lauantai 25. tammikuuta 2014

Eräs lauantai

Tämä lauantai alkoi iloisessa vaakalukemassa 55 kiloa. Olin pelännyt etukäteen vaa'alle astumista, sillä eilen mässäilin surutta pakastepizzalla, cheddarjalapenoilla, irtokarkeilla, jäätelöllä, sipseillä ja dipillä. Mutta ilmeisesti suuret miinukset, joita olin kerännyt pääasiassa torstain liikunnoilla ja siistillä syömisellä, auttoivat tasapainottamaan eilisen mässäilyä, eikä paino noussut yhtään. Jes!

Tänään paluu ruotuun ja viikon eka salitreeni. Mun taktiikka onnistui, ja yhdentoista-kahdentoista aikaan päivällä salilla oli suht tyhjää ja sain rauhassa tehdä liikkeitä. Tilaa riitti. Treeni tuntui yhtä hyvältä kuin aiemmillakin kerroilla, ja jälkifiilis oli mahtava. Aikaa kului tunti ja kuusi minuuttia, kaloreita 464.

Salin jälkeen rahkaa lisukkeilla ja kahvia maidon kera naamaan ja tien päälle. Suuntasimme viettämään laatuaikaa poikaystävän siskon perheen luokse. Hyvää ruokaa, vähän herkkuja, ihanaa seuraa ja lisää liikuntaa. Siitä on hieno kyläilyreissu tehty!

Suikaleet pannulla. Oli ne suikaleita!

Valmistin ruoaksi kanaa suikaleina. Mulle tuli lisukkeeksi bataattiranskalaisia ja herne-maissi-paprika-sekoitusta, poikaystävälle riisiä ja kurkkua. Kanan paistaminen osoittautui hankalammaksi kuin koskaan, sillä paketti oli otettu pakastimesta parisen tuntia aiemmin, eikä sisältö ollut todellakaan sulanut. Siinä sitten työstin sellaiset rapsakat viisitoista minuuttia kanaklönttiä: ensin paistoin toista puolta, sitten käänsin koko palan ja nirhin haarukalla ja lastalla pieniä palasia irti, käänsin uudestaan ja toistin samaa kunnes klöntti oli tarpeeksi ohut, että loput suikaleet sai pilkottua siitä irti. Mausteiksi valikoitui mustapippuria, paprikajauhetta ja curryä. Ei tarvinnut enää kauaa paistaa, kun kana olikin jo kypsää, ja bataattiranskikset oli lähes samaan aikaan valmiit. Että oli hyvä yhdistelmä! :P

Kanaa, bataattiranskiksia ja hemapaa. Ruokajuomana Sprite Zeroa. 454 kcal.

Mua on jo pidempään kiinnostanut X-Box Kinectin yksi urheilupeli, joka löytyy poikaystäväni siskolta, ja halusin päästä vihdoin ja viimein pelaamaan sitä. Ruoan sulettua   vedin urheiluvaatteet päälle ja aloitin. 

Peli alkoi kahdella testillä, enkä niiden jälkeen jaksanut enää tehdä varsinaista treeniä. Joku toinen kerta sitten. :) Testeissä oli harjoituksina muun muassa polvennostojuoksua, punnerrusta, hyppyjä ja yhden jalan kyykkyjä. Eka testi mittasi liikkuvuutta, tasapainoa ja nopeutta. Toinen testi oli varsinainen kuntotesti, jonka jälkeen sain tietää tämänhetkisen kuntotasoni. Ja huh, kun tuli hiki! Jotkin liikkeet, kuten yhden jalan kyykky, tuntuivat helpommilta, ja jotkin, kuten punnerrukset (joissa en jostain syystä saanut yhtään täydellistä toistoa :D), vaikeammilta. Peliä tulee varmaan toistekin pelattua, niin kivaa se oli. Ja kuulemma tehokasta.

Kunnossa oon.

Näköjään rankkaa oli. Mutta mukavaa!

Kuntotestin tulos yllätti mut positiivisesti, vaikka en itseäni aivan rapakuntoisena pitänytkään. Mun ikäisten, eli 20-29-vuotiaiden, keskimääräinen vasemmanpuoleinen (fitness) tulos on 44 ja oikeanpuoleinen (urheilullisuus) 30. Eli jee, oon paremmassa kunnossa kuin monet muut saman ikäiset! Ja mä oon kuitenkin melkein loppupäässä tota ikähaarukkaa. :D Ajattelin muutaman viikon/kuukauden päästä tehdä testin uudestaan ja katsoa onko luvut kasvaneet.

Tän lauantain urheilujen ansiosta liikuntaspurtin viikkosaldo kasvoi viiteen tuntiin ja 33 minuuttiin. Huomenna ainakin salitreeni, joten kuusi tuntia menee kirkkaasti rikki, jee!

Herkkuja on kadonnut suuhun tänään juuri sen verran, ettei kalorit pauku yli. Cittarista löytyi ihanan värikäs teline gourmet-tikkareita (niin siinä luki! :D), ja oli pakko ostaa hattaran makuinen maisteluun. Vähän äitelä oli, mutta kyllähän sillä makeannälkä talttui. Ja koska tikkari oli jättikokoinen (31 grammaa :O), sain imeskellä sitä puolen tunnin ajan. Sen jälkeen ei tehnyt enää mieli lisää makeaa. Kunnes. Ehkä puoli tuntia myöhemmin söin muutaman karkin. Ja illalla laskelmien jälkeen makustelin vielä irtokarkkeja ja keksejä.

Kaikenlaisia herkkuja. Ois hienoa sanoa, että mitään en ottanut, mutta jotain otin. Muutaman keksin, puolet Twixistä ja jättitikkarin.

Ihan jees päivä ruokailujen suhteen, vaikka herkkujakin otin. Proteiinia ja kasviksia kertyi tarpeeksi (päälle 114 grammaa ja 530 grammaa) ja join paljon vettä. Huomenna yritän olla ihan kokonaan ilman herkkuja. Raportoin illalla tulokset. 

Ehkä voin katsella näitä kuvia, ja miettiä: "Ei herkkuja, ei herkkuja, ei herkkuja":


Minä päätän mitä syön ja miten liikun.

On muuten pitkä tie. Tossa kuvassa.

Ideoita ruoanlaittoon.

Tekosyiden aika on ohi.

Nyt tää alkais suunnittelemaan iltapalaa. Ja vielä vissiin ois joku leffakin katottavana. Eilen nukahdin kesken leffapäivän vikan leffan (Bond) ja torkuin lähes alusta loppuun Mooren sutkautellessa ja paukutellessa taustalla. Ei voinut mitään - aamuvuoro. Tänään ei toivottavasti tapahdu ennenaikaista uinahdusta. :)

Palaillaan! Huomenna viikkokatsauksen merkeissä. :)

- Jenni

3 kommenttia:

  1. Hei aivan mahtava toi hedelmä "ranta" idea! :D Pitääkin joskus itekki tollanen väsätä. ^^

    Mie en oo ite syönyt nyt reiluun viikkoon mitään herkkui. Banaanilettuihin nyt rakastuin, mutta ne ovatkin terveellisiä. ;) Mutta ei kiinnosta suklaa, ei leivonnaiset (kaks mun pahinta vihollista), ei jätski, ei sipsit, ei pizzat, eikä kebbukaa.. Tilattii kebsut ja otin Kebabin salaatilla ja en siitäkää saanu alas ku noin puolet ja plah, kyllästyin. Ei enään sitäkään. Tiedän, että kiitos tästä kuuluu yhdelle niistä kolmesta lisäravinteesta, jotka tilasin. Se vie ainakin multa täysin fiilikset mihinkään tuollaseen.. Seurailen viel vähän lisää ja jos tää jatkuu näin, kyllä, kerron sinulle lisää tästä aivan mahtavasta ( mutta kalliista :o ) tuotteesta. Tämähän ois juuri sellainen, mitä siekin tarttisit, herkkusuu ku oot kuten miekin (olin). :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkusuupa hyvinkin. Haluisin ihan omin voimin opetella herkuttelusta pois - sehän on kuitenkin vain tahdonvoimasta kiinni. Piiiiikku hiljaa. :)

      Poista
  2. Hyvä jos sulla riittää tahdonvoima, mulla ei. :D Viimeset pari vuotta jo on pitänyt lopettaa herkuttelu, mutta ei niin ei. En ole siihen pystynyt. Nyt vasta pystyn - taino alku vaikuttaa lupaavalta. Sen verran alussa vielä olen, että ei viitti viel sanoo juuta eikä jaata, ku kaikkea voi viel tapahtua. :P

    VastaaPoista