maanantai 3. elokuuta 2015

Viikko 31: Kävelytuulella

Iltaa!

Viimeinen kerta kun voin hehkuttaa tätä (koska loma alkaaaaaah tämän työviikon jälkeeeennn...!): jälleen yksi viikko ohi ja ollaan lähempänä mun kesälomaa. :)

Poikkeuksellinen viikko, mikä johtuu pitkälti sairastelustani. Kirjoittelin flunssapäivistä jo aiemmin, eikä niitä onneksi sen enempää sitten tullutkaan. Sen neljä päivää (ma-to) olin saikulla, eli yhden päivän kävin pyörähtämässä töissä. Oli kyllä aika kummallista mennä vain päiväksi duuniin - sitten koitti jälleen viikonloppu. Varmastikin jos alun perinkin olisin ollut tosi sairas ja kokenut voimakkaampaa sairaudentunnetta, viikko olisi tuntunut erilaiselta ja sairasloma enemmän sairastelulta. Kun nyt se tuntui enemmän lomailulta? :D No ei ihan, mutta melkein.

Kaurapuuro kaakaojauheella, pellavansiemenrouhetta, raejuustoa ja mansikoita.
Näkkärit oivariinilla ja kinkulla, riisikakkuja vadelmahillolla.
Kermaperunoita, lihapullia, vihreitä papuja ja kurkkua.
Itse tehtyä pizzaa: tortillapohja, tomaattikastiketta, mustapippuria, vihreitä papuja, paprikaa, tomaattia, mozzarellaa ja juustoraastetta.

Suuri osa syömäkuvista löytyy edellisestä postauksesta, nämä kuvat olivat pitkälti viikon jälkimmäiseltä puoliskolta. Herkuttelu pysyi aisoissa yllättävän hyvin - liekö syynä saikkupäivien ruokapäiväkirjan pito vai kertakaikkinen kyllästyminen jokapäiväiseen, toisinaan runsaaseenkin naposteluun. Oli miten oli, oon ihan tyytyväinen sokerin vähäisempään kulutukseen.
Eikä laivareissultakaan lähtenyt mukaan muuta kuin pari pulloa alkoholia (joista ainakin toinen nautitaan HYVIN pienissä osissa ajan kanssa) ja pussillinen mini-Tobleroneja. Tax free:stä ja Tallinnasta löytyi onneksi muuta kivaa ostettavaa. :) Tallinnassa melko vähän palloilleena täytyy todeta, että on kyllä kaunis kaupunki. Ja sinne täytyy joskus mennä ihan ajan kanssa, niin että on yötä. Ehkä tuolloin voisi pistäytyä myös kylpylässä ja kampaajalla... :P

Tuli karmea hoppu: aamupalankin ehdin nauttia vasta laivassa.
Kannella tuuli! Sai pitää kännykästä rystyset valkoisina kiinni, ettei tipu mereen. :D
Vanha kaupunki (oikeastaan missä tahansa kaupungissa) on niin nätti! :)
Ensimmäinen kyseisen merkin koru - aiemmin oon vain ihaillut. Kai jotenkin kuvittelin, että 16 euron hinta tax free:ssä oli hullun paljon halvempi kuin maissa. :D
Koru piti tietysti heti saada käteen. Sillä oli kavereita!
Oi nam: italialainen ravintola ja aurinkoinen terassi. :P <3 Salamipizza ja valkoviini valikoituivat mun ateriaksi.

Keksin makuinen Bailey's, kissaviini, hieno olutpullo ja Aussien shampoo (neljä euroa halvempi Tallinnassa kuin tax free:ssä). Vasemmalla kuikuilee mini-Tobleronet.

Suhteellisen huoleton painonhallitsijan elämä on alkanut hiukan mietityttää mua. Dieetin jälkeiset kahdeksan viikkoa ovat sujuneet ihan buenosti kilo- ja liikuntamielessä, mutta oon alkanut haluta enemmän. Haaveet jokaviikkoisista salitreeneistä kosahti viime viikolla ekaa kertaa, kun olin kipeä - eikä siinä mitään. Tavoitteena on tehdä salilla käymisestä elämäntapa, ja elämässä välillä joutuu sairastelemaan. Haluaisin kuitenkin käydä useammin kuin kerran viikossa salilla, eli jotain muutosta pitäisi tapahtua. Realistisesti ajateltuna mulle sopiva treenimäärä voisi olla 2-4 kertaa viikossa, sillä pitäisin työn ja vapaa-ajan liikunnan tasapainossa. Hurja tsemppi päälle, ja ehkä joskus ensi vuoden puolella voin ylpeänä todeta, että oon käynyt säännöllisesti salilla puolen vuoden ajan?

:)

Oon tässä miettinyt, että onko mulla välineitä saavuttaakseni sen säännöllisen treenaamisen elämäntavan? Riittääkö se, että käyn salilla fiiliksen mukaan, kun kuitenkin haluaisin käydä useammin? Mutta toisaalta suuri syy siihen, etten lähde kolmea tai neljää kertaa viikossa salille on se, että työ on niin raskasta. Loparit? :D Tässä riittää pohdiskeltavaa!

Viikon 31 liikunnat:

- ma: kävely 2 h 41 min.
- ti: -
- ke: -
- to: kävely 41 min.
- pe: -
- la: -
- su: kävely 1 h 17 min.

= 4 h 39 min.

Olosuhteiden pakosta saliton viikko siis. Mutta tekipäs gutaa nuo pidemmät kävelylenkit - kunnon rauhoittumista ja luontoilua. :) Hyvää musiikkia, aurinkoa (myös sadetta, eikä ollut kiva kastua kun oli vielä lämpöä päällä), uusia maisemia... aika huikea liikuntamuoto kyllä. :) Kilometrejä kolmesta lenkistä kertyi yhteensä 25,4. Katsellaan, jos tämä vaatimaton ennätys rikkoutuisi loman aikana. :P Ensimmäisellä lenkillä keskinopeus jäi pienehköksi, mutta viimeisellä uskalsin jo mennä reippaammin. Tuolla viimeisellä kävelyllä myös korkeuserot oli aika jäätävät. Kroppa kiittää mukavasta, joskin vielä kevyestä mäkitreenistä. Tonne kuntoradalle voisi mennä juoksentelemaan joku kerta!

Se oli maanantai. Aurinko porotti, mutta hiestä huolimatta en tohtinut riisua takkia.
Se oli torstai. Joku halusi myydä aika päheen auton.

Kävelylenkeillä heräsi vaikka minkälaisia ajatuksia, joista teen erillisen postauksen (kenties vielä tämän viikon aikana). Tuntuu, että oon muutenkin tässä viime viikkojen aikana "henkistynyt": paljon on tapahtunut kaikenlaista pohdintaa. Tämä pohdinta on selkeyttänyt omia ajatuksia entisestään ja tuonut myös uusia, hienoja ahaa-elämyksiä. Nykyhetki ja tulevaisuus eivät ole varmaankaan ikinä tuntuneet näin selkeiltä. :')

Selkeä linja jatkukoon tälläkin viikolla. Flunssa on selätetty, ja paluu salille edessä huomenna! :) Oon luonnostellut (taas :D) jonkinmoisen liikunta-aikataulun itselleni. Se sisältää tiistaina ja keskiviikkona salitreenit, torstaina kävelyä ja sunnuntaina joko kotitreenin tai salin. Kunhan nyt vaan vielä pääsisin irti siitä ajatuksesta, että tää ei ole ihan normaali viikko, eikä liikuntoja tai vapaa-ajan menoja tarvitse suunnitella ensi viikon töitä silmällä pitäen... :)

Mutta, nyt tää tekis kauppalistan ja lähtis ostoksille, palaillaan! :)

- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti