sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Viikko 4, Taistelu

Hello! On aika viikkokatsauksen. 

Tämänkertainen otsikko viittaa kamppailuun, jota olen käynyt herkkuhimoa vastaan. Joskus herkut ovat voittaneet, joskus minä. Mua inhottaa sanoa "sitten kun", mutta... Sitten kun on ensi viikko (eli ihan kohta), otan oikeasti itteäni niskasta kiinni ja vähennän herkuttelua radikaalisti. Tavoitteena samanlainen herkkusaldo kuin viikolla 2. Silloin oli helppoa olla kolme kokonaista päivää ilman herkkuja, eikä loppuviikkokaan läskiksi mennyt, vaan herkuttelu pysyi maltillisena. Koska en usko ehdottomiin kieltoihin, en aio tehdä lupauksia tyyliin "arki ilman herkkuja ja viikonloppuna jompanakumpana päivänä saa herkutella". Pidän vain herkut minimissä. Miksen pystyisi siihen? Tahdonvoimaahan se vain vaatii.

Yeeeees.

Tää viikko meni siis hieman heikommin syömisten suhteen, mutta liikkuminen sujui. Menipä kuusi viikkotuntiakin rikki ihan heittämällä, jee!

Viikon 4 liikunnat:

- ma: -
- ti: keskivartalokuntopiiri 1 h, kahvakuulatunti 45 min., kävely 28 min.
- ke: -
- to: Move Fitness 1 h 2 min., kuntopiiri 47 min.
- pe: -
- la: kuntosali 1 h 6 min., X-Box Kinect-treeni 25 min.
- su: koiran ulkoilutus 31 min., kuntosali 38 min.

= 6 h 42 min.

Kahden spurttiviikon jälkeen oon siis 52 minuuttia plussalla. En tosin ajatellut löysäillä vielä ensi viikolla (enkä mahdollisesti vikallakaan), vaan liikun niin paljon kuin sielu sietää.

Yksi tärkeä huomio liikunnoista: viikon toinen salitreeni jäi tyngäksi. Salille tuli valomerkki ja pian sen jälkeen valot sammuivat kokonaan, ja mun treenistä oli vielä melkein puolet jäljellä. Omaa tyhmyyttä. Olin katsonut, että sali menee sunnuntaisin klo 21 kiinni, ja sisään pääsee avainkortilla 10 minuuttia ennen sulkemisaikaa. Jotenkin olin järkeillyt tämän mielessäni niin, että treenata saisi vielä sulkemisajan jälkeenkin, esim. tunnin-puolitoista. En tiedä mistä olin saanut idean. Mutta siinä kun veivasin neljän voimaliikkeen supersarjoja, valot sammuivat. Eivätkä enää menneet päälle. Mun lisäksi yksi toinenkin treenaaja oli vielä salilla, etten onneksi ihan tyhmänä yksin joutunut lähtemään pois. :D Harmittaa kyllä vietävästi, että jätin noin viime tippaan viikon tokan salitreenin, enkä edes saanut sitä vietyä loppuun. :( Sen takia liikuntalistassa seisoo 38 minuuttia sunnuntain salitreenin kohdalla, vaikka siinä pitäisi komeilla yli tunnin lukemat.

Viikon 4 kuvia:

Aijai, pizzaa. Ja kurkkua sekä viinirypäleitä. Maanantailta, 641 kcal. (huomio kuvan ulkopuolelta: myöhemmin samana iltana söin viimeisenkin neljänneksen tuosta pizzasta, ja "jälkkäriksi" karkkia ja maustekakkua)

Kyllä mä jotain terveellistäkin söin maanantaina. Ruokiksella eväänä banaanipannaria ja omena. 434 kcal.

Perus mättöä keskiviikolta: naudan jauhelihaa, vihanneksia ja paahtoleipä margariinilla. 437 kcal.

Perjantain ekstrakevyet eväät: vihanneksia ja raejuustoa, sekä jälkkäriksi viinirypäleitä. Ruokajuomana kuplivaa Pepsi Maxia. 233 kcal.

Sunnuntain päivällinen äidin luona: broilerin koipea ja salaattia, jossa fetaa, kirsikkatomaattia, persikkaa, kiiviä ja salaattia. Ruokajuomana viiden hedelmän mehua (oli pakko ottaa, kuulosti niin herkulliselta! ja olikin :P). 480 kcal.

Sunnuntain päivällisen jälkkäri äidin luona: mustaa kahvia ja kaksi palaa tummaa appelsiini-crisp-suklaata. (ei ollut oikeasti tummaa, vain 47 % kaakaota...)

Viikon kuvat olivatkin ruokapainotteisia tällä kertaa. Täytynee ensi viikolla kehittää muitakin kuvia. Jotain ehdotuksia, mitä haluaisitte nähdä?

Ajattelin tehdä liikuntasuunnitelman. Sellaisen helposti muokattavissa olevan. En muutenkaan tykkää kiveen hakatuista aikatauluista. Jos vaikka tuleekin jotain polttavaa menoa, tai suunnitelmat muuten muuttuvat, en halua joutua potemaan huonoa omaatuntoa.

Jotain tällaista mietiskelin:

- ma: kotitreeni (Move Fitness/peppu-reisi) n. 30-45 min.
- ti: PT-treeni 1 h, keskivartalokuntopiiri n. 1 h
- ke: -
- to: salitreeni n. 1 h 7 min.
- pe: sulkapallo n. 50 min., mahdollisesti kävely n. 18 min.
- la: salitreeni n. 1 h 7 min.
- su: kotitreeni (Move Fitness) n. 30-60 min., venyttelytunti 30 min.

Noista tulis ainakin seitsemän ja puoli tuntia, mutta tosiaan vasta alustava suunnitelma. :) Mietin tosin meneväni kokeilemaan yhtä ryhmäliikuntatuntia torstaiaamuna, mutta se lienee sen verran raskas, etten jaksa enää perään lähteä salille heilumaan. Mietin vielä. Voipi myöskin olla, että jonkun salikerran yhteydessä käyn vähän hakkaamassa säkkiä, joten lisäminuutteja saattaa ilmestyä.

Jossain määrin "obsessed" oon kyllä itekin. Ja "lazy". :D Mutta melko harvoin jälkimmäistä.

Nyt iltapalan valmistukseen, että toinenkin iltatreenaaja saa hetimiten kotiin päästyään vatsan täytettä. :) Huomenna luvassa myöhään (yhdeksään-kymmeneen) nukkumista, kotona treenailua ja suihkuttelua, maukkaiden eväiden valmistusta ja viikon eka työvuoro.

Ihanaa tulevaa viikkoa kaikille, palaillaan!

- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti