lauantai 8. helmikuuta 2014

Ihmeiden aika ei ole ohi

Edellisen postauksen piti jäädä päivän ainoaksi, mutta sitten tapahtui pari niiiin ihmeellistä asiaa, että oli pakko palata kirjotuspöydän ääreen.

Ensinnäkin, juuri tulin tajuttoman hyvältä pyöräilysessiolta. Se ei sinänsä oo mikään ihme, sillä aina nautin liikunnasta - jopa sen aikana, vaikka kuinka lihaksissa polttelisi ja voimat olisi lopussa. Haluan vain korostaa, että tän päivän treenikerta oli poikkeuksellisen hieno. :)

Sitten, varsinaisiin ihmeisiin. Tuttuun tapaan astuin vaa'alle ennen treenin alkua. Se on vain sellainen rutiini, ja vaikka en enää hamuakaan laihtumista, on hyvä pitää painoa silmällä.

Mun fiilis!

Nähtyäni lukeman 53,2 kiloa (tai en tietenkään juuri tuota lukua nähnyt, vaan sen verran paino tosiasiassa on, kun miinustaa kenkien, vaateiden ja sykemittarin painot) oli pakko astahtaa taaksepäin. Melkein leuka loksahti auki. :D Ei siinä mitään, kävinhän jo viime vuoden puolella 53-alkuisessa lukemassa. Tää on nyt eri juttu. Tunnen sen luissani. Tai tarkemmin sanottuna vatsassani. Mulla on nimittäin viimeiset pari viikkoa ollut kevyt olo. Keskivartalossa on tuntunut sellaista tiukkuutta, jota en oo ikinä eläessäni tuntenut. Vatsalihasten erottuminen on edelleen kaaaaaaaaaauuuuuuuuukana, mutta jotain muutosta on tapahtunut. Oon yrittänyt syödä juuri sen verran kuin kulutan, mutta treenit on tietysti rankentuneet ja lihastreenin osuus viikottaisesta liikunnasta kasvanut - sen täytyy olla selitys. 

Kolmisen viikkoa sitten painoin kaksi kiloa enemmän. Toivon mukaan rasvaa olisi palanut enemmän kuin se kaksi kiloa, ja lihasta tullut edes vähän lisää. Ei se lihasmassa ainakaan oo millään voinut vähentyä. Enkä mennyt tyhjällä vatsalla vaa'alle, vaan takana oli aamupalan lisäksi vajaa tunti ennen treeniä syöty raejuusto-omena-välipala.

Haluan vielä korostaa, että vaaka on tässä vaiheessa mulle todellakin sivuseikka. En erityisesti iloitse alemmasta lukemasta, koska en tiedä kuinka kehonkoostumukseni on muuttunut. Nyt etenen pitäen silmällä oman kehon tuntemuksia, henkistä olotilaa, peilikuvaa ja mittanauhaa. Vaaka tulee vasta listan lopussa. Kehonkoostumusmittausta odotellessa. :)

Päivän pyöräilyasu. Toisen kengän vielä toki laitoin.

Päivän luvut.

Polkemisesta vielä entistä miellyttävämmän tekivät mielenkiintoinen ja suht tuore (numero taisi olla viime vuoden viimeinen) lehti, jonka parissa vajaa tunti kului kuin hujahduksessa. Pyöräily alkoi yllättävissä merkeissä, kun radiosta kajahti soimaan Stam1nan Kuoliaaksi ruoskitut hevoset. Anteeksi bändin ylitsevuotavainen hehkutus jo toisessa peräkkäisessä postauksessa, mutta se_on_vain_niin_loistava. Biisin loputtua havaitsin radioaseman olevan Radio Rock, joka oli erittäin toivottua vaihtelua monesti pauhaavaan NRJ:hin. Musiikki olisi saanut kuulua vain hiukan kovempaa. Treenin aikana kuultiin muun muassa Linkin Parkia, Black Sabbathia ja The Who'ta. Me likey. Polku sai myös arvoisensa päätöksen, kun 55 minuutin jälkeen nousin pyörän selästä ja lähdin hakemaan puhdistusvälineitä, kajareista kantautui toinen Stam1nan biisi. Vaikka Rikkipää ei ole ikinä kuulunut suosikkeihini, kyllähän sitä mielellään kuunteli. Ja tuli sellainen symbolinen fiilis, kun treeni alkoi ja loppui saman yhtyeen tuotannolla. Lopuksi venyttelyt ja kotiin.Ei oo pakko kuunnella, jos tuntee bändin eikä nappaa. Mutta jos ei tunne, suosittelen ehdottomasti testaamaan!

Eiköhän se oo nyt suihkun aika, ja sitten kokkailun pariin. Ihanaa loppulauantaita kaikille!

- Jenni

6 kommenttia:

 1. Täältä yläfemma tiukentuneelle korsetille! *LÄPS*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. High five! Vatsalihasten näkymistä odotellessa :)

   Poista
 2. Mulla on n. 1640kcal tms. En nyt tarkalleen muista. Sen voi jokaiselle laskea. Voin sen sullekki laskea, paljon se siulle tuon yhden laskutelman mukaan ois, jos haluat? Kerrot vaan pituutesi, en sitä nyt ulkoa muista. :D Mielenkiinnolla haluaisin nähdä, antaako tuon saman 1500kcal vaiko antaako jotain ihan muuta. :P

  Ja juu, sen unohdinkin mainita, ei näköjään muista kaikkea kertoa :D siis oli, riippui vähän päivistä, eniten otti päähän tuo, ku paino vaa junnas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä tiedän omani, ollaan PT:nkin kanssa puhuttu siitä. Että päivinä, jolloin ei ole juurikaan fyysistä aktiivisuutta, mun kulutus on n. 1500 kcal. Työpäivinä (sykemittarin mukaan) se nousee pariin tonniin. Perus lukuun lisään toki mahdolliset liikunnat ja niiden tuoman kulutuksen. Se on vaan joinain päivinä tosi vaikeaa täyttää energiantarvetta, kun syö terveellisesti ja pysyttelee herkuista erossa. :D

   Poista
  2. Siis tarkotin, että ois kiva tietää että antaako toi miun laskelma saman. Saat kertoo joku päivä pituutes ni tsekkaan. :)

   Vastasin omassa blogissani, että miun tämän hetkinen kulutus on tarkalleen 1661kcal. Piti nyt oikee laskea uusiks, ku en ollu varma + olinhan mie kilon laihtunu heh. :D

   Poista
  3. Tiedän kyllä sen kaavan :) Se antaa mulle vähemmän kuin 1500 kcal, mutta täytyy muistaa että se on vain perusaineenvaihdunta. Eli jos makaat sängyssä levossa koko päivän, sen verran energiaa sulla menee elintoimintoihin. Yhellä nettisivulla oli hyvät ohjeet todellisen luvun saamiseen, siinä piti kertoa perusaineenvaihdunta aktiivisuuskertoimella. Koska ei kukaan vain kölli sängyssä zombina koko päivää. :D

   Mutta hienoa, että paino on lähtenyt putoamaan! :) Kyllä se kunnon vajeella nopeasti tippuu.

   Poista