maanantai 30. joulukuuta 2013

Viikko 52

Viimeisiä viedään vuodesta 2013! On aika katsastaa taaksepäin vuoden viimeistä viikkoa. (Varoitus: Sisältää paljon kuvia)

Viikon 52 parhaat, day by day:

Maanantaina oli vielä ihan sairaan hyvä jälkifiilis onnistuneesta liikuntaspurtista. Minä, entinen soffapotaatti, olin liikkunut neljän peräkkäisen viikon aikana yhteensä 24 tuntia! Eikä liikunta ollut yksipuolista, vaan mukana oli paljon eri lajeja. Useimmiten liikuin yksin, mutta muutaman kerran pääsin pelaamaan sulkkista hyvässä seurassa. Olisi jatkossa kiva liikkua enemmän muiden kanssa. Vinkiksi vain niille tutuille, jotka mahdollisesti tätä blogia lukee. ;) Maanantaina ei siis mitään sen erikoisempaa tapahtunut, hyviä viboja vaan! (kuva: weheartit)


Riippuvuus syntyy mahdollisesti jo ennen kuin näkee tuloksia! :)

Tiistai oli jouluaatto, ja hyvän viikon ehkä paras päivä. Se meni rauhallisissa tunnelmissa kotosalla ja vieraisilla. Lahjoja heiteltiin puolin ja toisin, maukasta ruokaa syötiin, suklaita maisteltiin. Tai vähän enemmänkin kuin maisteltiin... :D 

Kutsukaa mua materialistiksi, mutta parasta aatossa mulle oli saamani lahjakortti. Se siis oikeuttaa kahteen personal trainer-tuntiin omalla salillani. Trainerina toimii nainen, jonka luullakseni oon kerran nähnytkin salilla ohjaamassa jotakuta. Pätevältä (ja pitkältä) näytti! :) Eka tapaaminen meillä on torstaina, ja se menee juttelussa. Onneksi olen luonnostellut omia tavoitteita ym. jo kirjallisesti, niin saadaan kaikki tärkeät jutut varmasti käytyä läpi. Tokassa tapaamisessa sitten katsotaan laitteita ja painoja läpi tarkemmin. Toivon myös silloin saavani kuntosaliohjelman. Mietin, että mulle ois realistista työn ja muun liikunnan ohessa käydä salitreenillä kaksi kertaa viikossa, joten oiskohan kaksijakoinen ohjelma mulle sitten hyvä? 

Kun lahjakortti on käytetty loppuun, aion ostaa omalla rahalla muutaman tunnin lisää. En tiedä, kuinka maksupolitiikka tuolla toimii, mutta pystyn vasta ensi kuun lopussa panostamaan PT-tapaamisiin, joten treenaajan ja treenattavan näkemiseen saattaa tulla muutaman viikon tauko. Ehkä se on vaan hyvä - PT näkee sitten mun huiman kehityksen. ;)


Pelkästä kannesta ei vielä tiedä, mihin lahjakortti on.

Keskiviikkona joulunvietto jatkui perhepiirissä. Teimme pitkähkön visiitin poikaystäväni perheen luokse. Siellä muun muassa pelailtiin ja syötiin. Jouluruoka itsessään ei ollut kovin kaloririkasta, mutta jälkeenpäin syödyt ekstrasuolakeksit tuorejuustolla, piparit ja namut toivat ihan kiitettävästi energiaa. Mutta kävin mä lenkilläkin! Hurraa, eka ulkolenkki piiiiitkään aikaan! :) Seura oli mitä parhainta (jopa 3- ja 5-vuotiaat lapsoset <3) ja koko päivä tosi hauska. Loppuillasta meillä oli vähän liiankin hauskaa...


Ehdin mä lempparin joululeffankin vahdata. <3

Joulupäivän ateria: kinkkua, lohta, punajuurta, hemapo-sekoitusta ja Tucceja taco-tuorejuustolla. Ruokajuoma Pepsi Maxia.

Joulupäivän jälkkäri: mustaa kahvia, pala maustekakkua, Budapest- ja Wiener Nougat-karkit. Valitettavasti nämä eivät jääneet päivän ainoiksi herkuiksi.

Kävin lenkillä! Eli jotain sain pelastettua. :D Juoksin 12 minuuttia ja kävelin 16, intervallityyliin. Ulkona! Se oli kivaa! Ja lenkin päätteeksi törmäsin vanhaan tuttuuni, ihanaan ja superystävälliseen naapurin labradoriin. :)

Torstaina intouduin edellisen sunnuntain onnistuneen toffeekokeilun kannustamana valmistamaan rocky roadia. Löysin netistä oivan ohjeen, johon tuli siirappia, voita, suklaata, pähkinöitä, ja vaahtokarkkeja. Jouduin vähän soveltamaan, kun en halunnut tuhlata aineksiin - otin joulusuklaista lisäsuklaata Panda tumman suklaalevyn kaveriksi. :D Lopputuloksesta tuli Fazerinan ansiosta mukavan appelsiininen! Ja muutenkin ihan tajuttoman hyvä rocky road - ei ees haitannut että suklaa paloi aluksi hieman pohjaan, kun sitä aloin kattilassa (ilman vesihaudetta) sulattamaan.

Perjantaina tein fiksun siirron, ja viimeisten maistiaisten jälkeen pakkasin loppu-rocky roadin minigrippeihin ja törkkäsin pakastimeen. Voi sitten vaikka uuden vuoden juhlissa tarjota. :) Ja jos tulee hirveitä mielitekoja, sulattaminen vie sen verran aikaa, että voipi olla etten ota herkkua ollenkaan! Yksi kahdeksasosa tuosta maukkaudesta sisältää kuitenkin 444 kcal. Tuhtia kamaa siis.


The road is rockyyyyy, with many a winding turn... Kaunista.

Yritin ottaa hienon kuvan, jossa näkyisi se, kuinka oon "ansainnut" tuon rocky road-biitin liikunnalla, mutta eihän tosta kellosta näy mitään. :D Treenasin siis Move Fitnessillä 30 minuuttia, kulutus 383 kcal.

Perjantaina oli suunnitellut käyväni salilla jossain vaiheessa iltaa, ensin vierailtuani hyvän ystäväni luona. Sinne piti siis lähteä pikaisen kotona käynnin jälkeen työpäivän loputtua, mutta suunnitelmat muuttuivat kun tarjottiin ylitöitä. Meidän alalla oli yli- ja lisätyökielto tuossa jokunen aika sitten, joten nyt on otettava kaikki irti jokaisesta ylimääräisestä rahanansaintamahdollisuudesta. Siispä jäin kolmeksi tunniksi ja viideksitoista minuutiksi hommiin oman normaalin työpäivän jatkeeksi. Onneksi olin ottanut sykemittarin käyttöön aamulla - se näytti ihan mukavia lukemia työpäivän loputtua. :) Ja tililtäkin löytyi vielä sen verran rahaa, että sain iltapäivällä ostettua lisäevästä kanttiinista. Kröhöm, proteiinirahka ja Royal. Mutta mähän kävin vielä illalla salilla. ;) Perjantaina oli kiva tasapaino kulutuksessa ja energiansaannissa, vaikkakin iltamyöhällä herkuttelin (taas kerran) vähän liikaa. Ei kuitenkaan kauheasti mennyt kalorit yli.


Hiukan jouluiset tunnelmat eväissä: kinkkua, kirsikkatomaatteja, omena ja kauravälipala. Jälkkäriksi mustaa kahvia.

Jäin ylitöihin. Päivä oli rankka, vain kaksi tuntia istumatyötä. Kulutus kyllä palkitsi!

Melkein en jaksanut salille illalla työpäivän jälkeen. Mutta menin kuitenkin ja poltin 269 kaloria kuntopyörässä.

Lauantai meni osittain hikisissä merkeissä, mutta koska tein siitä jo eilen erillisen postauksen, keskityn muihin kivoihin juttuihin. Kuten siihen, että mun puoli vuotta sitten ostamat farkut on nyt käyttökelpoiset.

Housut olivat ostohetkellä juuti ja juuri päälle ja kiinni menevät. Pari kertaa pian ostamisen jälkeen yritin laittaa ne jalkaan, mutta ne oli aina mielestäni liian tiukat ja puristavat. Kunnes muutama viikko sitten kokeilin taas, eikä kiristänyt enää niin paljoa! Eli jee, vaaleat farkut joita voin pitää! Kokoa 27.


Edestä. Vatsalihakset sai minitreenin kuvaa ottaessani. :D

Takaa. Peppuun saisi tulla huomattavasti lisää pyöreyttä. Mutta sitten nää housut ei enää mahdu mulle!

Sunnuntaina ystäväni tuli kylään. Katsoimme neljä leffaa ja söimme. Pakastepizzaa, dippivihanneksia, mozzarellatikkuja, cheddarjalapenoja, karkkia, suklaata... Jossain vaiheessa en jaksanut enää laskea kaloreita. Mutta kerrankos sitä! Kunhan tästä ei tuu jokaviikkoista tapaa... :D Oli kyllä mukavaa ja ruoka oli hyvää.


Otos syömisistä. Huomaa parapähkinät, tumma suklaa, raakasuklaasnackit ja vihannekset. Ja pizzaa söin vain tuon toisen lautasellisen.

Sunnuntain leffasaldo.

Liikuntaspurtin jälkeen siis lepäilin kaksi kokonaista päivää. Tekipä hyvää! :) Söin (vähän liiankin...) hyvin, rentoilin kotona ja vietin rauhallista joulua poikaystävän kanssa. Viikolle ei siis kertynyt huimaa liikuntasaldoa, mutta harrastin jotain sentään viitenä päivänä.

Viikon 52 liikunnat:

- ma: -
- ti: -
- ke: lenkki 26 min.
- to: Move Fitness 30 min.
- pe: kuntopyöräily 36 min.
- la: Move Fitness 32 min., peppu-reisitreeni 33 min.
- su: juoksumattolenkki 23 min.

= 3 h

Oon tosi tyytyväinen viikon liikuntoihin. Loppuviikkoa kohden syömisetkin alkoi asettua oikeisiin uomiinsa, joten selvisin joulusta kunnialla. Huh! :)

Tän viikon tavoitteisiin kuuluu vähintään neljä tuntia vapaa-ajan liikuntaa, minkä luulisi onnistuvan helposti, kun on keskellä viikkoa tuo ylimääräinen vapaapäiväkin. Tänään pidän lepopäivän, koska lihaksissa tuntuu jonkun verran jäykkyyttä eilisestä ja toissapäiväisestä jalkoihin kohdistuneesta urheilusta (sitä voi lisätä se, etten eilen tyhmänä venytellyt, kun oli muka niin kiire). Huomennakin pidän lepopäivän, koska silloin on kauan odotettu palkkapäivä ja täytyy tehdä uuden vuoden juhlintaa varten vähän ostoksia. Ihan vain muutama ihminen tulee meille viettämään iltaa (itse liityn heidän seuraansa vasta vähän puoli yhdentoista jälkeen illalla, jahka pääsen duunista kotio). En aio juoda itseäni niin humalaan, että seuraavan päivän treenit jäisivät tekemättä. Vannon kautta kiven ja kannon!

Löyhä suunnitelma:

- kaksi aerobista treeniä
- kerran nyrkkeilyä, sulkapalloa ja Move Fitnessiä
- muuta liikuntaa fiiliksen mukaan
- bonus: jos löydän sopivan kahvakuulan, sillä yksi treeni

Lisäksi mulla on torstaina rankahko (tai ainakin luulisin) ryhmäliikuntatunti ja pari tuntia sen jälkeen eka tapaaminen personal trainerin kanssa. Jei, kaikkea kivaa tiedossa tälle viikolle siis! :)

Nyt aion ottaa kiinni uuden Australian Masterchef-kauden ekat jaksot, palaillaan!

- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti