maanantai 13. tammikuuta 2014

Koko kroppa ja keskivartalo

Jep, tulin just PT-tapaamisesta - kuten otsikostakin voi päätellä. Ehdittiin nipin napin käydä läpi koko kropan saliohjelma ja joitain liikkeitä keskivartalotreenistä. Suunnitelmissa on siis tehdä yksijakoinen treeni kahdesti viikossa ja keskivartalokuntopiiri kerran viikossa. Sen lisäksi vaihtelevasti muuta liikuntaa, mutta salitreeni on nyt se ykkösjuttu. 

Sitouduinpa samalla kahdeksaan uuteen tapaamiseen, sovittiin jo kaksi seuraavaa treenikertaa. :) Kahden viikon päästä katsotaan uudestaan ohjelma läpi, ja korjataan mahdolliset ongelmakohdat.

Otos treeniohjelmista.

Salitreeni pitää sisällään ensin kolme kehon herättelyliikettä kehon omalla painolla, pienellä tangolla ja käsipainolla. Sitten tulevat voimaliikkeet, joita on yhteensä kuusi kappaletta ja jotka tehdään supersarjoina. Hahaa, alan käyttää sanastoa! :D Mulle tuli useimpiin liikkeisiin vain kymmenen kiloa painoa näin aluksi, mutta jostainhan se on lähdettävä. :) Ainoastaan maastavetoon suorin jaloin sain ottaa "aikuisten tangon", johon ei sitten tarvinnutkaan mitään painoja lisätä. Että se tanko tuntui pitkältä! Loppuun vielä kaksi vatsalihasliikettä. Kaikissa kolme sarjaa, paitsi vikoissa kaksi.

Vähän hirvitti, kun PT heti lämmittelyvaiheessa kertoi treenin olevan "aika tykki". Ja kun se oli toistanut saman sanan jo kaksi kertaa ennen ensimmäistäkään liikettä, aloin vähän pelätä. Liikkeiden läpimenon jälkeen hän vielä sanoi, että onkohan treeni liian haastava, mutta vakuuttelin että ei todellakaan, tänne on tultu tekemään eikä löysäilemään. Haluan tuloksia! Onneksi PT oli jo ekan tapaamisen aikana mun kanssa samalla sivulla, jotta hän osasi tehdä juuri sopivan rankan treeniohjelman heti alkuun. =) Nyt mulla on entistä varmempi olo siitä, että me tullaan yhdessä saavuttamaan mitä mahtavampia tuloksia. Tai musta itsestänihän se on loppujen lopuksi kiinni. Kaikki tuki on kuitenkin tärkeää, ja koen yltäväni parhaisiin tuloksiin PT:n valvovan silmän alla. 

Toi on kyllä niin totta. Asiat tärkeysjärjestykseen!

Söpö pallopää on oikeassa.

PT-tapaamisesta jäi tosi hyvä fiilis. Liikkeet joita treeniohjelmasta löytyi, oli just sellaisia joita halusinkin. Suurin osa siis vapailla painoilla, ainoa laitemainen liike oli jalkaprässi. Eli koko keho rasittuu hienosti, kunhan muistaa kiinnittää näin alussa varsinkin huomiota liikeratoihin. Mulla tuppasi monessa liikkeessä lysähtämään hartiat eteenpäin, sen kanssa on ehkä eniten tehtävä töitä. Meen heti huomenna tekemään ekan koko kropan treenin lämmittelyineen kaikkineen, toisen voisi vetää viikonloppuna. Haluun treeniä seuraavana päivänä rauhassa kuulostella, mitä kroppa tykkää ja mitä liikuntaa voisi tuona päivänä harrastaa. 

Keskivartalokuntopiirin teen varmaankin torstaina tai perjantaina. Siinä suurimman haasteen mulle tuottaa iso kuntopallo, joka vaatii hieman totuttelua. Erityisesti liike, jossa maataan vatsallaan pallon päällä suorin vartaloin, niin että pallo on kaukana jalkaterissä asti, ja siitä vedetään ensin jalat (ja pallo) eteen vatsarutistukseen, sitten takaisin taakse ja heti perään punnerrus (edelleen pallon päällä). Olipa hyvin selitetty. :D Teen kuitenkin niin hyvin kuin pystyn ja ekan kuntopiirin ajatuksen kanssa, että kaikki liikkeet tulee suoritettua mahdollisimman puhtaasti.

Nyt alan valmistautua töihin lähtöön. Palaillaan! Ja hei, kertokaa ihmeessä omia kokemuksia salitreenaamisesta. PT:n kanssa tai ilman. :)

- Jenni

7 kommenttia:

 1. Itsellä tuo saleilu on niin uusi harrastus että kokemuksia ei hirveesti ole. Muuta kuin että olen kyllä tykännyt kun siellä olen käynyt. Kovin tehokasta ja oikeaoppista se ei varmaankaan ole, mutta on se aina eteenpäin :)

  Olisi huippua saada jossain vaiheessa PT niin saisi sen tekniikan kohilleen.

  -Kaukaa Kaunis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä kannattaa käydä, tekee kropalle hyvää. Useimmissa laitteissa ainakin on kuvalliset ohjeet käyttöön, ja kuulemma kanssatreenaajatkin auttaa mielellään tekniikan kanssa. :) Ja muita seuraamallakin voi oppia.

   Sitten kun tuun Ouluun vois käydä yhdessä salilla! :P Oisin kenties maaliskuun lopulla tulossa.

   Poista
 2. Samanlainen lappunen, minkä miekin sain jokunen vuosi sitten. En tiedä oisko jopa sama PT, mulla oli siellä nuorehko mies silloin. Hmm en tiiä, muhun ei oikein se sali uppoo.. Kokeiltu on, monella eri salilla, PT:n antamalla ohjelmallakin mutta näh... Ei se kaikille sovi ei. :/ Toivottavasti siulle sopii ja saat haluamasi tuloksia. :) Muuten vaadit rahoja takaisin hei ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan Foreverillä toi sama pohja käytössä, liikkeet on varmaan erilaisia.

   Joo mä nimenomaan oon halunnut aloittaa tavoitteellisen salitreenin, koska tykkään treenata salilla ja se on ainoa keino muokata kroppaa haluamaani suuntaan. Tuloksia syntyy kun jaksaa painaa! :) Ja mähän jaksan =)

   Mun PT on nainen, mutta kaikki muut keitä oon ohimennen nähnyt on miehiä. Niitä on kyllä monta (pienimmässä Foreverissä on 8 PT:tä).

   Poista
  2. Hmm mä kyl veikkaan, et saisit sellaisen kropan minkä haluaisit ilmankin salia. :) Esim. Jos sitä Jillianin kroppaa tavoittelet niin ihmeessä teet sitten Jillianin treenejä. ;) Se on sitten eri asia, että jaksaako sitä kotona treenata.. :/

   Poista
  3. No kun en saa. Ei Jilliankaan oo saanut kroppaansa tekemällä dvd:n harjoituksia, vaan se on (myös) käynyt salilla. Tykkään salitreenistä, ja tykkään treenata myös kotona. Mitä monipuolisempaa liikuntaa, sen parempi :)

   Poista
  4. Monipuolisuus on kaiken a ja o, se on kyllä totta. :) No paha sanoa saisitko vaiko et, kun en tiedä minkälaista vartaloa ihannoit. :/ Itse ainakin uskon, että saan haluamani kropan pelkän kotijumpan avulla (ohjatun liikunnan avulla), jos vain motivaatio säilyy. :)

   Poista