tiistai 26. marraskuuta 2013

Hyvä alku

Uusi, uljas, liikunnallinen viikko on lähtenyt hienosti käyntiin. Kaksi päivää on kulunut, ja mulla on plakkarissa (hölmö sana, mutta käytänpä kumminkin) 2 tuntia 14 minuuttia liikuntaa. Eilen pelasin Move Fitnessiä ja tänään kävin salilla ja reippaalla kävelyllä. Eli hyvin on alkanut! Huomenna ajattelin pitää lepopäivän. Loppuviikosta ois pakko päästä pelaamaan sulkapalloa, mutta se menee varmaan viikonloppuun. Lisäksi aion pelata kerran tai kaksi Movea, käydä ainakin kerran salilla ja kävelyllä sekä kahvakuulata dvd:ltä. Tulisko noista kuusi tuntia?

Ruokailut on sujuneet myös melko mallikkaasti. No joo, eilen pizzaa ja nakkeja, sekä vähän karkkia, mutta kalorit jäi kuitenkin miinukselle. Lisäksi söin ihan törkeän määrän kasvimaailman antimia ja paljon prodea.

Namskis.

Tosta ylläolevasta satsista tuli kaksi smoothieta, syvän vihreä ja vaaleankeltainen. 

Smoothie nro 1:

- yksi neljäsosapurkillinen rahkaa
- 2 teelusikallista spirulinaa
- 200 grammaa parsakaalia
- 100 grammaa mustaherukoita
- puolikas banaani
- puolikas appelsiini
- pari desiä vettä

Ainesosaluettelosta voitte päätellä, että tuli reilunkokoinen satsi, joten pistin loput lasiin kera chian siementen ja nautin sen treenin jälkeen. Aika lusikoitavaa tavaraa syntyi! Yllättävän helposti meni myös tuo tökötti alas, vaikka aiemmin oon kamppaillut spirulinan leväisän maun kanssa. 

Smoothie nro 2:

- kolme neljäsosapurkillinen rahkaa
- 200 grammaa mangoa
- 140 grammaa persikoita + desi mehua (oli siis tölkkipersikoita)
- puolikas banaani
- puolikas appelsiini

Appelsiini tuli jotenkin tosi kirpakkaan vahvasti esiin juomasta, mutta ihan hyvää se oli silti. Keltainen smoothie katosi alas ruokiksella töissä, kera ruisleivän ja paprikan. Sitäkin jäi yli, joten laitoin kaurahiutaleita sekaan ja vedin napaan osana ilta-ateriaa.

Oon nyt taas uudella tavalla innostunut smoothieista ja niiden rajattomista makuyhdistelmistä. Eikä tää innostus ainakaan laannu huomenna kun tuon kotiin kaverin lahjoittaman ylihienon tehosekoittimen jossa on hana. :P Siis kuinka kätevää! Varsinkin mulle, jolle tulee aina töihin iltavuoroon lähtiessä kiire eväiden teon kanssa. Kyllä siinä on monet lusikat ja teharin kulhot jäänyt lojumaan pesemättöminä, kun oon just ja just ehtinyt suppilon avulla saada evässmoothien pulloon ja sännännyt viivana ovesta ulos. Hyvästi suppilo!

Maanantai-illan ateria: nakkeja ketsupilla, kirsikkatomaatteja ja smoothie höystettynä kaurahiutaleilla. Juomana Sprite Zeroa.

Edellisten lisäksi eilen masuun päätyi cashew-pähkinöitä, raejuustoa, tosiaan sitä pizzaa ja pieni määrä karkkia, sekä töissä soijajuoma (nam, suklaanmakuinen on hyvää!) ja välipalakeksi. Olen tyytyväinen.

Tänään ruoat on näyttäneet tällaisilta:

Aamupala: kaurapuuroa, soijalesitiiniä, kaakaonibsejä, proteiinijauhetta maitoon sekoitettuna. Plus kahvi.

Töiden jälkeinen välipala: riisikakkuja maapähkinävoilla, nakkeja, kurkkua ja mandariini.

Illallinen: paistettua kanaa, parsakaalia, paprikaa ja seesaminsiemeniä, jälkkärinä soijavanukas.

Töissä mulla oli eväänä sekoitus rahkasta, raejuustosta, taateleista, ananaksesta mehuineen (tölkkikamaa taas) kaurahiutaleista ja cashew-pähkinöistä. Söin sen kahdessa erässä välttääkseni liiallisen proteiinipläjäyksen kerralla, ja jälkimmäisellä kerralla (varsinaisen ruokiksen aikana siis) mulla oli myös Realia kaverina.

Ilta-aterian virkaa toimittanut kana-seesaminsiemen-paprika-parsakaali-yhdistelmä, joka kuvassakin pällistelee, oli hiukan oudon makuinen. Maustoin kanan fajita-mausteella, joka ei ollut tuttua merkkiä, johtuisko siitä? Oli tosi tulista, mutta ei ihan huono maku. Samaa sotkua evääksi huomenna töihin. Lisäksi mulla on aamuksi maukas vihersmoothie (spirulina, kurkku, mango, salaatti, parsakaali, vesi) odottamassa jääkaapissa. Tiedän, että se on maukas, kun oli pakko maistaa tilkka. :P

Kertokaa toki jos on liian tylsät/seikkaperäiset sepustukset syömisistä. Tuntuu vaan, että täytyy välillä kertoa vähän tarkemmin mitä sitä onkaan tullut syötyä. Niin hyvässä kuin pahassa. :D Ja itseäni ainakin kiinnostaa tosi paljon muiden sapuskat, niistä voi saada hyviä vinkkejäkin. Mun nakki-kurkku-yhdistelmät ei tosin taida olla kovin inspiroivia. :D

Eka liikuntaspurttiviikko on siis käynnistynyt loistavasti, niin syömisten kuin urheilujenkin osalta. Tän päivän salikäynnistä sen verran, etten tehnyt ollenkaan lihaksia ja siksi miellänkin harjoituksen pyöräilyksi enkä salitreeniksi. Jotenkin vaan tuli pyöräilyfiilis, ja istuin alas viimeistä edellisen Fit-lehden numeron kanssa ja poljin 45 minuuttia. Välillä näin. :) Ennen salia tein reippaan kävelylenkin, ja koska se jäi ärsyttävän pituiseksi (33 minuuttia), kävelin vielä pyöräilyn jälkeen 12 minuuttia matolla. Joten 45 + 45 minuuttia tän päivän treenisaldona, ja kaikki aerobista! Oonko sanonut jo, että olen tyytyväinen?? :D

Kävelylenkillä törmäsin (en kuitenkaan kirjaimellisesti) tosi hienosti valaistuun tunneliin. Spraymaalaukset hieman latisti tunnelmaa, mutta kuitenkin!

Tältä näyttää tyytyväinen tyttö! Fiilis matkalla salilta kotiin oli niin hyvä, että hymyilin kuin urpo ja otin itsestäni kuvan katuvalojen loisteessa.

Uskon, että liikuntaspurtti ja sen mukanaan tuoma energiabuusti saa mun urheiluinnon ihan toden teolla heräämään taas. Viime viikolla nimittäin näytti huonolta. Eikä tän päivän vaakalukema, joka oli kilo enemmän kuin viime käynnillä, näyttänyt sekään hyvältä. Mutta tästä uuteen nousuun! (Ei siis painon nousuun :D)

Nyt tiskaamaan ja suihkuun, palaillaan!

- Jenni

P.S. Herkkuja ei oo tehnyt melkein yhtään mieli! Ja kalorit jäi tänään ja eilen yhteensä ainakin 700 miinukselle!

2 kommenttia:

  1. Vau! Hienosti on lähtenyt viikko kulkemaan :) ja ruokapostaukset on musta ainakin kivoja koska niistä saa ideoita ja rohkasua syödä terveellisesti.

    -Kaukaa Kaunis

    VastaaPoista
  2. Ilman muuta ruokapostaukset kiinnostaa, koskaan ei tiedä mitä itselle uutta sapuskaa tulee vastaan! :)

    VastaaPoista