torstai 12. joulukuuta 2013

Luukku 12: Rakas joulupukki

Tässä oma, vaatimaton joululahjalistani. Ikinä ennen en ole tällaisia asioita toivonut (siis näin liikuntapainotteisia), enkä nytkään odota saavani listalta kuin korkeintaan pari halvempaa toivetta. Näitä kaikkia en ole edes keltään pyytänyt, jotkut isommat ovat ihan ultimate wish-tyyppisiä, täysin utopistia lahjoja. Ja koska tämä on treeni- ja ruokablogi, keskityn urheilullisiin lahjatoiveisiin. Huom! Listan tärkein, eli sykemittari on jo hallussa - eli ei tavitse esitellä sitä täällä. Jeeeeee! :)

Niken treenikengät


Nike In Season Ladies Training Shoes. Halvimmillaan alle viiskymppiä!

Näitä ihanuuksia saa ainakin kahdessa eri värissä, enkä tiedä kummat on herkullisemmat. Mulla on tällä hetkellä vain yhdet sisätreenikengät käytössä, kesällä hankitut valkoiset Reebokit, joita käytän ihan kaikessa liikunnassa. Joten toinen pari olis tarpeellinenkin. Reebokit mulla on osittain tunnnesyistä. Kun ekaa kertaa aloin treenata salilla vuoden 2005 marraskuussa, mulla ei ollut mitään kenkiä. Hilppasin siis salilla sukkasiltaan, kunnes parin viikon treenauksen jälkeen äiti toi mulle kirpparilta hankitut, mutta hyväkuntoiset Reebokit. Kokoa 36.5. Normaalisti käytän kokoa 37-38. Kengät kuitenkin juuri ja juuri mahtuivat, ja olivat yllättävän mukavat. Alituinen pieni puristuksen tunne (jota ei kyllä ollenkaan treenin aikana huomannut) alkoi kyllästyttämään lähes kahdeksan vuoden käytön jälkeen, ja viime kesänä päätin hankkia uudet kengät. Päähänpinttymäksi olin keksinyt, että niiden täytyy olla myöskin valkoiset, ja mielellään samaa merkkiä kuin edelliset. Joten vaikka olenkin enemmän Niken tyttöjä, ostin uudet Reebokit hopeisella logolla. Ne on oikean kokoiset, mutta ei yhtä mukavat kuin edellinen pari - outoa kyllä. Teknisesti niissä ei oo mitään vikaa. Mutta kun Niket. Kauniit, kepeät ja joustavat. Täydelliset. Ne mä haluan viimeistään ensi vuonna.

Leuanvetotanko


Casallin leuanvetotanko on caunis! ^^ Sitä voi säätää eri levyisiin oviaukkoihin ja mukana tulee kiinnikkeet.

Yksi suurimmista liikuntaunelmistani on oppia vetämään leukoja. Salilta löytyis oikein korkea ja pelottavan näköinen leuanvetoinstanssi, mutta en mä kehtaa sinne mennä tempomaan. Kun siis en saa yhtään. Ja jotenkin noloa harjoitella, kun vieressä joku Suomen mestariksi treenaava odottaa leuka väpättäen vuoroaan. Muutama kuukausi sitten luin jostain lehdestä yksityiskohtaiset ohjeet leuanvedon harjoitteluun. Samat ohjeet löytyy varmasti netistäkin, ja heti tangon oviaukkoon saatuani alan tekemään niiden mukaista treeniohjelmaa. Juju oli siinä, että treenaus täytyy aloittaa yläasennosta, ja sieltä jotenkin erityisellä tavalla jarruttaen tulla alaspäin. Kunnes pikku hiljaa liike onnistuu toiseenkin suuntaan. I can do it! And I will!

Jillian Michaelsin dvd

Viisas nainen.

Oon katsonut joskus muutamia kertoja jenkkien Suurinta pudottajaa, ja joka kerta on täytynyt todeta, että kyllä Jillian Michaels vaan on kova nainen! Tinkimätön ja teräksinen, just sellainen kuin haluaisin oman PT:nkin olevan. Oon myös lukenut Jillianin treenidvd:istä vain positiivisia juttuja muiden blogeista ja keskustelupalstoilta, joten tottakai mäkin haluun sellaisen! Haluaisin nimenomaan jonkun tosi rankan ja tehokkaan kotitreenidvd:n (aivan niin kuin mulla ei olis jo tarpeeksi kivoja lajeja liikuntavalikoimassa...). Saa suositella jos kokemusta on! :)

Voimapyörä


Näyttää heppoiselta. Kuulemma kuitenkin tehokas.

Tuntuu, että mitä enemmän opin terveellisestä elämäntyylistä (sisältäen liikunnan ja syömisen ja ihan kaiken), sitä enemmän löytyy uusia juttuja, mitä haluan kokeilla ja/tai hankkia. Kuten voimapyörä. Miksikö? Koska luin lehdestä, että se on tehokas härpäke vatsalihasten monipuoliseen harjoittamiseen. :D Parissa blogissakin oon törmännyt laitteeseen. Parinkympin hinta ei oo mikään hullun iso, mutta luulen että vielä jouluna tämä ei ole ajankohtainen. Voihan (ja varmasti kannattaakin) niitä vatsalihaksia harjoittaa vaikka päällä olisi tavaraakin (lue: löllöä), mutta uskon että tosi treeni olisi mielekkäämpää vasta siinä vaiheessa, kun suurin osa ylimääräisestä rasvasta on sulanut pois. Ja tiedän, ettei se haihdu vatsalihastreenillä, vaan aerobisella liikunnalla ja oikeanlaisella ruokavaliolla.

PT-tapaamisia

PT ja PAM - kohta näytän tältä!

Mun ehkä suurin unelma kuntoilun saralla, ollut jo varmaan vuoden päivät. Raha on ainoastaan estänyt PT-tapaamisten ostamisen. Kun aloin pudottaa painoa, aluksi kyse oli vain laihdutuksesta ja terveellisen syömisen opettelusta. Tiesin, että liikunta tulisi olemaan osallisena projektissani (ja sitä myötä loppuelämässäni), mutta en tiennyt yhtään kuinka merkityksellistä siitä lopulta tulisi. Oon nyt harrastanut enemmän tai vähemmän säännöllisesti salitreeniä reilut viisi vuotta. Välillä on ollut viikkojen taukoa, kun taas toisinaan salilla on vierailtu kolme-neljä kertaa viikossa. Mutta ikinä treenini ei ole ollut tavoitteellista. Ekaa kertaa saliurani aikana mulla on tosi vahvasti sellainen olo, että haluun sinne salillekin tavoitteita! Haluun ammatti-ihmisen, jonka kanssa voin kasvotusten keskustella näistä tavoitteista, ja joka osaamisensa avulla kertoo mulle, mitä mun tulee tehdä, että saavuttaisin tavoitteeni. Ja nimenomaan niin, että saavutan just sellaisen kropan kuin halajan - omilla keinoillani. Motivaatiota mulla on. Joululahjaksi tuskin PT:tä saan, mutta ensi vuoden alussa aivan takuulla ostan itse tapaamisia. :)

Levytanko ja -painot

Tämmönen.

Ekalla muokkaus-tunnilla käydessäni tykästyin levypainoihin ja -tankoon. Olin aiemmin tutustunut vehkeisiin Satsilla yli neljä vuotta sitten, kun kävin muutaman kerran BodyPumpissa. Silloin treenini ei tietenkään ollut millään tavoin tavoitteellista tahi säännöllistä, eikä elämäntapamuutos edes pilke silmäkulmassani, joten kuntokin oli sen mukainen ja painot tosi pienet. Mutta nyt on kaikki toisin, ja olis tosi kiva harjoitella esim. penkkipunnerrusta, kyykkyä ja maastavetoa kodin rauhassa (ja suojassa salikörmyjen sääliviltä katseilta) ensin pienillä painoilla, ennen kuin uskallan salille nostamaan. Levyjutskista voisi olla hyötyä myös dvd:ltä treenatessa.

Sonyn MP3-soitin


Sony Walkman NWZ-W273 vesitiivis Walkman-soitin, 4 GT:n muisti. Ah! Saa myös valkoisena ja mustana. Sininen ois kiva uidessa, sulautuisi hienosti veteen. :)

Törmäsin ihan törkeän hienoon MP3:seen hiljattain lukiessani lehteä! Aaah mikä keksintö! Toi mullistaisi mun treenaamisen ihan täysin! Sitä voisi käyttää niin vedessä, maalla kuin ilmassakin (ai milloin mä muka treenaan ilmassa? no silloin kun molemmat jalat on lenkillä yhtä aikaa ilmassa eikä maata kosketa MIKÄÄN!), eikä hintakaan huimaa päätä. Se on alle satasen (euron alle :D). Nythän kuuntelen musiikkini kännykästä, mikä on tosi epäkäytännöllistä ulkolenkeillä (kännykkä lentää biisiä vaihtaessa/kelloa katsoessa asvaltille) ja mahdotonta salilla (treenihousuissa ei ole taskuja :D). Haluuuuuuuuuun!

Talvijuoksukengät ja aluskerrasto


Nämä Icebugin talvijuoksukengät mallia DTS-L BUGrip kelpaisi mulle oikein hyvin! Kenkä on vedenpitävä ja hengittävä ja siinä on 19 hiiliteräsnastaa. Kuulostaa aika hardcorelta.

Unelmoin itsestäni hölkkäilemässä rauhallisesti ja seesteisen näköisenä lumisessa maisemassa auringon paistaessa taustalla sopivan lämpimästi. Mulla on söpöt ja tuuheat korvalaput ja menevää musiikkia. Kaula on suojattu ja päällä kerroksittain lämpöistä teknistä materiaalia. Mutta ne kengät! Ei tavallisilla juoksukengillä voi juosta pitkin jäätikköä ja lumikasoja! Tarviin järeämmät varusteet. Ja aluskerraston pahimmille pakkasille.

Jep, se niistä sporttisista toiveista. Alla muutama epäurheilullinen lahjatoive:

NB Collectionin Eagle-sarjan koru. <3 Samasta sarjasta löytyy jo korvikset ja rannekoru. :)


Elvarilla on herkkuja koruja! Korviksia, rannekoruja, kaulakoruja... Vaahtokarkkikorvikset mulla on, haluaa lisää namia!


KappAhlin flanelliset pyjamahousut - täydelliset meiän hyiseen asuntoon!

Lisäksi kestosuosikkejani on kynsilakat ja hiustuotteet (oih, kunpa joku keksisi/löytäisi mulle jonkun täsmätuotteen taltuttamaan tän peikon pehkon!). Lahjakortit (minne tahansa) toimii aina. Nyt olis aika bueno saada vaikka pienkikin matka- tai kylpylälahjakortti. Tai Stadiumiin rajaton lahjakortti. :D

Lähipäivinä postailen muille hankituista sporttilahjoista. Kunhan ne ei vaan lue tätä blogia. :D En kyllä oo kovin monelle kertonut kirjoittavani, joten tuskin ne tänne eksyy.

- Jenni

Kuvat: Sony, Stadium, Icebug, Netanttila, weheartit, NB Collection, Elvari, KappAhl

1 kommentti:

  1. Kivoja lahjatoiveita! Itsellä on yksi Jillianin DVD (30 day shred), joka on kyllä ihan kiva. Siinä on kolme eri tasoista 20 min treeniä, joita silloin tällöin jaksaa kyllä tehdä, mutta pitkällä aikavälillä voisi alkaa jo hieman kyllästyttää samat treenit. Mutta on tehokkaita!

    Minkälaista pehkoa pitäis tainnuttaa ja miten? Mä oon vannoutunut kosmetiikkanarkkari, joten täältä vois löytyä jotain ehdotuksia :)

    -Kaukaa Kaunis

    VastaaPoista