torstai 23. tammikuuta 2014

Torstain tupla

Mun liikunnat on menneet laskusuhdanteisesti tällä viikolla. Maanantaina tosiaan pidin heti lepopäivän, tiistaina repäisin kolme liikuntakertaa, keskiviikkona laiskottelin (eli en lähtenyt liikkumaan, vaikka lihakset ei edes olleet kovin jumissa) ja torstaille sain kaksi liikuntakertaa.

Päivän mietelause.

Perjantaina on se suunniteltu lepopäivä, ja lauantaina liikunta jatkuu salin ja sulkapallon merkeissä. Sunnuntaille myös salitreeniä.

Eilen pysyin melkein täydellisen tiukkana herkkujen suhteen: "sorruin" vain kahteen pieneen imeskeltävään salmiakkikarkkiin. Muut syömiset oli perus mättöä: puuroa, hedelmiä, leipää, jauhelihaa, vokkivihanneksia. Makeannälkään vetäisin raakapatukan ja tein illalla mansikkapannaria. Siis sitä sellaista, jossa vain kananmunaa, marjaa (tai hedelmää, mulla on kokeiluvaihe menossa :P) ja pikkaisen vaniljasokeria makeutukseen. Mansikkapannarista tuli banaaniversiota löysempää, eikä yhtään niin kuohkeaa, mutta maku oli kohdallaan.

Tääkin päivä on sujunut hienosti - ei yhtään herkkua oo kadonnut ääntä kohden. Näyttäisi jopa siltä, että jään yli seitsemän sadan kalorin verran miinukselle. Tämä on oikeastaan enemmän kuin hyvä, koska huomenna on leffapäivä, jossa on tarjolla kaikenlaista maukasta syötävää. :)

Töissä ruokiksella. Mansikkapannaria, päärynä ja musta kahvi. 302 kcal. Pannari oli huomattavasti maukkaampaa kuin miltä näyttää. :D

Sitten treeneihin.

Olin jo eilen päättänyt muuvata. Edellisestä pelikerrasta tuntui kuluneen hirveästi aikaa, vaikka tilastojen mukaan se oli viime viikon lauantaina. Kai vaan oon tottunut pelaamaan useammin. :) Päivän tavoitteet oli helppoja, mutta koska halusin kuluttaa enemmän energiaa ja käyttää kunnolla aikaa treeniin, valitsin täytteeksi kaikenlaisia kivoja harjoituksia. Kyllähän siinä päälle tunti vierähti.

Lopullinen tilasto. Eli tuossa näkyy päivämäärä, peliaika, pelatut harjoitukset, pisteet ja kulutetut kalorit. Sulkuihin oon merkannut sykemittarin näyttämän kulutuksen, jota pidän oikeampana. Jännä seurata aina kuinka paljon ne eroaa toisistaan. :P

Muuvauksen jälkeen olin hiukan poikki, joten välipalaa naamariin, pari jaksoa Frendejä dvd:ltä ja seuraavaa treeniä suunnittelemaan. Laiska kun oon, tein ihan vaan kotona lihaskuntoharjoituksen, joka sisälsi niin painoilla tehtäviä osuuksia kuin sykettä kohottavia harjoituksia. Osan liikkeistä tein pelkällä kehon omalla painolla. Tutkin talteen ottamistani lehtileikkeistä (milloinkahan saisin koottua ne siististi kansioon...??) eri liikkeitä, ja yhdistelin niitä liikkeisiin, jotka muistin kahvakuula- ja peppu-reisi-dvd:ltä. Sellaisia yksinkertaisia mutta tuntuvia. :)

Itse suunniteltu treenipläjäys. Aikaa kului 47 minuuttia ja kaloreita paloi 262 kappaletta.

Aikaa jäi aika reilustikin (siis kun olin suunnitellut huhkivani 47 minuutin verran - niin kauan kuin kuuntelemani levy kestää :D), joten kun olin tehnyt ekan kierroksen, jäin yhden kappaleen ajaksi jammailemaan. Eli tein ensin yhdet sarjat kaikkia liikkeitä, sitten tanssahtelin, varjonyrkkeilin ja päkiäjuoksin, ja sitten tein toiset sarjat. Loppuun jäi vielä sen verran aikaa, että ehdin tanssia lisää. Toivottavasti kukaan ei katsonut naapuritalon ikkunasta. :D Vika biisi (Survivorin Man Against the World) oli kyllä hiukan liian hidastempoinen kunnon revittelyyn, joten se meni heiluttelen tässä käsiäni tunnelmallisesti-osastolle. Mutta eipä kai se haittaa. Pääasia, että oli tosi hauskaa ja syke nousi! Luulen, että pienillä muokkauksilla tän illan kotitreenistä saa oikein kelpo setin. Voisin esimerkiksi lisätä vaikka viisikin liikettä, että saa treenin rungon tehokkaammaksi. Nyt tein lopussa vielä vähän etuvipareita ja kulmasoutua (toivottavasti nää on oikeita termejä...) käsipainoilla, sekä keskivartalon kääntöliikettä myöskin käsipainon kera. Joitain niistä voisi lisätä. :P

Oon erittäin tyytyväinen tän torstain saldoon. Tuntuu, että oisin jaksanut vielä enemmänkin liikkua, mutta hyvä näinkin. :) Ja liikuntasaldo nousi neljään tuntiin + kahteen minuuttiin, jee!

Tietysti se, että jäinkin tänään treenailee kotiin, tarkoittaa sitä, että viikonloppuna mun on tehtävä peräkkäisinä päivinä viikon molemmat salitreenit. Ja mulla on yksijakoinen ohjelma. :D Mutta suunnittelin niin, että lauantaina meen heti aamupäivästä salille, ja sunnuntaina vasta illalla kasin jälkeen, niin tulee kunnon tauko treenien välille. Eikä se yksi treenikerta viime viikollakaan (siis kumpanakaan päivänä, kun koko kropan treenin vedin) tuntunut hirveältä lihaksissa seuraavana päivänä - olin oikeastaan vähän yllättynyt lihaskivun vähäisyydestä. Joten enköhän mä pärjää. :)

Tänään olis luvassa vielä iltapalan syöntiä ja yksi jakso uutta sarjaa, sitten uinumaan. 

Ja sitten:

Mmm... French fries and cheese burger and tasty dessert... *drools*

Eikun:

That's more like it!

Ihanaa tulevaa viikonloppua kaikille ihanille! Ja vähemmänkin ihanille - I'm all about love right now! <3

- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti