sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Kevyt päivä, raskas ilta?

Eilen yritin kiristellä, tai ainakin syödä just sen verran kuin kulutankin päivän aikana - korvaukseksi perjantain mässänderistä. Eli lauantaihin lähtiessä olin viikkotasolla noin 700 kaloria plussalla.

Otsikko viittaa siihen, että päivän aikana pikku projektini näytti hyvinkin onnistuneelta, mutta tiesin illalla olevan vaaran paikat, kun lähtisin pikkujouluihin kaverin luo. Juhlapaikalla tulisi olemaan viisi pulloa viiniä, glögiä, dippivihanneksia, satsumia, vadelmia (jotka ite toin, ja loppujen lopuksi unohdettiin syödä ne :D), juustoja ja pipareita. Ei siis kaikki ihan pahoja kaloripommeja. Illan emäntä oli kuitenkin tehnyt vielä omenahyvettä, joten sitä oli pakko ottaa.

Ihanaa omena-kaurahyvettä (kuulemma vähäisellä sokerimäärällä höystettynä, eikä ollut kyllä ollenkaan liian makeaa!) ja vaniljajäätelöä.

Eilisen ruokalistasta tuli tällainen:

- klo 10.30-13.30: vettä, Pepsi Maxia, maitokahvi 17 kcal
- klo 13.30: rahkaa, jogurttia, marjajauhemixiä, mustikoita 200 kcal
- klo 16.00: puolet sekoituksesta rahkaa, jogurttia, raejuustoa, ananasta, maca-jauhetta ja cashewpähkinöitä 151 kcal
- klo 18.15: kanafilettä, bataattimuusia, tomaatti, puolet aiemmin syömästäni sekoituksesta 561 kcal
- klo 21 ->: glögiä, viiniä, pari satsumaa, kymmenen ohutta piparia brie-juustolla, omenahyvettä kera vaniljajäätelön n. 1375 kcal

Rahkapohjaiset välipalat. Alempi oli oikein maukas, ylemmän sai alas, mutta maku olisi voinut olla miellyttävämpi. Plussaa tuoreesta ananaksesta!


Kanafilettä maustettuna chilihiutaleilla, mustapippurilla ja curryllä, bataattimuusia ja tomaatti. Tulista oli.

Eli hmm, voisko otsikosta ottaa tuon kysymysmerkin pois? Mielestäni tää asia ei oo ihan yksiselitteinen. Ensinnäkin, söin määrällisesti melko vähän pikkujoulujen aikana. Toiseksi, lähes puolet kaloreista tuli juomista. Ja kolmanneksi, lähdettiin myöhemmin (jo sunnuntain puolella) baariin, jossa tanssin ainakin murto-osan kaloreista pois. Tosiasia silti on, että vaikka kävinkin pelaamassa lähes tunnin sulkapalloa eilen, jäi kalorit plussan puolelle nostaen viikkosaldon 1100 pluskaloriin. Tuon luvun hilaaminen lähemmäs nollaa vaatisi TODELLA niukkaa syömistä ja hullun määrän liikuntaa tänään. Päätin kuitenkin, että menneet on menneitä, ja tärkeintä on, että mulla oli hauska ilta täynnä huippua seuraa ja maukasta ruokaa. :) Tänään en ole kovin krapulassa, joten aion illemmalla käydä salilla ja pelata Movea. Ja syödä kevyesti! Ja unohtaa, että tän päivän puolelle on tullut jo satakaupalla kaloreita, koska vedin yöllä neljä shottia ja hain kotimatkalla annoksen ranskalaisia ketsupilla, joiden päälle napsin muutaman karkin. No ei, en unohda noita, oon kyllä jo merkannut vihkoon. Yön lipsahduksista huolimatta pidän huolta, ettei tänään kalorit jää plussalle.

Eka stoppi grillille (heti baarista lähdön jälkeen): ostin vain Pepsi Maxin.


Toka stoppi grillille (poikaystävän kanssa kotimatkalla, hän tuli kiltisti autolla minut hakemaan ja halusi mennä yöpalalle = seliseli): ranskalaiset ketsupilla.

Asiasta ihan toiseen, tänään on joulukuun ensimmäinen päivä! Eli kohta on joulu! Mulla on ihan huippuhieno M & M's-joulukalenteri (olisin halunnut Kinder-kalenterin, mutta se maksoi 16,90 euroa, ja mun mielestä se on vaan ihan liikaa joulukalenterista). :P Ajattelin myös tehdä tänne blogin puolelle eräänlaisen joulukalenterin. Tarkoitus olisi kirjoittaa joka päivä jouluaattoon asti teksti tänne. Ja koska joulu on ilon ja antamisen aikaa, aion keskittyä vain hyviin ja positiivisiin juttuihin: onnistuneisiin treeneihin, laadukkaisiin ruokiin, joululahjoihin - ylipäätään kaikkiin iloisia viboja aiheuttaviin asioihin. Kunkin luukun alta paljastuu siis yksi asia, joka on kyseisen päivän aikana ollut hieno/onnistunut. Ja jos jonain nimenomaisena päivänä ei ole tapahtunut kummoisempaa, kirjoitan yleisellä tasolla jostain mahtavasta.

Onko ihan hirveä idea? Jaksatteko lukea jorinoitani joka päivä?

Nyt lähden aamupalan tekoon, palaillaan!

- Jenni

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Jei! Mulla on jo ekan luukun aihe (ja aika moni muukin) päätettynä. :P

      Poista