sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Liian lyhyt viikonloppu

... mutta sitäkin mukavampi!

Eihän viikonloppu ole vielä ohi, mulla on vaan perinteiset sunnuntaifiilikset. Ja nimenomaan sellaisen sunnuntain, jota seuraa aamuvuoroviikon eka työpäivä - herätys on kuitenkin huisin paljon aikaisemmin kuin iltaviikolla.

Onneksi sain tälle perjantaille taas aamuvuoron, niin viikonloppu tuntui vähän pidemmältä. Illalle ei ollut lätkämatsisuunnitelmia kuten kaksi viikkoa aikaisemmin, vaan lähdimme pitkästä aikaa sulkkistelemaan äidin ja poikaystävän kanssa. Takareidet oli tosi jäykkinä edellisen päivän jalkaprässistä, ja muutenkin peli kulki tahmeasti. Ja koska minä ja äiti (sori!) oltiin molemmat surkeita, en saanut edes kunnolla hikeä pintaan kun ei päässyt paljoa juoksemaan. Mutta edelleen: oli kivaa pelata kuten aina. :) Täytyy vaan mennä useammin, ettei ne vähäisetkään taidot pääse tolla tavalla enää romahtamaan.

Huu, mikä sulkapallo.

Perjantaina koitti myös kauan odotettu tilipäivä ja pientä shoppailua. Löysin ensin Top-Sportista sikahyvällä alennuksella (-70 %!) Niken treeni-t-paidan ja sitten Stadiumista todella kaivatun pitkähihaisen - taas Niken - treenipaidan. Mukaan tarttui myös SOCin kiva tekstitoppi. Pakkohan se oli ostaa, kun niin halvalla lähti.

Toppi päällä on kiva viilettää kesän lenkkipoluilla. Mutta menee se sisäliikunnassakin.

Lauantaina poikaystävä karkasi jälleen kerran Ouluun kavereidensa kanssa. Minnekäs muualle kuin Kärppien matsia katsomaan. Sain siis kahden päivän ja yhden yön yksinäisyyden, josta tosin ison osan vietin hyvän ystäväni seurassa.

Eilen oli vuorossa viides peräkkäinen Disney on Ice-jääshow! Ollaan ystäväni kanssa molemmat Disney-faneja, ja halusimme luonnollisesti jatkaa vuotuista show-perinnettä. Asiaan kuuluu kunnollinen valmistautuminen, joten vietimme pienen leffahetken ystäväni luona ennen Areenalle lähtöä. Halusimme katsoa Autot-elokuvan, koska se tulisi olemaan yksi show'ssa esiintyvistä leffoista, eikä kumpikaan ollut nähnyt sitä. Lopulta meille tuli niin kiire, että menimme show'hun siinä tilanteessa, ettei kumpikaan vieläkään ollut nähnyt kyseistä autoelokuvaa. :D Ehkä puolet kokonaisuudessaan ehdittiin katsoa, ja osa kelattiin. Täytyy joku kerta ajan kanssa vahdata leffa kokonaan, sen verran hyvältä se vaikutti.

Leffaevästä: kurkkua ja porkkanaa kera ranch- ja valkosipulidippien ja mozzarellatikkuja kera sweet chili-kastikkeen. 560 kcal.

Leffaevästä: musta kahvi ja Runebergin torttu (kamala heräteostos oli! mutta niin maukas :P). 390 kcal.

Minni-laukku on Disney-show'n vakiovaruste. Paha vaan, ettei sinne mahdu muuta kuin pikku lompakko, liput ja huulirasva. :D Viirin ostin paikan päältä. Yritin liehuttaa sitä kotimatkalla, mutta se oli liian jäykkä.

Show oli hieno. Yläkatsomosta näki aivan hyvin kaiken, ja tunnelma oli sieltä katsottuna ihan erilainen kuin alempaa. Yleensä ollaan istuttu ringsidella eturivissä, mutta nyt ostettiin liput niin myöhään (päivää ennen esitystä), että kaikki parhaat paikat oli jo menneet. Tänä vuonna show'n juonsivat Mikki, Minni, Hessu ja Aku - onneksi Iines ei ollut mukana. En tykkää siitä yhtään. Elokuvista mukana oli Autot, Helinä-keiju, Pieni merenneito ja Toy Story 3. 

Joka johti siihen, että meidän oli pakko lähteä vuokraamaan viimeisin elokuva heti show'n jälkeen. :D Ei oltu siis nähty tuota kolmatta osaa. Tietysti Makuunista tarttui mukaan myös sipsiä, irtokarkkeja ja sikamaukkaita habanero-bbq-manteleita. Damn, viikko meni sitten miinuksen puolelle. Mutta vain viidensadan kalorin verran, sen pystyy hyvin kirimään tässä sunnuntain aikana.

Tän aamun aloitin mustalla kahvilla ja askeettisella kaurapuurolla, jossa oli vain puuroa ja voisilmä. Olin siis ollut ystävälläni mässäys- ja Disney-illan päätteeksi yötä, enkä saanut tavallisia lisukkeita kaurapuurooni. Mutta meni se alas noinkin. :)

Päivä jatkui muutamaa tuntia myöhemmin tällaisella annoksella, jonka nautin vadelmanlehtiteen kera:

Banaani-kaurapannaria ja pensasmustikoita. 262 kcal.

Illalla viikon toinen salitreeni ja rentouttava venyttelytunti, ja sitten taas terveellistä ruokaa napaan. Tai täytyy jotain syödä aikaisemminkin. Pääateriaksi kaavailin lohipalasta, jonka meinasin paistaa kera vokkivihannesten. Voisi heittäytyä villiksi ja heittää pari parapähkinää sekaan - uskoisin että maut natsaavat. Sitten on rahkaa ja lisää kasviksia. Eiköhän noilla eväillä ja treenillä viidensadan kalorin miinus tälle päivälle saada.

Sunnuntain ruokasuunnitelmiin kuuluu pähkinöitä, päärynää, kiiviä, miniluumutomaatteja, mansikoita ja vesimelonia.

Jos pikkaisen enemmän kuin viisisataa jään miinukselle, ei haittaa. Mutta tuo on tavoite ja siitä pidän kiinni. Tää viikko ei ihan niin penkin alle mennyt herkuttelun suhteen kuin viime viikko, mutta aika heikolta tilastot kyllä näyttää. Ei siinä mitään, että eilen mässäilin, mutta kun muinakin päivinä otin vähintään jotain pientä hyvää. Enkä saisi. Mieluummin yksi sikailupäivä ja muut päivät kiltisti, jos näin viikkotasolla mietitään asiaa. Onneksi mulla on kuitenkin koko loppuelämä aikaa opetella tätä herkuttomampaa eloa, eikä liikakiloja tule helposti. Kun enhän mä ihan mielettömästi kuitenkaan mässää enää. Siltikin oma itsekurin puute harmittaa vietävästi. Noh, kohta on uusi viikko!

Illalla tulee vielä juttua viikkokatsauksen merkeissä, joten palaillaan!

- Jenni

2 kommenttia:

  1. Vitsit sä näytät hyvältä tos kuvas! :O
    Mulla on vielä matkaa, että ees pääsen tohon kuntoon. :D
    Oot mun inspis. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hani! :) Kyllä se päivä sullekin pian koittaa. =)

      Poista