tiistai 10. joulukuuta 2013

Luukku 10: Quest-quest

Otsikko toisin muotoiltuna: täydellisen proteiinipatukan testauskampanja. Kyse on vain eri makujen maistelusta, sillä merkki on löytynyt. Se on Quest. Ensinmäisen kerran sain tietää Questistä Heidin blogista. Hän kehui patukat maasta taivaisiin, ja pakkohan niitä oli itekin testata. Tilasin Fitnesstukusta 9 eri makua (kaikki mitä löytyi). Patukat on paitsi maukkaita, myös loistavia ravitsemuksellisesti. 60 gramman pötkössä on 20-21 grammaa prodea, muutama gramma hiilaria, noin viisi grammaa rasvaa ja jopa 18 grammaa kuitua. Tajutonta! Lisäaineita, lisättyä sokeria tai gluteenia ei ole yhtään. Makeutusaineitakin hyvin vähän. Ainesosat on tosi luonnollisia: proteiinin lisäksi patukoissa on ihan oikeaa hedelmää ja marjaa, pähkinöitä ja makeuttamatonta suklaata. Ah!

Meni patukka mutkalle.

Tähän mennessä oon kokeillut kuutta makua, kaapissa odottaa (kärsimättömästi, voin nytkin kuulla niiden viekoittelevat kutsuhuudot) vielä Strawberry Cheesecake, Mixed Berry Bliss ja Lemon Cream Pie. Jos jostain bongaan lisää makuja, ostan heti. Paitsi en kookosta, koska en tykkää siitä. Tiedän, että ainakin Cinnamon Roll ja Chocolate Peanut Butter on varmasti just mun tyyppisiä makuja. :P

Tää mun uusi rakkaus on ihana ja kamala asia. Ihana siksi, koska Questit on tosi luonnollisia ja aidosti hyvän makuisia, sekä ihanteellisia liikkuvan ihmisen palkkareita/välipaloja. Kuitu tekee niistä myös tosi täyttäviä. Kamaluuden saa aikaan suolainen hinta: 3 euroa per patukka. Ja se fakta, että ne on LIIAN maukkaita - joinain päivinä oon syönyt makeannälkään kaksikin patukkaa. Oon selitellyt sitä sillä, että ne maut pitää kuitenkin kaikki testata. Ja jos ylimääräinen patukka kumminkin mahtuu päivän energiaprofiiliin, niin ei kai se oo niin haitaksi. Parempi vaan, että vetää 20 grammaa protskua kuin 20 grammaa sokeria ja siihen päälle 20 grammaa lisää (ja vielä lisää) karkkien muodossa. Eli oikeastaan Questit on oikein terveellinen addiktio.

Suosikkimaut testaamistani on Apple Pie ja Vanilla Almond Crunch. Double Chocolate Chunk ja Chocolate Chip Cookie Dough oli oikein maukkaita myös. Suutuntuma kaikissa patukoissa on sopivan kiinteä muttei kuitenkaan sitkeä. Patukat on ruokaisia ja makeita olematta äiteliä (kuten niin monet peruspatukat).

En voi puhua Questeistä enempää - muuten syön loputkin kolme alta aikayksikön. Mutta uskokaa mua, ne on hyviä! Ja kun ootte kerran Questiä kokeilleet, paluuta ei ole.

Tämä on rakkautta.

- Jenni

2 kommenttia:

 1. :)

  Me tilaillaan aina iiiiso satsi kerrallaan ihan sieltä pääpaikalta ja tulli- ynnä muineen maksuineen per patukan hinnaksi tulee 2,2e. :) Ja osahan noista on täysin luonnollisia (All Natural Line), eli ei ole edes niitä keinotekoisia makeutusaineita. Maailman parhaita patukoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin onkin! Muita ei tarvii ees testata enää. :P Mietinkin, että tulis varmaan halvemmaksi tilata enemmän kerralla.

   Poista