sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Viikko 6, Parannus

Viikkokatsauksen aika.

Kuudes viikko kuluvaa vuotta meni hirmu hyvin. Edellisen viikon lopussa lupasin petrata herkuttelun kanssa, ja sen tein. Treenasin myös kovaa ja riittävän määrän. Liikuntaspurttikin onnistui! :)

Tässä viikon 6 liikunnat:

- ma: -
- ti: keskivartalokuntopiiri, 53 min.
- ke: Move Fitness 40 min.
- to: kuntosali 1 h
- pe: -
- la: kuntopyöräily 55 min.
- su: kuntosali 1 h 4 min., venyttely 30 min.

= 5 h 2 min.

Kolmelta aikaisemmalta viikolta tuli plussaa yhteensä tunti ja 42 minuuttia, joten loppupeleissä sain kasaan 44 minuuttia ekstraa. Jee!

Exactly!

Tästä on hyvä jatkaa. Meinasin liikkua oman fiiliksen mukaan, kuten tähänkin asti. "Pakolliset" treenit on edelleen kaksi salia ja yksi keskivartalokuntopiiri per viikko, mutta niiden lisäksi haluan välillä vetää pelkän aerobisen, pelata konsoliliikuntapelejä ja käydä ryhmäliikunnassa. Uimaankin ois nasta mennä joku päivä. :) Tuntimäärillä ei niin väliä, kunhan kolme h täyttyy - se riittää mulle. :) Ois kyllä aika outoa, että jollekin viikolle kertyisi vain tuo kolme tuntia, koska pelkkiin PT:n suunnittelemiin treeneihin kuluu vähintään tuon verran aikaa. Mutta ei sitä ikinä tiedä, millaiseksi laiskiaiseksi keksin heittäytyä! :D

Viikon herkut jäivät vähäisemmiksi kuin viime viikolla. Karkeasti laskettuna kokonaisenergiansaannista 13 % muodostui herkuista. Tähän laskin seuraavat viikon aikana nautitut asiat: Mäkkärin chili cheese tops, kokonainen pizzerian normaali pizza, puolet kahvilan jäätelöannoksesta, Tuc-keksit, karkit, yksi pieni olut ja yksi Breezer. Tortilloja en laskenut, koska ne ovat oikeaa kotiruokaa. Vaikka lista onkin melko pitkä, mun mielestä se ei oo ollenkaan paha. Varsinkin karkin mussutus jäi ihan minimiin - ei vain tehnyt mieli. Tyydytin makeannälkääni raakapatukoilla, teellä ja rahkalla lisukkeineen, ja söin joka päivä tarpeeksi ja täyttävästi kunnon ruokaa. Ehkä siinä onkin (siis itsekurin lisäksi :D) avain herkuttomampaan elämään. Täytyy vain syödä!

Muutamia kuvia tältä viikolta alla.


Karkki, jonka kiikutin. Työkaveri toi maanantaina (juuri sopivasti kun itse olin lähdössä jo kotia päin) karkkia irtisanoutumisensa kunniaksi. Otin, mutten nauttinut, vaan vein poikaystävälle, joka tuli hakemaan mut töistä. Ennenkuulumatonta! :D

Tiistai-illan herkut: Quest ja bataattilastuja. Lastut sai mausteikseen mustapippuria ja paprikajauhetta. 442 kcal.

Torstain lounas: salaatti leipäjuustolla, miniluumutomaateilla, paprikalla ja viinirypäleillä. Jälkkäriksi viili, omena ja musta kahvi. 415 kcal.

Torstain iltapala: rahka raakakaakaojauheella ja omenasoseella (Bonne <3). 219 kcal.

Perjantai-ilta ja minä kaukosäädinten herrana. Tai neitinä. Iltapalaksi hapankorppuja margariinilla ja juustolla, appelsiini sekä jogurttia mustaherukoilla ja parapähkinöillä. 446 kcal.

Lauantai-illan huumaa - jouduin lähtemään Petri Nygårdin keikalle. Ja tietty piti päästä vessaan ottamaan selfie.

Sellainen viikko! Oikein hyvät treenit, maukasta ruokaa, maltillisesti herkkuja ja hauska viikonloppu. Hyvä fiilis jatkukoon ensi viikolla. :) Silloin tapaankin jälleen PT:n, mitäköhän hän on keksinyt pääni menoksi... :D Liikuntojen osalta ainoana tavoitteena voisi olla uimaan tai sulkapalloilemaan lähtö. Niitä en oo kauheasti viime aikoina harrastanut.

Nyt tää lähtis tiskaamaan ja laittamaan keksit uuniin. Uunimunakas jo odotteleekin syöjäänsä, pitää vielä hetki malttaa. :P

Palaillaan!

- Jenni

7 kommenttia:

  1. Hienosti liikuttu! :) Nyt onkin sitten mukava palata vanhaan turvalliseen kolmeen tuntiin? ;) Toi kuukaus-iskulause kyllä niin pätee meijän spurttiin, toivottavasti pääsen itsekin ihmettelemään omia tuloksiani ensi viikolla! :) On nääs flunssakorvausviikon aika huomisesta eteenpäin :) Mäkin voisin lähteä tuohon prosentuaaliseen herkkumäärään mukaan kunhan muistan prossalaskut taas :) Pysy kaidalla tiellä nainen (mutta tietysti pikkusen herkutellen) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mä kyllä edelleen kannatan jotain prossarajaa, jonka yli ei saisi mennä. :P Se ei saa olla liian alhainen.

      Tsemppiä spurttirykäykselle! :) Se kuusi tuntia tulee yllättävän helposti.

      Poista
  2. Kiitti! Mikä ei saa olla liian alhainen? ;) Oisko joku 15% hyvä? Ja siis koko viikon kaloreista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 15 % vois olla jees. Tiedät kai ne motivaatiokuvat (ja lauseet, ihan jotain asioista tietävienkin suista :D), että "80 % puhdasta, hyvää ruokaa, 20 % huonompaa"? Täähän on tavallaan sama sääntö, mutta pienemmillä prosenteilla. :) Ja siihen tavallisen ruoan laatuun aion ite myös panostaa entistä enemmän: puhtaita raaka-aineita, paljon kasviksia, ja jos sais jonain päivänä vaikka taas leivottua jotain uutta. :P

      Mun mielestä se on hyvä ottaa koko viikon ajalta, tarpeeksi pitkä ajanjakso.

      Laskin eilen koko viikon kalorit yhteen, sitten herkkukalorit, jaoin herkkukalorit koko viikon kaloreilla ja kerroin sadalla - siitä sain prosenttiluvun, jonka olin kuluttanut herkkuihin. :) Aika iisiä!

      Poista
    2. Aa joo, tuo 20-80 on ihan tuttu :) Jsopa se 15% riittää, etenkin kun ainakin ite syön nykysin aika reilujakin kaloreita. Ei sitten tuu kahesta tonnista syötyy puolta herkuilla ;) Kannatan leipomista ym ite ruuan tekemistä - tulee tosi kiva mieli! Ja tosiaan herkutkin tuntuu hienommalta kun on nähny vaivaa niihin :)

      Viikottain 15% herkkuja- haaste käynnistyköön! :)

      Poista
    3. Jee! Nyt armoton tsemppi vaan päälle molemmille! :) Voisin huomenna rustata tekstin tästä asiasta, julkisuus tekee herkuttelun rajoittamisesta konkreettisemman - ei parane lipsua, kun on lesonnut pystyvänsä siihen. :D

      Poista
    4. Kyllä! :) Ja tee ihmeessä :)

      Poista