sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Luukku 8: Viikon top5 x 2

Otsikkoa selventääkseni: on aika koota yhteen viikon parhaimmat ateriat ja treenit. Tällä viikolla tulikin huhkittua ihan olan takaa: 7 tuntia ja 40 minuuttia! Huisia. Henkilökohtainen liikuntaennätys siis paukahti, jos mitataan työviikkona harrastettua liikuntaa. Viime kesänähän haastoin itse itseni liikkumaan eräänä kauniina kesälomaviikkona pyöreät kymmenen tuntia. Se meni lopulta niin tiukille, että sunnuntai-iltana leffasta tullessa jouduin jäämään viisi pysäkkiä ennen meidän asemaa metrosta pois, että ehdin harrastaa vikat 47 minuuttia kävelyä. :D Vaikka kello löikin kaksitoista kesken matkan (ja kutsuva Hampuris-pikaruokapaikka loisti kauheimman nälän hetkellä, onneksi oli karkkia eväänä), kävelin sisukkaasti kotiin asti ja sain seuraavalle viikollekin puolen tunnin liikuntapohjat samalla. Seuraavan viikon otin höllemmin, mutta oon kyllä edelleen hitsin ylpeä tosta kybätunnista! :)

Toisen liikuntaspurttiviikon saldo:

- ma: kävely 26 min., nyrkkeily 30 min.
- ti: kävelyä yht. 38 min., sulkapallo 50 min.
- ke: -
- to: uinti 20 min.
- pe: nyrkkeily 10 min., pyöräily 36 min., juoksumatolla intervallilenkki 20 min.
- la: muokkaus 1 h, kävelyä yht. 32 min., sulkapallo 45 min.
- su: kävely 1 h 3 min., venyttely 30 min.

= 7 h 40 min.

Liikunnat tosi jees, ruoka myös melko jees. Tää viikko oli oikein hyvä! Kaiken lisäksi mulla on joku hypervaihe naksahtanut päälle: energiaa tuntuisi olevan loputtomiin ihan kaikissa jutuissa. Jee! Kunpa tää kestäisi pitkälle ensi vuoteen saakka. :)

Tässä aterioiden aatelia satunnaisessa järjestyksessä.

Tiistaina töissä tarjottu jouluateria (HUOM! Tähän on käytetty 20 € per henkilö työpaikan virkistysrahastosta :D):

Harkittu kokonaisuus: lasi vettä, pari palaa ruisleipää margariinilla, herneitä, salaattia (myös lohiversiona) ja pari siivua kinkkua. Kevyttä ja tosi täyttävää! Lohi oli paras osa. Kuvan ulkopuolinen huomio: söin myös jälkkärin, eli luumukiisseliä taivaallisella piparkakkuvaahdolla.

Seuraava ateria ei päässyt mukaan listalle suinkaan maukkautensa takia (vaikka oli se kyllä ihan maukaskin), vaan siksi, että se tyydytti mua hirveän paljon henkisesti ja osoitti jälleen kerran mun tasapainoilun taidon. Eli sen, että herkullisen yön jälkeen seuraa kevyt päivä. Siitä ei voi seurata raskas päivä ja pidempi mässäysputki. Ei tällä tytöllä!

Kröhöm, keventelyä much? En ainakaan edellisenä yönä ollut vetänyt kaksin käsin suklaata tai muitakaan herkkuja, en. Ruokiksella: Pepsi Maxia, mustaa kahvia, rahka, mansikoita, päärynää ja kurkkua. Ruokalukemisena Kuntoplus.

Ateria numero kolme ei todellakaan ollut mautonta mössöä (tai näin mulle kerrottiin, itsehän en sitä syönyt), vaan hyvää perusruokaa. Valmistin jauheliha-riisisekoituksen poikaystävälleni lounaaksi torstaina, kun hän harvinaisesti ehti kotiin syömään. Liha on sika-nautaa, maustettu muistaakseni grillausmausteella, mustapippurilla ja paprikajauheella. Heitin sekaan vielä oreganoa, sen jälkeen kun olin ottanut oman osani riisistä iltapalaani varten. Tuli hyvä mieli ja vähän valheellinen mielikuva itsestäni kodinhengettärenä, kun sai kokata omalle rakkaalle täyttävää safkaa. <3

Näyttääpä utuiselta.

Banaani, mansikoita, kaura-proteiini-maca-juoma, vihreää teetä hunajalla. Täydellinen palkkari!

Neljäs ruokakuva liittyy torstain uintisessioon. Kävin siis ties kuinka monen kuukauden tauon jälkeen pulahtamassa työpaikan uima-altaassa. En tiedä kumpi oli ihanempaa: vedessä olo pitkästä aikaa vai sitä edeltävä ja jälkeistävä sauna. En ollut ihan kala vedessä (en ainakaan mikään virtaviivainen hai enkä uljas lohi, vaan pikemminkin hidas kampela tai joku sintti), mutta oon niin ylpeä, että menin! Tästä lähtien aion käydä ainakin kaksi kertaa kuussa. Uinnin jälkeen olin onneksi varannut tarpeeksi aikaa saunomiselle, hiusten kuivaamiselle ja sapuskoinnille. Palkkarin jälkeen oli mukavaa lähteä töihin. Loppupäivän vietinkin ihan lötköpötkönä - sauna oli vähän liiankin rentouttavaa! :D

Lopuksi rasvapläjäys ja mietelause: "Ei terveellistä ilman epäterveellistäkin." Perjantai-ilta. Yksin kotona. Seurauksena yksin syöty pakastepizza (kyllä, söin vielä kuvassa näkymättömänkin neljänneksen pizzasta) ja Geishaa. Täytyy kyllä rintaa röyhistäen tunnustaa, että vein noista neljästä Geishasta kolme takaisin pakettiin - ei vaan tehnyt mieli. Pizza maistui kyllä ekstrahyvältä reilun tunnin hikitreenin jälkeen. Enkä usko, että kaloritkaan meni perjantailta kovin pahasti yli - jos ollenkaan.

Dr. Öetkerin salamipizza ja kirsikkatomaatteja. Jälkkäriksi Geisha ja rahka-jogurtti-marjajauhe-banaaniseoksen jämät. Juomana Pepsi Maxia.

Viikkoon mahtui siis kohtuullinen määrä herkkuja ja kasapäin proteiinipitoista, kasviksia sisältävää ruokaa. Erikoismaininnan ansaitsee lauantaina äidin ja siskon kanssa syöty (minä ideoin ja valmistin!) salaatti: paloiteltua broilerin hunajamarinoitua filettä jota maustoin vielä chilihiutaleilla ja mustapippurilla, rasvaista fetajuustoa (anteeksi, SALAATTIjuustoa, jota ei ole tehty Kreikassa), tammenlehtisalaattia, pinaattia, kirsikkatomaattia, päärynää ja viinirypäleitä. Namskis! Onneksi ne ahmatit jättivät mulle salaattia vielä tällekin päivälle.

Sitten liikuntoihin. Niistä ei valitettavasti ole kaikista itse otettuja kuvia, mutta thank god for weheartit. :)

Mä NIIN rakastan nyrkkeilyä, kaikkea siihen liittyvää ja erityisesti Rockyä. My kind of man. <3

Salilta löytynyt nyrkkeilysäkki osoittautui helmeksi. Kävin heti maanantaina testaamassa sitä puolen tunnin mätkimissessiossa, ja perjantaina kipaisin kymmeneksi minuutiksi hakkaamaan. Jälkimmäisellä kerralla energiatasot oli kyllä kovin matalalla, kun nälkä yllätti aivan liian aikaisin. Oli se kivaa silti! Nyrkkeilystä tulkoon jokaviikkoinen tapani. Ja jonain kauniina päivänä hankin iskusuojukset ja pistehanskat, joilla voidaan harrastaa nyrkkeilyä ihan kotioloissakin poikaystävän kanssa. Ja potkujakin!

Seuraavaksi top-listalle pääsee uinti, jota jo hehkutin aiemmin. En oo todellakaan mikään vesipeto, mutta aion sellaiseksi tulla! Ja ensi kesänä olen niin timmissä kunnossa, että kehtaan käyttää bikineitäkin. En siis aio olla, vaan olen. Tässä tän hetkinen uikkarikunto:

Kuva otettu uinnin jälkeen, ennen saunaa.

Kuva otettu uinnin ja saunan jälkeen, ennen työpäivän alkua. Huomatkaa jännitetty vasen haba ja hohdokkaat mutta rennot lökäpöksyt, jotka baarissakin ovat vierailleet. En ihan usko myyjän vakuutteluita, että ne näyttäis hyvältä myös korkokenkien kanssa.

Tästä pääsemmekin toisen rakkaan lajin pariin, jota harrastin myös kaksi kertaa tällä viikolla. On muuten poikkeuksellista, että sulkkistelua kahdesti. Poikkeuksellista, mutta mukavaa! Ja molemmat kerrat hutkin äidin kanssa. Sain ympättyä pelisessioiden yhteyteen myös kävelyä, eli iskin monta liikuntakertaa samalla iskulla. Tiistain sulkapalloilu sujui huomattavasti virkeämmissä merkeissä kuin lauantain, koska muokkaus (johon pääsemmekin aivan kohta, joten ei siitä nyt sen enempää). Laji on kyllä yhtä hauska ja tehokas jäykemmilläkin lihaksilla - hiki siis virtasi molempina päivinä. Ja sain viettää laatuaikaa äidin kanssa. <3

Haluun tollasen sulkapallohauvan! Se aina hakis yli menneet pallot (varsinkin ne, jotka päätyvät tenniskentän puolelle) ja kannustais haukkumalla! Mä en kestä!

Muokkaus. Melkein kirosana. Tehokas ja ihana. Lauantaiaamuna siis vaelsin tokalle ryhmäliikuntatunnille uudelle salilleni. Tiesin, että koska tunti oli samanvärinen kuin pumppitunti, luvassa olisi rankkaa menoa. Varmistin vielä rankkuuden tason kahdelta kanssatreenaajalta pukuhuoneessa. Yllättävää kyllä, tunnin jälkeen oli sellainen olo, että vielä asteen tai pari raskaammankin treenin olisin jaksanut, vaikka oli toikin ihan riittävä. Tunti oli kuulemma vähän erirakenteinen kuin normaalisti, sillä vetäjä oli juuri palannut sairaslomalta eikä pystynyt itse tekemään liikkeitä. Tsemppi oli sitäkin kovempi! :)) Treeni oli kuntopiirityyppistä: oli levypainoja, käsipainoja, kahvakuulia, kuminauhoja ja lautoja, joiden kanssa nostettiin, hypittiin, heiluttiin ja askellettiin. Joissain pisteissä tehtiin vatsalihasliikkeitä, luistelua tai päkiäjuoksua (mikä yllättäen oli mulle kaikista helpoin osio :D). Kierroksia oli kaksi, joiden välissä pieni juomatauko. Eka kiekka kesti minuutin ja toka 20-30 sekuntia per piste. Vaikka mehut meni jo ekan kierroksen jälkeen, lyhyemmät repäisyt tuntui helpommalta enkä ollut tunnin lopussa ihan niin poikki kuin olin uumoillut. Loppuun otettiin vielä muutama juoksupyrähdys ja lyhyt venyttelysessio. Oikein hyvä tunti, tykkäsin! Ens viikolla varmasti uudestaan. Jos nää kipeytyneet lihakset siis on siihen mennessä parantuneet.

Oli mukana lankku. Mun olo oli jotain ton ylemmän ja alemman kuvan väliltä. Lankkujumppamatossa oli eniten hikeä. :D Kunnes joku käänsi sen toisin päin.

Kirsikkana kakun päällä tän päivän kunkkutreeni: kävely ja venyttely! :D Perinteeksi muodostunut sunnuntaitreeni ei ajoittunut tällä kertaa myöhäisiltaan, vaan jo iltapäivään. Ja treeni oli kaikin puolin melko erilainen yleisestä sunnuntaisessiosta, koska mulla oli kiitettävä kokovartalojumi eilisestä muokkauksesta. Siis aivan oikeasti joka paikkaa särki. Käsiä vähiten, reiskoja ja berberiä eniten. Kävely ja pöntölle laskeutuminen tuottivat tuskaa heti aamusta alkaen. Mietin kuitenkin, että pahinta mitä tässä tilanteessa voisin tehdä, on jäädä sänkyyn/nojatuoliin koko päiväksi ja mennä normaalisti venyttelytunnille illalla. Liikunta olis paras lääke lihasten vetreyttämiseen ennen venyttelyä, joten iltapäivällä lähdin pitkälle kävelylle raikkaaseen ulkoilmaan. Hyvä päätös! Päälleni olin kiskonut juuri sopivan määrän vaatetta, eikä kadut olleet yhtään niin liukkaat kuin olin pelännyt. Mahtavaa musiikkia ja aikaa ajatella syntyjä syviä.

Hau. Tulin juuri kävelyltä.
Tähän viikkoon mahtui siis huippupaljon huippuhetkiä, eikä oikeastaan suurempia epäonnistumisia. Nyt on hyvä draivi. Vielä kun saisi herkuttelun määrää vähennettyä, ja napaan suklaan sun muun epäterveellisen sijasta kevyitä juttuja. :) Siinäpä sitä haastetta riittämiin. Ensi viikolla onkin sitten kuusipäiväinen työviikko: yhteensä 45 tuntia 45 minuuttia pitäisi painaa - jouluruuhka. Ja kaikki penteleet aamuvuoroa. >< Onneksi sai liikuttua melkein puolitoista tuntia varastoon, niin ei oo niin justiinsa jaksaako vapaa-ajallakin hillua. Työ itsessään on jo tarpeeksi raskasta. Kuitenkin ajattelin harrastaa ainakin kävelyä, nyrkkeilyä, kahvakuulailua ja muuvausta. Onpa mulla Piloxing- ja venyttelytunnitkin varattuna keskiviikolle ja sunnuntaille. Eiköhän noista jokunen tunteroinen kerry. :P

Nyt Masterchefin pariin ja poikaystävän kotiinpaluuta odottelemaan. :)

- Jenni

2 kommenttia:

  1. Mahtava viikko ollut sulla! Ja huimat tunnit urheilussa! Sulta varmaan liikenis mullekin vähän liikuntaspurttiin noita tunteja? :D

    -Kaukaa Kaunis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, tää on harvinaista liikuntaherkkua! :) Joo ota ihmeessä tunti-pari mun tän viikon saldosta - kunhan muistat palauttaa ne vikan spurttiviikon lopulla. ;)

      Poista