sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Luukku 13: Eväsrasian uumenissa

Seuraa kuvapainotteinen postaus. Tarkoituksena on vähän avata työpäivän aikaisia ruokahetkiä - millaisia aineksia tyypilliset lounaat/päivälliset ja välipalat sisältävät, mitkä on maukkaita yhdistelmiä jne. Kuvia oon kerännyt aina silloin tällöin viikkojen varrelta, joitain tän viikon safkojakin löytyy. :)

Perjantain lounas: kanaa maustettuna mustapippurilla, chilihiutaleilla ja grillausmausteella, fetaa, pinaattia, ananasta ja luumutomaattia. Jälkkäriksi kahvi ja mini-M&M's.


Viime viikolta: sämpylä kurpitsansiemenvoilla ja naudan fileellä, luumutomaattia, kurkkua, paprikaa, pensasmustikoita. Jälkkäriksi soijavanukas. Ruokajuomana vettä ja Pepsi Maxia.

Vaikka oonkin monesti täällä blogissakin valitellut eväiden teon työläydestä, oon tosi ylpeä siitä, että ylipäätään teen (lähes) aina eväät töihin. Siinä paitsi säästää rahaa, saa ihan erilaisia onnistumisen tunteita kuin ostettujen eväiden syömisestä. En vaan osaa niin paljon iloita kaupasta hankitun leivän ravintosisällöstä. Kun taas itse tehdystä leivästä saa just sellaisen maultaan ja ravintoarvoiltaan kuin haluaa. Joskus tosin meen kotileivissäkin margariini-metukka-juustolinjalla. :D

Syön työpäivän aikana yleensä kaksi kertaa: ruokiksella isomman "aterian" ja tavallisella tauolla pienen välipalan. On päiväkohtaista miten ateriat ajoittuvat, mutta pyrin (kuten vapaa-aikanakin) syömään 3-4 tunnin välein. Pikkueväänä mulla on usein banaani, soijajuoma, välipalakeksi, viili, jogurtti tai skyr - siis yhdistelmänä kaksi noista. Joskus oon pyöräyttänyt rahkapohjaisen smoothien, joka riittää sellaisenaan. Pääeväänä mulla on joskus leipää/patonkia/sämpylää ja sen kaverina vihanneksia ja/tai hedelmää tai marjaa, joskus smoothie ja suolakeksejä, joskus jauheliha- tai kanasalaatti. Yhdistelmiä on monia, en viitsi ihan kaikkia tässä listata. On myöskin päiviä, jolloin oon kiireessä vaan heittänyt joitain juttuja kaapeista laukkuun ja kehittänyt niistä outoja yhdistelmiä. Tärkeintä että on jotain syötävää! :) Tyypillinen ruokisateria sisältää 250-650 kaloria, välipala 200-350 kaloria.

Manteleita, pensasmustikoita ja omenaa.

Taco-maustettua jauhelihaa, salaattia, tomaattia. Nyt ainakin, varmaan vielä jotain hedelmää ja/tai juustoa oli. Ei muista. :D

Tärkeää osaa työpäivässä näyttelee neste. Vettä juon muutenkin paljon, mutta erityisesti työpäivän aikana. Onneksi meillä on joka tunti kymmenen minuutin tauko, ettei tarvitse jalat ristissä kovin kauaa kärvistellä. :D Aamuvuoropäivinä juon myös kahvia yhdestä neljään kuppia, iltavuorossa sitä kuluu vähemmän. Yksi kuppi on kuitenkin minimi, ja sen juon mustana ruoan päälle. Siihen vielä joka aamuinen aamukahvi, satunnainen päiväkahvi ja jo tavaksi muodostunut treenikahvi niinä päivinä kun harrastan kotiliikuntaa. Mutta en mä mikään kofeiinin suurkuluttaja oo. Limua juon ehkä liikaakin töissä. Sokeritonta tai joskus harvoin stevialla maustettua. Silloin tällöin vähäkalorista kivennäisvettä, vitamiinivettä tai energiajuomaa.

Eilinen lounas: kananugetteja, luumutomaatteja, kurkkua, maitokahvi ja cashew-raakapatukka.

Siinä tuli varmaan kaikki tärkeimmät eväsasiat.  Paljon on tullut kasviksia, hedelmiä ja marjoja valikoimaan, eikä ne oo lähdössä sieltä mihinkään. Niistä saa mukavasti pureskeltavaa ja vatsantäytettä, kuituja, vitamiineja ja vaikka mitä!

Nää joulukalenteripostaukset laahaa vähän jäljessä, lupaan että vielä tän päivän puolella ollaan ajan tasalla! Siispä palaillaan. :)

- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti