maanantai 16. joulukuuta 2013

Luukku 16: Mysli

Vihdoin ja viimein! Väsäsin omilla pikku kätösilläni mysliä! Idea oli muhinut mielessäni jo jonkin aikaa, ja Marru antoi lopullisen silauksen mun myslihaaveille. En siis enää kestänyt sen hehkutusta siitä, kuinka hyvää kotitekoinen mysli on. :D Omaan ohjeeseen laitoin samoja perus elementtejä ja joitain omia jutskia (mitä kaapeista sattui löytymään). Mysli paloi joiltain osin, mutta mielestäni se teki mausta vain paremman.


Nam: mysliä, rahkaa, banaania ja kauramaitoa. Plus kahvi.

Jenni herkkumysli:

- 3 dl kaurahiutaleita
- puoli dl auringonkukansiemeniä
- 2 rkl mantelirouhetta
- puolitoista rkl kaakaonibsejä
- 1 rkl marjajauhetta
- 1 tl lakritsinjuurijauhetta
- 1 tl vaniljasokeria

- 1 rkl hunajaa

Paista kaikki ainekset paitsi hunaja paistinpannulla miedolla lämmöllä pienessä määrässä rypsiöljyä. Kun mysli on saanut haluamasi värin ja tuoksun, lisää lämpöä ja hunaja. Sekoittele hyvin koko paistamisen ajan, erityisesti kun hunaja on lisätty. Kun hunaja on sulanut kunnolla, mysli on valmis!

Mun myslistä tuli hiukan yli neljän desin satsi. Yhdelle desille kaloreita muodostui 217, siitä 6,5 grammaa proteiinia. Hyviä rasvoja pitäisi myös olla riittämiin, koska myslissä on tuhti määrä siemeniä ja manteleita.

Myslin kaveriksi sopii maidon lisäksi erilaiset hedelmät ja marjat, sekä rahka. Vain mielikuvitus on rajana! Ehkä ihan parasta se kuitenkin on sellaisenaan pienellä maitotilkalla. :)

Vielä kahteen annokseen (tai yhteen jättiannokseen :P) mysliä jäljellä, sitten uuden erän kimppuun. Taidan tehdä samalla reseptillä, mutta ekstrahunajalla.

Palaillaan!

- Jenni

2 kommenttia: