sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Salitreenin ihanuus

Mulla on ollut viimeisen kuukauden ajan niiiin autuas olo! Nyt on kulunut tarkalleen kuukausi ja kolme päivää siitä, kun sain kouraani PT:n tekemät treeniohjelmat (sali ja keskivartalo), ja olo vain paranee. :) 

Vaikka oon aiemminkin veivannut salilla - vuosikausia -, nyt vasta todella tuntuu, että oon löytänyt lajini. Koska aikaisemminhan se treenaaminen oli epäsäännöllisen säännöllistä (vai säännöllisen epäsäännöllistä?), eikä lainkaan tavoitteellista. Nautin hiestä ja tekemisen meiningistä, kuten myös ihanasta lihasten polttelusta, mutta treenilläni ei ollut niin sanotusti päätä eikä häntää. Kehitystä tapahtui hyvin minimaalisesti. Kun henkinen tila oli jo pitkään ollut sellainen, että kehitystä kaivataan ja kipeästi, oon ollut niiiiiin tyytyväinen viime aikojen treeneihin. PT oli paras joululahja ikinä, ja mielelläni maksan hänelle omastakin pussista. En olisi koskaan itse pystynyt tekemään samankaltaisia treeniohjelmia. Puhumattakaan liikkeiden oikeaoppisista suoritustekniikoista ja niiden opastuksesta, kehonkoostumusmittauksista, tsempistä ja henkisestä tuesta, jotka kaikki tulevat PT:n mukana. Ja kun kaiken lisäksi PT:ni on ihan huippu tyyppi! :)


Ihan hyvä huume.

Laskelmat näyttävät, että sitten ensimmäisen treenitapaamisemme, olen tehnyt PT:n laatiman koko kropan kuntosalitreenin 10 kertaa läpi. Yksi kerta tosin jäi vajaaksi, kun sali meni yllättäen kiinni (oma moka! :D), ja yksi treeni tapahtui poikkeuksellisissa olosuhteissa työpaikan kuntosalilla. Keskivartalokuntopiiriä olen huhkinut viisi kertaa. Ja PT:n kanssa olemme treenanneet kaksi kertaa. Ekaa treenisessiota en laske mukaan, koska silloin vain katsoimme liikkeiden suoritustekniikat, toistojen määrät, painot ym. läpi. Toinenkin treenikerta oli vähän "lepsumpi", koska siinä vaiheessa tekniikassa oli vielä niin paljon parannettavaa, ettei päästy kunnolla vauhtiin. Mutta tämä kolmas treeni, joka tapahtui kuluneella viikolla, oli aivan huikea. :) Tekniikkaan täytyi vieläkin puuttua, mutta enemmän mentiin kuin meinattiin, ja PT pisti mut tosi koville. Mikä oli huisia, koska sitä olinkin jo odottanut. :)) Saatiin tehtyä lähes täydellisesti saliohjelma läpi, koska olin jo tullut etukäteen lämmittelemään. Maastavedossa mulla alkoi huipata, joten siinä tehtiin vain yksi sarja, ja keskivartaloliikkeitä katsottiin vain tekniikkamielessä melko pintapuolisesti. Lopuksi jäin kuluttamaan juoksumattoa, ja varsinaiseksi treeniajaksi kertyi hienot tunti ja 20 minuuttia. Kulutuskin nousi niin huikeaksi, että huomasi kyllä että on ollut ammattilainen asialla - siis piiskaamassa mua. :D

Mutta koska treeni oli kuitenkin hieman vajaa, päätin tehdä normaalit kaksi salitreeniä myöhemmin tällä viikolla. Toinen perjantaina, toinen tänään. Perjantaina salilla oli ystävänpäivämeininkiä, ja sai tuoda kaverin treenaamaan ilmaiseksi. Toin äitini. <3 Minä ja äiti ollaan siis jo aikoinaan käyty yhdessä parillakin eri salilla, viimeisimpänä Sats, josta vaihdoin nykyiseen viime marraskuussa. Äiti treenailee vieläkin Satsilla, ja ilmeisesti pidempi matka estää häntä nyt liittymästä mun salille. Koska hän tykkäsi tosi kovasti! Puitteet ja ilmanala oli kuulemma paremmat, sekä välineet tietysti huippuluokkaa. Plus parempi musiikki. :P Salilla oli mukavan hiljaista perjantaiaamuna, ja saatiin molemmat hyvät (joskin erilaiset) treenit tehtyä. Nalletkin pääsivät mukaamme, sadan ekan treenaajan ystävänpäivälahjat. :)


Äiti-tytär-treeni :)

Treeninalle. Sillä ei ole vielä nimeä.

Ehkä saan vielä äidin houkuteltua jäseneksi. Olis mukavaa, jos joku tuttu treenaisi samalla salilla. Vaikka ei treenatessa kauheasti ehdi jutella, niin joskus olisi hauskaa mennä yhtä aikaa aerobiselle tai ryhmäliikuntaan. :) Kenties toiveeni toteutuu jonain päivänä.

Viikon toinen sali oli siis tänään, hyvissä ajoin ennen illan lätkämatsia. Fiilis oli taas kerran hyvä, ja liikkeet sujui suht jouhevasti. Laitettiin muuten PT:n kanssa pariin supersarjaliikkeeseen painavampi tanko, ja sillä oon nyt nää pari treeniä tehnyt. Tää johtuu tietysti siitä, kun lesosin jaksaneeni viime viikolla työpaikan salilla tehdä kaikki supersarjat 12,5 kilon tangolla. :D Mutta tultiin siihen tulokseen, että kahdessa liikkeessä käytän 12,5 kiloa ja kahdessa vanhaa 10 kilon tankoa. Se on tuntunut hyvältä. 

Jalkaprässistä tulee ehkä mun suosikkiliike, koska se jälkifiilis on vaan niin hyvä! Siis heti, kun on astunut prässistä pois - tänäänkin tuntui ettei jalat meinaa kantaa, mutta onneksi sain muutaman kymmenen askeleen jälkeen vähän voimia takaisin ja selvisin lopputreeninkin kunnialla läpi.

Haastetta pitää olla!

Jotenkin salitreenistä tulee aivan erilainen fiilis kuin muusta liikunnasta. Hiki roiskuu siellä kuten muutoinkin liikkuessa, mutta lihaksiin saa painoilla treenatessa aivan erilaisen tuntuman. Call me paranoid, mutta musta oikein tuntuu että lihakset siellä pikkuisen kasvaa joka treenikerralla. Ja se tunne on ihan mahtava! Vaikkei hirveästi olekaan vielä mitään lihasmuotoja nähtävissä, on kehitystä tapahtunut. Varsinkin treenatessa sen huomaa, kun tietysti tuijotan itseäni peilistä koko ajan, että varmasti suoritan kaikki liikkeet puhtaasti. Vielä kun rasva palaa ympäriltä, alkaa niitä muotoja näkyä. :) 

Vaakakin näytti tänään sellaista lukemaa, että aivan varmasti jonkin verran rasvaa ON lähtenyt. Koska ei sitä lihastakaan yksinkertaisesti oo voinut lähteä. Pääsin jälleen uudelle kilolukemalle, kun vaaka näytti 52,9 kg. Kehonkoostumusmittaus on varattu ensi kuun alkuun, ja siellä se totuus sitten paljastuu. En aio olla liian optimistinen. Mutta kun tätä asiaa kääntelee eri suuntiin, mun mielestä se tulos ei vain voi olla mikään muu kuin että rasvaa on palanut. Enemmän tai vähemmän. Lihasta sais olla tullut lisää myös. Saa nähdä :)

Nyt alkaa kirjoittaminen tuntua niin tahmealta, että parasta hypätä suihkuun ja sen jälkeen alkaa laittaa sapuskaa. Matsikin kummittelee kulman takana. :)

Palaillaan! (vielä tänään viikkokatsauksen merkeissä)

- Jenni

6 kommenttia:

 1. Oi! Rupespa tekeen mieli omaa PTtä! oi miksi olen köyhä opiskelija?? :D

  Samaa näköä on kyllä äidissä ja tyttäressä :)

  -Kaukaa Kaunis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän ne sanoo. =) Nooh, et sä loppuelämääsi ole köyhä opiskelija!

   Poista
 2. Nappaseppas, mieki haluun nährä muutoskuvia siusta. :) Mun oli tosiaan pakko ottaa, et voi sitten vertailla. Parhaiten huomaa noista kuvista, et onko tapahtunu muutosta. ;)

  Joo niin ollaan!! Sie erellä, mie perässä! 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvista ja mittanauhasta :)

   Hmm, jos tällä viikolla saisin otatettua. =)

   Poista
 3. Samat fiilikset täälläkin, vaikkei PT:tä olekaan. Ainakaan vielä. :) Mahtava harrastus tää kuntosali ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, huippu! :) Tsekkasin muuten blogisi, täytyy paremmalla ajalla lukaista kokonaan läpi - mielenkiintoiselta vaikutti. =)

   Poista