maanantai 6. tammikuuta 2014

Maanantai ja ruusukaali

Hmm, täyttyiköhän mulla yksi viikkotavoite, kun söin tänään elämäni ensimmäistä kertaa ruusukaalta? Paistoin pakastehyllyltä löytämäni 550 gramman ruusukaalisatsin teelusikallisessa rypsiöljyä ja heitin sekaan mustapippuria. Eli tein uutta ruokaa. :D

PT siis käski mun syödä enemmän vihreitä kasviksia. Tiesin jo etukäteen, että syön niitä liian vähän ja harvoin, joten petraamisen tarve on todellinen. Vihreät kasvikset sisältävät kaikkea hyvää: rautaa, luteiinia, C- ja K-vitamiinia sekä indolihappoa. Ruusukaali, jota käytin, oli pakastetta, ja sitä oli ainoastaan esikeitetty eikä maustettu. Ravintosisältö per 100 grammaa: 45 kcal, 4,5 grammaa kuitua, 4 grammaa proteiinia ja 3,5 grammaa hiilihydraattia. Aika jees. :) Maku oli ihan jees myös. Vaatii varmaan hieman totuttelua, mutta kyllä ruusukaali ainakin mun viikoittaiseen ruokavalioon pääsee. Ja voin opetella valmistamaan sitä eri tavoin.


Päivän pääateria: paistettua ruusukaalta, raejuustoa, omena ja klementiini. 285 kcal.

Sinne meni, jes!

Pahoitteluni kuvien huonosta laadusta - taisin klähmätä ruusukaalisormillani kännykän kameran sumeaksi. :D

Tänään siis paastosin pitkälle iltaan saakka. Viimeöisten karkkien vuoksi. Kauppakeskuksessa tosin hairahduin ottamaan jätskipallon (ilman voffelia), mutta varsinaisen ekan aterian nautin vasta puoli kahdeksan maissa. Hieman sen jälkeen, kun olin käynyt ystäväni kanssa reippaalla happihyppelyllä, reilun neljänkymmenen minuutin kävelylenkillä. Eli aerobinen tyhjällä mahalla. :D Illaksi mulla on vielä tölkkipäärynää mehussaan, rahka, välipalakeksi, kurkkua ja paprikaa. Eiköhän niillä nälkä lähde, vaikka proteiinin saanti jääkin valitettavan pieneksi. Syödään huomenna sitten enemmän. :) Eikä herkkuja koko päivänä!!

Huomenna pääsee pitkästä aikaa töihinkin, ihanan kamalaan aamuvuoroon. Illalla ehkä uskaltaudun kahvakuulatunnille salille, tai sitten käyn salilla muuta tekemässä. Toisaalta miksen menis tunnille, mulla ei kuitenkaan tällä hetkellä oo omaa kuulaa.

Palaillaan astialle huomenna!

- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti