maanantai 9. joulukuuta 2013

Luukku 9: Sykemittari

Huikea mäihä kohtasi mua tänään. Sen mäihän ansiosta mulla on ikioma sykemittari - vihdoin ja viimein. :) Oon onnellinen! Joulu tuli ajoissa tälle tytölle! Tänään pidän lepopäivän (ja parantelen edelleen kipeitä jalkojani), mutta mittari pääsee tositoimiin heti huomenna. :) Tänään ainoastaan viritin sen valmiiksi ja testasin sykevyön toimivuuden.

Aika järeä, mutta tuntuu erittäin istuvalta ranteessa.

Hieman dataa seuraavaksi. Kyseessä on Garminin Forerunner 70. Sopii ulko- ja sisäharjoitteluun, mutta ei ole suotavaa käyttää yli 20 asteen pakkasessa. Eikä oo kyllä pelkoakaan, että lähtisin ulos tollaisessa ilmastossa, ainakaan urheilemaan. Kello näyttää ajan, sykkeen ja kalorinkulutuksen. Laitteen teknologiana toimii ANT+, ja siihen saa myös jalka- ja poljinnopeusanturin lisäosina. En oo vielä selvillä ihan kaikista ominaisuuksista, mutta langaton tiedonsiirto ja noi anturit kuulostaa kyllä lupaavilta. Plussaa myös siitä, ettei sykevyötä tarvinnut ostaa erikseen.

Oon siis jo pitkään halunnut sykemittarin, mutta raha on ollut esteenä. Tehdessäni taustatutkimusta asian tiimoilta parisen kuukautta takaperin listasin kolme mahdollista vaihtoehtoa: Garminin FR70:n, Polarin RCX3:n ja Suunnon M5:n. Kaikki oli hintahaarukassani (alle 200 euroa) ja kaikissta löytyi haluamani ominaisuudet. Eilen eksyin sattumalta Stadiumin nettisivuille ja huvikseni selasin sykemittarit läpi. Pam! Garminin FR70 50 euroa! Normaali hinta 139 €. En voinut uskoa noin hyvää tarjousta todeksi, ja mittari löytyi vielä lähimmästä liikkeestä. Harmi ettei mulla ollut rahaa. Asia jäi kuitenkin vaivaamaan ja jouduin pyytämään äiti-kullalta etukäteisjoululahjaa. :D Eli tänään sain käydä ostamassa ittelleni ikioman sykemittarin, ensimmäistä laatuaan! Ja pitäisi olla laadukas kapistus. Olin kyllä niin tulisilla hiilillä koko työpäivän, kun pelkäsin että joku käy ostamassa MUN sykemittarin pois. :D Liikkeessä tuli kuumat paikat myös, kun missään hintalapussa ei lukenut tuotteen olevan minkäänlaisessa alennuksessa. Koneelta tarkistettaessa hinnaksi kuitenkin ilmestyi se luvatut 50 euroa. Ilmeisesti oli viimeinen kappale ja joku ihme virhe käynyt hinnoittelussa. Huh! Mun onni, koska noin hyvä alennus ei varmastikaan ois jäänyt aiemmilta asiakkailta huomaamatta. Kohtalo siis toi meidät yhteen.

Aion käyttää sykemittaria ihan kaikessa liikunassa. Uskon, että se antaa kullanarvoista tietoa todellisesta energiankulutuksesta ja tarjoaa jonkinlaista tsemppiäkin. Heti ensi töikseni otan kellon ja vyön huomenna töihin mukaan, niin saan vähän tarkempaa tietoa siitä kuinka kovaa siellä tuleekaan huhkittua. Se helpottaa myös syömisten suunnittelua, kun ei tarvitse aina arvailla kulutettuja kaloreita. Ajattelin pitää ihan vain silloin tällöin kelloa töissä, pääasiassa se on kuitenkin vapaa-ajan liikuntaa varten.

Tuntuu, ettei tässä väsymyksessä päässä pyöri oikein mitään järjellistä. Paitsi että oon superinnoissani uudesta lelustani! Se vie mun treenin ihan uusiin sfääreihin!

Millaisia sykemittareita teillä on käytössänne? Plussat ja miinukset? Puhukaa!

- Jenni

3 kommenttia:

 1. Jee! Sykäri tuo kyllä ihan oman juttunsa treenaamiseen :)

  Mulla on polarin ft 7, eli ihan perusmalli jossa perustoiminnot. Parhaaksi olen sen todennut juoksulenkeillä, kun syke kertoo niin suoraa palautetta omasta kehosta, ja nyt kun on aikansa niitä sykkeitä juostessa tuijotellut, oon alkanut tunnistaa jo kehoa kuuntelemalla millon on hyvä ja millon kannattaa hidastaa.

  -Kaukaa Kaunis

  VastaaPoista
 2. Mulla Polar ft4, perusmalli sekin ja mulle oikein riittävä. Käytän sitä vaan lenkkeillessä, enkä tarvitse mitään erikoisominaisuuksia :) Olen ollut tyytyväinen.

  VastaaPoista
 3. Polaria mä kans mietin, mutta Garmin-tarjousta ei voinut ohittaa. :) Töissä kului yhden vuoron aikana vähän päälle 400 kaloria. Pitää tosin ottaa uudestaan testi, kun oli poikkeuksellisen kevyt päivä tiistaina.

  VastaaPoista