torstai 13. elokuuta 2015

Taisin haukata liian ison palan...mutta kun, kakku on niin hyvää! :O

No ei nyt kai (tai siis onhan kakku hyvää), kyse ei ole tällä kertaa leivonnaisista. Kyse on treenaamisesta, tavoitteista ja niiden realistisesta toteutumisesta.

Koska oon ex-pallo, eikä liikunta oo aina kuulunut elämääni, liikkuminen on mulle vieläkin haasteellista. Ei haasteellista siksi, että se tuntuisi pahalta tai olisi pakkopullaa, vaan koska se ei lähde selkärangasta. Painonpudotusvuodesta 2012 alkanut säännöllinen liikkuminen on kyllä jatkunut, mutta väliin mahtuu laiskempiakin ajanjaksoja. Ihan kokonaisia liikunnattomia viikkojakin. Sairastelut on toki erikseen, silloin ei saakaan liikkua.

Viime vuonna syksyn taittuessa talveksi aloin heräillä horroksesta. Bloggailu ja kuntoilu alkoivat taas maistua. Tämän vuoden alussa musta tuntui jo melko toiveikkaalta: pitkästä aikaa mulla oli taas tavoitteita ja suunnitelmia. Aivan uudenlaista motivaatiota. Kipinä rupesi löytymään. :)

Innostus!

Haasteita kun rakastan... Asetin vuoden alussa itselleni kunnianhimoisen 194 liikuntatunnin tavoitteen. Tälle vuodelle. Se on aika paljon entiselle sohvaperunalle. :D Jollekin liikkumaan tottuneelle se on vähän. Toisen mielestä tuntitavoite voi tuntua tarpeettomalta, koska eikö se ole tärkeintä että liikkuu? On, ehdottomasti. :) Mutta kuten sanottu, rakastan haasteita. ;)

Kurkataanpa HeiaHeiaan. Tilastot kertovat, että oon harrastanut liikuntaa 85 tuntia: 109 treeniä. Niistä 49 salia, 33 kävelyä, 9 kuntopiiriä, 4 kuntopyöräilyä ja 5 lenkkeilyä (niiden lisäksi yksittäisiä kertoja sulkapalloa, nyrkkeilyä, juoksua juoksumatolla, venyttelytuntia ja soutulaitteella soutua). Kuntopiiri tässä tapauksessa tarkoittaa kotioloissa tehtyä lihastreeniä ja lenkkeily juoksua sisältävää lenkkiä. Ja kuten voimme huomata, näin elokuun puoltaväliä elettäessä en ole vielä edes puolessavälissä liikuntatavoitettani. Hups.

Ecards and the gym. Haha.
No ei nyt ihan, mutta jäljessä ollaan tavoitteista! :DD

109 tuntia siis kuntoilematta, no pressure. :') En pidä sitä kovin merkittävänä epäonnistumisena, jos jokunen (kymmen)tunti(nen) jää uupumaan. Tärkeintä tosiaan on, että liikkuu, ja että liikunta on mielekästä. On ollut tähän mennessä. :)

Itselleni asetetut haasteet eivät tänä vuonna jääneet tuohon yhteen, sillä...


Tällainen pikku haaste!

Kuin siistiä olisi voittaa matka??! Elämäni aikana oon voittanut (rahaa) jokusista arvoista, rahapeleistä, Lotosta ja Eurojackpotista. Ja tietysti kaikista hienoin voitto: minityökalupakki. :D Kyse oli tarhan yhdestä tapahtumasta, ja siellä piti arvioida kuinka monta naulaa on läpinäkyvässä purkissa. Ja mun arvaus osui kaikista lähimmäksi! Voitte kuvitella sitä pikku-Jennin riemua. :D

Mutta siis, tässä Foreverin jutussa on kyse lähinnä itsensä haastamisesta. Sen verran, mitä asiasta maanantaina jutskailin henkilökunnan jäsenen kanssa, käsitin että ne haluaa kannustaa ihmisiä löytämään salilla käymisen riemun ja tsemppaamaan itseään treenaamaan enemmän. Kenties joillain ei oo ikinä se motivaatio kadonnutkaan, ja heille tuo pieni haaste on vain hauska lisä normaaliin treenirutiiniin. :) Mutta mun kaltaiselle ex-sohvaperunalle ja aina joskus motivaatiota kissojen ja koirien kanssa etsivälle tuollainen haaste on oiva apu uuden treenirytmin saamiselle. :))

Meillä on salilla monen monta julistetta, johon kukin halutessaan laittaa oman nimensä ja sen perään länttäilee noita 200 km:n tarroja. Käsittääkseni missä vaiheessa tahansa voi kirjoittaa oman rivinsä perään kohdekaupunkinsa, eli sen mitä lähtee arvonnassa tavoittelemaan. Ja sitten marraskuussa, kun kampanja loppuu, tavoitteensa saavuttaneiden kesken arvotaan kolme matkaa. Tämä taitaa olla kaikkien Forevereiden yhteinen juttu, joten en pidä omia voittomahdollisuuksia kovin suurina. Toisaalta se ei olekaan se pointti. Nimenomaan itseni voittamista haen osallistumalla.

No miten niin haukkasin liian suuren palan? Eihän haasteen loppua näy vielä piiiitkään aikaan. Monta hyvää viikkoa aikaa käydä treenillä. Kun kirjoitin nimeni julisteeseen, halusin heti päättää mitä kohdetta lähden tavoittelemaan. Tällä tavoin tietäisin koko ajan, viikkojen kuluessa, mihin tähtään - selkeämpää. Halusin (ajatuksissani, sillä voittomahdollisuudet ovat niin pienet) matkustaa kauemmas kuin missä olen aiemmin käynyt ja rajasin heti pois ne kohteet joissa olen jo vieraillut. Niitä ei kovin montaa ollut. :)

Joten... KAPKAUPUNKI. Perustelut: Afrikka, historia ja tarpeeksi mielekäs itse haasteen kannalta. Kapkaupunkiin on matkaa 10495 kilometriä, joten tarvitsen siihen 52 tarraa (eli 52 käyntiä). :'D Kaupunkia valitessa saatoin tehdä hieman liian hätäisen laskutoimituksen (lue: en osannut päässälaskea). Tarkoitus oli valita sellainen kaupunki, johon riittäisi salilla käynti kolme kertaa viikossa. :D Mutta nytpä mulla on vain sairaan kova tsemppi päällä: TULEN MENEMÄÄN SALILLE YHTEENSÄ 52 KERTAA MARRASKUUN 21. PÄIVÄÄN  MENNESSÄ. Jei, nyt se on ihan julkisestikin luvattu! :)

Vielä 49 kertaa käymättä... Wish me luck!

Nyt tää palailisi illan elokuvan pariin. :) Palaillaan!

- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti