torstai 9. tammikuuta 2014

Torstai ja herkkuruoka

Kyllä liha ja peruna naisen tiellä pitää! Tai jauheliha ja bataatti, jotka olivat tän illan aterian kaksi pääraaka-ainetta.

Jennin keittiössä kokkaillaan pääasiassa yksinkertaisia ja nopeita ruokia. Joten tänään vatsa nälästä kuristen paistoin vähärasvaista nauta-sikaa ja maustoin sen tacomausteella. Kaveriksi bataattilohkoja ja vähän tomaattia ja raejuustoa.

Koska taloudestamme vain toinen tarkkailee painoaan toisen voidessa huoletta syödä mitä haluaa, teen usein erilaiset ruoat molemmille. Tänään syötiin kumpikin jauhelihaa, mutta eri lisukkein. Joskus tuntuu vähän hankalalta tehdä kaksi erilaista annosta, mutta koska mun kokkailut on niin simppeleitä ja käytän paljon tuoreita vihanneksia (ei tarttee muuta kuin pilkkoa), laitan ihan mielelläni myös toisellekin mieluisan annoksen. Tällä tavoin saan eräänkin lautaselle ujutettua kasviksia. ;)

Potaatit ja bataatit, sulassa sovussa. Pyörylät säästin huomiselle.

Kevyttä ja maukasta.

Toinen tykkää tomaatista, toinen kurkusta. Tai mä kyllä tykkään molemmista. :D

Dinner is served!

Kyllä vaan hyvästä ruoasta voi tulla niiiin hyvä mieli. Vaikka olisi jo valmiiksi iloinen, maukas sapuska saa vielä paremmalle tuulelle. Mikäs sen mukavempaa kuin täysi (muttei ähkyinen) vatsa ja loppuilta rentoa kotona oleilua. 

Ai niin, mutta se makeanhimo! Oon pystynyt välttämään ruoan jälkeisen makean syönnin juomalla Pepsi Maxia tai pureskelemalla purkkaa. Siis viimeisen viikon aikana, ennenhän mä vetelin surutta aina vähän jotain pientä jälkkäriksi, "koska päivän kalorit salli sen". Herkuista on kuitenkin pysyttävä nyt useammin erossa, sen oon tehnyt tässä blogissakin selväksi useaan otteeseen. :D Tänään menin taas max-linjalla. Illemmalla otin raakapatukan teen kera. Oli muuten ihan sikahyvä uusi löytö tuo Pulsin'-merkkinen patukka! Niiiiiiin herkkua, yksi parhaista raakapatukoista mitä oon maistanut. :) Tärkeimmät (listasta viisi ensimmäistä järjestyksessä) ainesosat: taateli, cashewpähkinävoi, rusina, raakakaakao ja manteli. Eikä gluteenia tai lisättyä sokeria, vain luonnon omaa hyvää! 50 gramman pötkelö piti sisällään 195 kcal. Lisää? :P

Tee tällä kertaa Clipperin valkoista appelsiininmakuista. Sopi hyvin patukan kanssa. :)

Nyt täytyy lopetella, jotta ehdin julkaista tämän vielä torstain puolella. Hups, herätys huomenna klo 5.45. Mutta PERJANTAI. Luvassa seitsemän ja puoli tuntia töitä, rentoutumista kotona lehden ja välipalan parissa, jonkinnäköistä treeniä ja uusi jakso Voicea. :)

Ihanaa perjantaita kaikille muillekin!

- Jenni

2 kommenttia:

  1. Mun pitäis nii maistaa tuota bataattia... Siis mä jopa ostin bataattia, mut sit se vaa jäi jääkaappii viikoiks, vaa yksinkertaisesti jäi ja lopulta heitin sen roskikseen... EI NÄIN! :/ Täytyy ostaa uusi ja oikeasti sitten tehdä siitä vaikka juuri näitä lohkoja. Hävettää ihan, että sen ostin, enkä sitten saanut aikaseks tehdä siitä mitään... Huoh. Mut hyvält aterialt kuulosti tää. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kannattaa kokeilla! :) Uunissa siitä tulee ihanan pehmeetä ja se on kivan makeaa. Eikä lohkojen tekemisessä mee kauan. =)

      Poista