sunnuntai 23. elokuuta 2015

Viikot 33-34: Reissuja, rusketusta ja rauhaa

Heip vaan kaikille!
 
Katsaus tulee nyt tuplana, koska edellisen viikonvaihteen aikana hengailin mökillä. Loma on ollut ihan huippu tähän mennessä: säästä ei oo voinut valittaa (vaikka suomalainen kyllä keksii valittamisen aihetta kaikesta) ja seura on ollut mitä parhainta. Aamulla kun on herännyt, ihana onnentunne on vallannut mielen - tänäänkään mun ei tarvitse lähteä töihin. Ja vaikka joskus on ollut päivälle joitain etukäteissuunnitelmia, aamuisin tuntuu että mikä tahansa on mahdollista. :)
 
... Kuten seuraavat liikunnat! (höhöö, eikö ollut hieno aasinsilta?)
 
- ma: sali (jalat, olkapäät) 57 min.
- ti: kävely (1,6 km) 17 min. ja sali (selkä, vatsa, hauis) 53 min.
- ke: -
- to: sali (ojentajat, pakarat) 43 min.
- pe: -
- la: -

- su: -
 
Landekävelymaisemat, vol 1.
Landekävelymaisemat, vol 2.
 
- ma: kävely (2,6 km) 34 min.
- ti: lenkkeily (14,6 km) 2 h 17 min.
- ke: sali (hauis, ojentajat, vatsa) 56 min.
- to: kävely (6,3 km) 1 h 6 min.
- pe: -
- la: -
- su: sali (selkä, olkapäät) 36 min. ja venyttely 30 min.
 
= 8 h 49 min.
 
Jeejee! Nyt rullaa, ja iso kiitos siitä lomalle sekä tietysti omalle motivaatiolle liikuntaa kohtaan. :) Kävelylenkit on olleet mielekkäitä ja tehokkaita, koska maasto on ollut paikoin haasteellista ja pituudetkin ihan kiitettäviä. Salihommat on tuntuneet helpoilta - niiiiin paljon enemmän liikkumavaraa, kun ei tarvitse työpäivän mukaan suunnitella treenejä. Ainoastaan loman muihin menoihin on nyt pitänyt sumplia nuo salit, koska reissaamista on tapahtunut jonkun verran. Oon tyytyväinen siitä, että oon pitänyt kiinni suunnitelmistani. Tai noh, yksi suunniteltu salireissu peruuntui, koska tilanne tien päällä eli...
 
Missäs sitä ollaan sitten reissattu?
 
Mökillä. Maavedellä Savossa.
Sama paikka, pihakeinussa. Kertaakaan ei satanut!
Toisessa savolaisessa pikkukylässä, Nerkoolla. Rauhaisat veet, joihin joskus ajetaan traktorilla. :D
Lappeenrannassa. Näkymä linnoitukselta.

Ihana kesä-Suomi. :) <3 Vaikka kuinka rakastankin ulkomailla palloilua, on meillä täällä kotimaassakin tosi upeita paikkoja. Ja niitä on hyvä kierrellä juuri tällaisten pidempien lomien aikana. Tosin viikonloppureissut keskellä työrupeamaakin on ihan jees. :)
 
Tämän kesäloman Suomi-reissut on nyt reissattu, jäljellä on pari Eurooppaan suuntautuvaa matkaa. Niistä ensimmäisestä kuulette jotain seuraavassa katsauksessa. :) Lähtöön on enää kaksi yötä (yritän kovasti pysyä päivien mukana, vaikka tässä alkaa pikku hiljaa kadota käsitys siitä, milloin on esimerkiksi arki ja viikonloppu...:D), jännää! :) Jännää myös liikuntojen kannalta: ensi viikolle tulee ensin yksi salitreeni, sitten reissu, ja loppuviikolle hurja kahden päivän liikuntaputki. Tai sitten ei, matkailu saattaa väsyttää liikaa. ;D
 
Vaikka lomalla oonkin, ruokailu on pysynyt jotenkin hallussa. Mökillä tuli makusteltua muutamat grillimakkarat, ja herkkuja oon nauttinut suunnilleen saman verran kuin tavallisena arkenakin. Eli joinain päivinä ihan liikaa. :D Joku roti kuitenkin on ollut.
 
Alla osviittaa siitä, mitä suuhun on päätynyt.
 
Keravalaisen lounaspaikan antia: savulohikeittoa krutongeilla, pala leipää levitteellä, pinaattiohukaisia puolukkahillolla, fetaa, paprikaa ja kurkkua. Eri lautaselle kasasin vielä hieman riisiä ja broilerikastiketta. Jälkkäriksi otin maitokahvin ja pari keksiä.
 
Tuorepastaa, tonnikalaa, kurkkua ja tomaattia.

Suklaajäätelöä.
Soijanugetteja, porkkanaa, kurkkua ja tomaattia.
Pikkupiirakoita juustolla, rahka ja marjoja.
Tofujäätelö ja kahvi maidolla.
Grillattua possupihviä, paprikaa ja kesäkurpitsaa.

Hotelliaamiainen: munakasta, kirsikkatomaatteja, sämpylä levitteellä, juustolla ja kurkulla, vesimelonia, ananasta, croissant, mysliä ja siemeniä kera jogurtin ja vadelmahillon, appelsiinimehua ja kahvi maidolla. Ei jäänyt nälkä.
 
Painosta vielä hieman tähän monsteripostauksen loppuun. Haluaisin tosin ajatella, että tällaista pidempää postausta ei ole raskasta lukea, kun kuvat kivasti rytmittävät tekstiä. Eikä tässä (vielä!) olekaan niin kovin paljon sitä tekstiä. :P
 
Tämä nykyinen kesäloma on mun neljäs nykyisessä työpaikassa. Ekana kesänä lomapäiviä oli kertynyt sen verran, että sain pitää puolentoista viikon kesäloman. Wuhuu! :D Tuntui hiukan raskaalta se työvuosi, varsinkin sitten ihan vuoden lopussa. Tuo vuosi (2012) oli muutenkin poikkeuksellinen, koska vasta totuttelin säännölliseen, kokopäiväiseen työntekoon ja samalla tein elämäntapamuutosta. Minikesäloman aikana paino nousi hieman (kilon, hui!). Se jäikin ainoaksi kerraksi painonpudotustaipaleella, kun tuli lisää. Päivärytmiin palattuani otin käyttöön järeämmät aseet (kalorien laskennan) - olihan tavoitepainoon tuolloin vielä noin seitsemän kiloa matkaa.
 
Kesällä 2013 puhalsikin jo ihan eri tuulet, koska olin tottunut fyysiseen työhön sekä uuteen, terveellisempään ja liikuntapitoisempaan elämääni. Vuosilomaa mulla oli normaalit viisi viikkoa, joista kolme pidin yhteen putkeen heinä-elokuussa. Paino ei noussut, ja liikunta maistui kohtuullisen hyvin. :)
 
Blogia rupesin kirjoittamaan syksyllä 2013, joten seuraavan vuoden tapahtumat onkin "yleisessä" tiedossa. Kesä tuli ja meni, nyt jälkikäteen ajateltuna aikamoisessa sumussa. Sitä on vaikeaa selittää - niin vaikeaa, että saatan innostuessani tehdä siitä jopa erillisen tekstin. Mutta viime vuosi oli monella tapaa mulle kasvun paikka. Paljon tapahtui. :') Kesälomakiloja ei varsinaisesti tullut, koska siinä vaiheessa kun mulle koitti kolmen viikon loma, olin jo ollut tuhdimmassa kunnossa parin kuukauden ajan. Kesä, kuten ei myöskään kevät eikä syksy, ollut loistokas liikuntamielessä. Sitä voisi harmitella, mutta koska se on menneisyyttä, mieluummin otan siitä opiksi. :)
 
Aurinko häikäisi, kun piti poseerata tuoreiden pakettien kanssa.
 
Tänä kesänä on ollut jälleen ihan tasapainoinen olo kehon suhteen. Ihan kesän alussa paino käväisi dieetin jäljiltä 56 kilossa ja tasaantui sitten 58-kiloluvulle. Tänään (kiitos puolukkapäiväturvotusten) vaaka näytti 60,5 kiloa. Käsivarret ja jalat tuntuu kiinteytyneen kaikista parhaiten, kun taas keskivartalossa on vielä työsarkaa. Pikku hiljaa... :)
 
Rusketuskuva jäi nyt ottamatta ja laittamatta tähän postaukseen, vaikka otsikossa tuo sana on mainittukin. Ehkä se ei sentään yksi tärkeimmistä edellisviikkojen asioista oo, halusinpahan vaan kolmen r-alkuisen sanan otsikon. :D
 
Palaillaan! :)
 
- Jenni

2 kommenttia:

  1. Voi, voit kyllä olla tosi ylpee ja tyytyväinen jos sulle on koko urakan aikana tullut vaan yksi (vai muutama?) plussakilo :-) Voi ku itekki tällä kertaa pysyis tolpillaan ja stoppais normaalipainossa painon nousun heti siihen pariin ekaan kiloon. Vaikka ois stressiä ja kaikkea - ainahan elämässä jokin asia pielessä on tai jos ei oo niin pian on, on opeteltava lutvimaan ;-) Ei enää tätä monien kymmenten takaisin tuloa ja uudelleen pudottamista, tää on karseeta kun vasta 1,5-2v sitten olin vielä hoikka ja (sen aikaset) tavoitteet saavuttanut :-(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, täytyy olla tyytyväinen että paino pysynyt normaalialueella. :) Se plussakilo, josta mainitsin tuli siis painonpudotuksen aikana, kun taas viime vuonna paino nousi neljä-viisi kiloa - mutta siitä oonkin jo palautunut lähes kokonaan. Ei tää helppoa oo. :D Korvien välistä työtä täytyy edelleen tehdä, mäkin elin niin paljon pidempään epäterveellisesti kuin nyt oon elellyt terveellisemmin. Olipa hassusti muotoiltu, mutta ehkä tajusit pointin. :) Tsemppiä sulle! Pystyt ihan mihin vaan haluut! :)

      Poista