan. Päälle ripottelin seesaminsiemeniä.

Lauantain myöhäisillan herkut: suklaanmakuista kaurajäätelöä ja itse tehtyä marjapannaria Bonnen mangososeen kanssa.  Yhteensä 467 kcal, jotka hienosti mahtuivat päivän energiansaantiin. Pannarista tuli kuohkeaa ja pirteää.

Sunnuntaiset leffaherkut: mansikkarahka, raakapatukka, välipalakeksi, lakuja, viinirypäleitä ja vihreää paprikaa. Aika tuhti satsi - 611 kcal (mutta reilut 20 grammaa protskua). Laku ja viinirypäle on match made in heaven. <3

Viikon 2 liikunnat meni seuraavanlaisesti:

- ma: kävely 42 min.
- ti: -
- ke: pyöräily 15 min., piloxing 1 h
- to: -
- pe: juoksumattolenkki 37 min.
- la: Move Fitness 30 min.
- su: pyöräily 30 min., venyttely 30 min.

= 4 h 4 min.

Jei, tästä on hyvä jatkaa huomenna alkavaan liikuntaspurttiin. Oon luottavaisin mielin - eiköhän se 24 tuntia täyty taasen 4 viikon rutistuksen aikana. Varsinkin kun huomenna alkaa uudet salikuviot. :)

Asetin tälle viikolle muutaman tavoitteen. Liikunnalliset ei ihan onnistuneet, sillä pelasin vain kerran muuvia, enkä käynyt kahvakuulaamassa enkä sulkapalloilemassa. Mutta aikatavoitteen, 4 tuntia, sentään saavutin ja siihen oon hyvin tyytyväinen. Ja perjantain juoksumattoilu oli oikein mukavaa. :) Liikuntailoa tuotti myös uudet superhienot trikoot.

Uusia ruokia tein. Ensimmäisenä ruusukaali, jonka tekemiseen ei paljoa vaadittu (pannulla paisto) ja josta ei tarvitse tässä nyt sen enempää puhua. Tiedätte seuraukset. Kokeilin muutamaa uutta raakapatukkaa viikon aikana, ja rakastuin Pulsinin brownien makuiseen. Sitä lisää! Kartutin leipurintaitojani tiistaina tekemällä spelttisämpylöitä - sitä voi ihan rehellisesti jo sanoa uuden ruoan laittamiseksi. Vähän oli kuumottavaa seurata taikinan nousemista (kun siis musta tuntui ettei se millään meinaa nousta, eikä se oikein isoksi paisunutkaan), mutta valmiista sämpyläsatsista tuli oikein maukas. Vielä maukkaampia sämpyt oli seuraavana päivänä. :P Ostin uuden purkin maapähkinävoita ja ai miten hyvää se olikaan töissä ruokiksella sämpylän välissä! Eilen illalla tehty marjapannari onnistui myös. Aiemmin olin kokeillut vain banaaniversiota reiluin maustein. Nyt ei kuitenkaan ollut banskua, niin päätin jättää mausteetkin pois ja tehdä vain kananmunasta (6 kpl), puolukoista, mustaherukoista ja vadelmista (kaikkia 100 grammaa). Siisti väri ja hieno maku. :)

Herkkutavoite jäi myöskin täyttymättä. Lasken pizzeriasta haetun pizzankin herkuksi, ja siihenhän se viiden prosentin tavoite kaatuikin. Eli siis tuli enemmän kuin viisi prosenttia viikon kokonaisenergiamäärästä herkuista. Pikaisen laskennan tuloksena sain 12 %. Tää päivä on vähän auki vielä. :D Ei lähelläkään viittä, mutta ehkä olin liian ankara itselleni asettaessani niin alhaisen tavoitteen. Täytyy kuitenkin ottaa huomioon kokonaiskuva: en yhtenäkään päivänä (paitsi ehkä snadisti perjantaina) syönyt yli kulutuksen, liikuin paljon ja olin kolme kokonaista päivää ilman mitään herkkuja. Se on paljon mulle. Ja suurin muutos tapahtui ajattelussani: enhän mä TARVITSE niitä herkkuja. Mitä mä tarvitsen, on terve ja toimiva keho, joka kestää kaikenlaiset rasitukset hamoihin vanhuudenpäiviini saakka. Ja siihen kehoon kuuluu rautainen fyysinen kunto, sopusuhtaisuus ja lihaksikkuus. Ei mitään noista saavuteta herkuttelemalla.

I will!

Tässä taisi olla kaikki oleellinen kuluneesta viikosta. Hyvä fiilis, hyvä ruoka, hyvä treeni. Huomenna uusi viikko ja PT-tapaaminen (niin, mä tapaan PT:n ja se on tehnyt mulle saliohjelman, jos joku ei tiennyt..?? :D). Sitä odotellessa.

Palaillaan!

- Jenni

5 kommenttia:

  1. Ymmärsinkö mä nyt oikein, että sulla on tapaaminen PT:n kanssa?! :D

    Hienoja sämpylöitä, mä en ole ikinä onnistunut saamaan sämpylöiden pinnasta noin tasaisia. Ne on aina sellaisia halkeilevia. Onneksi mulla on se leipäkone, sillä tulee aina nätti pinta :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, leipäkone ois kyllä hieno. :) Kattelin eilen Australian Masterchefiä, jossa kilpailijoiden piti tehdä sandwich, eli leipä ja siihen täytteet. Ai että ne kaikki oli herkullisen näköisiä, teki heti mieli hyökätä sämpylöitä leipomaan. :D Eikä erilaisten leipien valmistaminen näyttänyt niin kovin vaikealta. Ehkä tässä joku päivä villiinnyn ja alan ihan pitkän kaavan mukaan tehdä leipää (en tiedä mitä toi tarkoittaa, jotenkin vaan käsitys että leivän teossa kestää kauan :D).

      Poista
  2. Huomisen postausta ootellessa. Toivottavasti on kunnon pt, niitäki löytyy vähä sellasii ja tällasii.. Itte en sellast tarvii, tiedän et voin saada upeit tuloksii ilmankin ja JOS saan niin arvaa vaan otanko siut valmennukseeni. ;) Mut ei voi viel mtn sanoo, en oo viel päässy alottaa ees treenaamista. Plaaaah.... Viel täytyy oottaa. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, mä tiedän taas että en voi saada hyviä tuloksia ilman PT:tä, koska tarviin tarkan opastuksen kaikkiin laitteisiin ja liikkeisiin, ja räätälöidyn treeniohjelman. :) Kyllä sellaisesta mielellään maksaa.

      Malta vielä, kannattaa varmistaa että kaikki paikat on kunnossa ennen kuin aloittaa liikunnan. :)

      Poista
    2. Juu samoin miekin, jos laitteita käytän. Kotijumpalla meinasin saada itteni kuntoon. ;) Jahka pääsisin sen vain joskus aloittamaan. Oikee olkapää on vähän välii rasittunu, turhauttavaa!! >< Ei sillä pysty treenaamaa missää..

      Poista