sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Maukas ruoka + hikinen treeni = loistofiilis

Söin ja treenasin eilen niin hyvin, että oli pakko tulla kirjoittamaan blogiteksti aiheesta. :D Olenhan rehellisesti kertonut herkkuövereistä ja laiskotteluistakin. Välillä näin päin. :D Ja siis kirjoitin tän tekstin jo eilisen puolella, mutta olin illalla/yöllä niin poikki etten jaksanut julkaista.

Uskon, että lauantai oli käännekohta, sillä eilen herkuttelin vähemmän kuin muina päivinä. Tällä viikolla on näkynyt luvattoman paljon plussaa. Onneksi vaaka näytti kuitenkin 55,3 kiloa toissapäivänä salilla. Mutta toisaalta, pari kuukautta sitten lukema oli kokonaiset kaksi kiloa vähemmän, joten voiko tohon edelliseen lukemaan olla tyytyväinen?

Lauantain ruoat:

- aamulla n. klo 11: tuunattu kaurapuuro, mustaa kahvia
- klo 16: jauhelihaa, kalapuikkoja, lohkoperunoita ketsupilla, kurkkua ja salaattia, kolme konvehtia
- klo 18.15: treenikahvi
- klo 20.45: neljä riisikakkua
- klo 22.30: loput tuunatusta kaurapuurosta, lisukkeena hasselpähkinärouhetta ja kiivi, hapankorppuja tuorejuustolla
- lisäksi muutama konvehti, karkkia leffan kera ja yli kaksi litraa vettä päivän aikana

= 2311 kcal

Päivän pääateria oli outo, mutta tosi toimiva kokonaisuus. Mun täytyy olla yksinkertainen tyttö, kun perus jauheliha, kalapuikot ja peruna tekee mut onnelliseksi. :D Ruoka oli kuitenkin ravitsevaa, todella täyttävää ja sikamaukasta. Räävin kaikki kasvikset mitä jääkaapista löysin, että saisin edes jotain värikästä (muuta kuin ketsupin) lautaselle. Huomaa, että tilipäivä on tuloillaan, kun jääkaappi ja muutkin kaapit kumisee tyhjyyttään. :D


Vähärasvaista nauta-sikaa maustettuna chilihiutaleilla ja mustapippurilla, kaksi kalapuikkoa, itse tehtyjä lohkoperunoita maustettuna rypsiöljyllä, mustapippurilla, valkosipuli- ja paprikajauheella, kurkkua ja salaattia.

Tuunattu ja ylivalottunut kaurapuuro.

Jouduin soveltamaan myös aamupalan kanssa. Olin vetänyt eilen viimeisetkin rahkan ja raejuuston rippeet, joten mistä proteiini? Onneksi hätä keksii keinot. Liotin noin tunnin ajan jääkaapissa parissa desissä kauramaitoa kaksi ruokalusikallista chian siemeniä. Sekoitin joukkoon myös puoli desiä minttu-suklaan makuista prodejauhetta. Sitten desi kaurahiutaleita messiin ja mikroon tekeytymään muutamaksi minuutiksi. Sekaan 200 grammaa pensasmustikka-vadelmasekoitusta ja paloiteltu omena - aamupala oli valmis! Maku oli aika kummallinen proteiinilisän takia, mutta jälleen kerran toimiva. :) Ja annoksesta jäi vielä iltapalaksikin!

Lauantain treenit:

- klo 18.20: Move Fitness, 32 min., 294 kcal
- klo 19.50: peppu-reisi-dvd, 33 min., 236 kcal


Lauantaipäivän muuvit. Tavoitteista löytyi keskivartalopisteiden keräystä, sparrauksen pelaamista kymmenen kertaa ja omien parhaiden pisteiden rikkomista kolmiossa. Suht kivuton mutta sitäkin hikisempi treeni!

Jos jälkikulutuksen ottaa laskelmiin mukaan (mutta en voi sitä tarkasti mitata tietenkään), jäin ehkä plusmiinusnollaan. Parempi sekin kuin plussa. Tästä on hyvä jatkaa leffa- ja mässypäivään. Mässyllä en tietenkään tarkoita epäterveellisiä herkkuja. Ainakaan täysin, sillä menu'ssa on dippivihanneksia ja tummaa mustikkasuklaata. Sekä kaurajäätelöä, ei sekään oo niin vaarallista. Kylään tulee siis hyvä ystäväni, jonka kanssa yleensä tavataan leffailun merkeissä - saatetaan katsoa jopa neljä elokuvaa putkeen. Tietysti asianmukaisin ruoanhaku-, kahvinkeitto- ja vessatauoin. Tänään aiotaan vahdata ainakin Päiväni murmelina. :) Hyvä puoli leffailussa on se, ettei ystäväni siedä sokeria, joten hän ei halua mässätä mitään karkkia tai pakastimessa lepäilevää rocky roadia (tein sitä torstaina, kuvia luvassa illan postauksessa :P). Eli en mäkään sitten viitsi, pysyttelen vain kaurajäätelössä ja tummassa suklaassa. Ja lähden reilun tunnin päästä salille, jotta on varaa syödä vähän enemmän. I'm a gal with a plan!

Nyt ajattelin hetken aikaa surffailla netissä päämäärättömästi. Palaillaan!

- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti