tiistai 7. tammikuuta 2014

Tiistai ja sairauspäivä

Eilinen ruusukaalihehkutus oli ennenaikaista. Tänään jouduin lähtemään kesken työpäivän työterveyshoitajan vastaanotolle, kun vatsa oli ollut niin saamarin kipeä koko aamun. Ja siis mä en turhasta valita, joten jos mut näkee työterveyshuollossa, jotain on oikeasti vialla.

Vatsaa jomotti heti herätessä, eikä kipu hellittänyt/pahentunut syödessä. Välillä tunsin kouristuksenomaista kuplintaa (ei, kyse ei loppujen lopuksi ollut ilmavaivoista) ja aaltomaisia kipukohtauksia. Vähän ennen hoitaja-aikaa alkoi hieman helpottaa, mutta edelleen on pientä kipua. Vastaanotolla arveltiin, että on varmaankin ohimenevää, ja sain loppupäivän saikkua. Uusi visiitti, jos jatkuu tai pahenee. Uumoiltiin, että syy saattaa jäädä tuntemattomaksi, tai sitten se on se eilinen ruusukaali. Täytyy siis varovasti kokeilla ruusukaalta loppuviikosta ja tutkia voisko se olla mulle sopimaton ruoka-aine. Se kuulemma sulaa huonosti. Voi rähmä jos se kaali ei sovi mulle. :(

Työpäivästä tuli siis puolikas ja tulin kotiin surffailemaan netissä, kuuntelemaan uutta levyä ja katsomaan Australian Masterchefiä. Ei huono tapa viettää sairauspäivää. :) Voi olla, että illemalla käyn kahvakuulatunnilla tai lenkillä tai teen peppu-reisitreenin kotona. Tai sitten vietän lepopäivän hyvällä omallatunnolla. Syön hyvin ja kevyesti, sekä vietän laatuaikaa poikaystävän kanssa. Katsotaan. :)

Eilen ja tänään poikkesin ostamassa täydennystä terveellisten herkkujen valikoimaan. Mukaan tarttui raakapatukoita, maapähkinälevitettä, superhalpaa magnesiumia (se ei kyllä mikään herkku oo, mutta terveellinen kuitenkin :D) ja spelttijauhoja. Joku päivä tässä vois vääntää sämpylöitä. Ja laittaa päälle maapähkinävoita, ah nam. :P

Spelttisämpyläjauhoja, maapähkinävoita, Nakdin Cocoa Delight- ja Rhubarb & Custard-patukat, saksanpähkinöitä, kaura-vadelma-välipala, kissamagneetti, Robbie Williamsin uusin levy <3 ja Viivin ja Wagnerin keittokirja.

Sellaista mulla tänä tiistaina. Onneksi ei vatsa oirellut ton pahemmin, oli ihan mukavaa lähteä hyvissä ajoin töistä. Enää kolme päivää viikonloppuun. :)

Nyt taidan siirtyä kokkikisan pariin, palaillaan!

- Jenni

2 kommenttia:

 1. Voi höh! Mullakaan ei vatsa ruusukaalista juuri tykkää, joskaan ei ihan tuollaista ole. Mutta ihan järjettömästi kerää ilmaa, kivuliaasti toisinaan. Vähän voin joskus syödä, mutta useimmiten välttelen. Mies taas tahtoisi syödä niitä vaikka joka päivä. :D Välillä kokkailen hänelle ja ittelleni sitten jotain muuta.

  Toivottavasti vatsakivut pysyy nyt poissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on harmillista! Just kun ehdin innostua uudesta tuttavuudesta, ja ne on niin söpöjäkin. :( Jäi kyllä pieni kammo. Vaikka oli mulla hetken aikaa soijamaitoonkin samanlainen kammo, koska vatsa meni kerran sen juomisen jälkeen ihan sekaisin, mutta sitten kun uudestaan join - ei mitään. Eli ehkä mä en ihan ruusukaalta vielä unhoita. :)

   Vatsakivut onneksi jäi töihin, sen jälkeen on vaan vähän mourunnut ja pikkaisen sattunut. Ehkä mä sainkin allergisen reaktion töihin paluusta. :D

   Poista