sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Luukku 15: Hyvä pössis


Pari viime viikkoa mulla on ollut tosi hyvä fiilis. Oon aina ollut positiivinen ihminen, ja mut on helppo saada hyvälle tuulelle ja nauramaan. Mutta viime viikkoina oon ollut jotenkin yltiötyytyväinen elämääni.

Ihan mun näkönenkin.

Töissä menee samalla tavalla kuin ennenkin. Tosin pieni pelko persiissä, kun ensi vuoden alussa alkaa vissiinkin melko laajamittaiset YT:t, eikä oo mitään tietoa kuinka oman työpaikan käy. Ja hienojen tuösuhde-etujen. :O En kuitenkaan ota suurempaa stressiä siitä, vaan jatkan töiden tekoa ja elämän eloa ihan normaalisti neuvotteluihin asti. Potkut tulee jos tulee.

Pari- ja ystävyyssuhteille kuuluu hyvää. Ei mitään muutoksia siis niiden suhteen, paitsi paria hyvää ystävää on vähän ikävä, kun ollaan nähty niukanlaisesti viime aikoina.

En keksi mitään muuta tälle tyytyväisyydelle (onnellisuudelle?) kuin treenin lisäämisen. Liikuntaspurttia edeltävä liikunnaton viikko oli osittain ahdistava, osittain vapauttava. Vaikken suunnitellutkaan liikunnattomuutta, se teki hyvää ja antoi uutta potkua tuleviin treenihetkiin.

Spurtti on sujunut auvoisesti: tän viikon saldona 4 tuntia 42 minuuttia. Ja koska viime viikon lopussa olin tunti 28 minuuttia plussalla, jäin nytkin piirun verran (10 minuuttia :D) pluspuolelle. Tästä on hyvä jatkaa vikalle spurttiviikolle!

Treenitilastoa:

- ma: -
- ti: koiran ulkoilutusta 34 min.
- ke: piloxing 1 h
- to: -
- pe: -
- la: Move Fitness 1 h, kahvakuulailu 33 min.
- su: Move Fitness 35 min., kuntopyöräily 30 min., venyttely 30 min.

= 4 h 42 min.

Sunnuntain revanssi! Paljon helpommat tavoitteet oli, mutta hyvä niin. :)

Todellinen treeniaika: 35 minuuttia. Ihan hyvä kulutus!

Sain hyvin viikonloppuna paikattua arjen vähäistä liikuntaa. Olisin kyllä eilen mieluusti lösähtänyt heti töistä kotiin saavuttuani nojatuoliin tai sänkyyn ja jäänyt sinne koko loppuillaksi kera herkkujen ja leffojen. Onneksi en kuitenkaan tehnyt niin! Sen sijaan vedin kovan yhdistelmätreenin ja silti ehdin katsoa leffan. :) Ja sain vielä herkutellakin, mutta kalorit jäi siltikin noin 600 miinuksen puolelle. Miinukset otankin takas tänään (vielä ehtii!) illan herkkujen parissa.

Muut päivät ei sitten sujuneetkaan niin hienosti ruokailujen suhteen. Viidestä päivästä kahtena kalorit repsahti yli kolmen tonnin, ja jos sykemittaria on uskominen, vain kahtena söin tasan kulutuksen kanssa. Jännä nähdä, miten noi mässäilyt vaikuttaa painoon, ens viikolla pakko vähän kiristellä. Tänään vaa'alla käydessä oli vielä vikat puolukkapäiväturvotukset päällä, joten tosipainon näkee vasta parin päivän päästä.

Mulla on nyt kyllä niin hyvä fiilis, etten edes painon noususta osais ottaa stressiä. Jos se siis on tosi vähäinen. Tuntuu, että virtaa riittäis nyt vaikka mihin muuhunkin liikunnan lisäksi. Oonkin tällä viikolla tehnyt joukukortteja ja näitä blogitekstejäkin oon tehtaillut jopa useamman päivässä. Mikä siis tietenkin johtuu vain siitä, että oon monena päivänä ollut liian laiska kirjoittamaan olivän kalenteriluukkupostausta. :D

Oon tehnyt ja syönyt hyvää ruokaakin:


Taco-maustettua naudan jauhelihaa, fetaa, luumutomaatteja ja kurkkua.

Lisää jauhelihaa, tällä kertaa tomaattista, vähärasvaista sika-nautaa kera täysjyväspagetin ja terttutomaatin.

Tasapainoinen ateria: porsaan parillada-biffi, babypinaattia, sipsejä ja jälkkäriksi rahkaa kera kiivin ja luumun.

Ens viikolla on normaali viiden päivän työrupeama, tosin toivon ylitöitä tarjottavan, että sais tammikuun loppuun kunnon  tilin, josta vois ostaa moooonta PT-tuntia. :)) Lisäksi luvassa on viimeisten joululahjojen shoppailua, kuusen koristelua ja parin viimeisen joulukortin tehtailua.

Liikuntapuolen mietin tällaiseksi:

- yksi jokaista: nyrkkeily, sulkapallo, uinti, vatsa-selkä-/peppu-reisitreeni dvd:ltä
- kaksi jokaista: pyöräily/juoksu, Move Fitness, ryhmäliikunta (tunnit jo varattu lauantaille ja sunnuntaille)
- jos aikaa ja energiaa riittää: kahvakuulailu, kävely, salitreeni

Noilla mennään. Ruoat aion marssittaa käsi kädessä kulutuksen kanssa, ja parina päivänä tähtään miinuskaloreihin. Katotaan kuinka likan käy.

Nyt lähden juuri valmistamani myslin pariin, palaillaan!

- Jenni

3 kommenttia:

 1. Mulle tuli hirmunen nälkä tän postauksen luettuani! :D

  Sulle on haaste mun blogissa: http://tinttitreenaa.blogspot.fi/2013/12/jouluhaaste.html :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon huomannut, että blogeilla voi olla sellainen vaikutus. :D Sainkin ton haasteen jo Pii Samilta, joten jätän nyt väliin. Mutta kiitos :)

   Poista
  2. Äh, mä oon viettänyt pientä blogilomaa sairastelun aikana, niin on jäänyt huomaamatta. Pitää käydä kurkkimassa. :)

   Poista