torstai 17. lokakuuta 2013

Törkeän hyvä lounas ja vielä parempi päivällinen

Tänään mulla oli niin maukas lounas, että melkein unohdin ottaa siitä kuvan. Siksi toi rasia näyttää niin tyhjältä (ja onhan se melko isokin). Söin eilen illalliseksi saman kombon, mutta omenan korvasin herkkupatukalla. Hyvin sujuu siis kevennyspäivät. :D Varsinkin kun eilen illalla vedin vielä kunnon sipsiöverit ja päivälle kertyi vähän päälle 2800 kaloria. No, tänään on uusi päivä!

Täydellinen lounas: taco-maustettua jauhelihaa, raejuustoa, wokkivihanneksia. Jälkkäriksi omena ja ruokajuomaksi Pepsi Maxia. Kaloreita tuhdinlaisesti: 685. Mutta nälkä lähti!

Eikä eilinen ihan täydellinen epäonnistuminen ollut: viikon eka liikuntakerta koitti. Melkein tapoin itseni kyykkyhypyissä (jotenkin vaan se käy ihan sikana mun kunnon päälle, kun hypitään alhaalta ylös, haaraperushypyt ei tunnu niin pahalta), mutta sain kuin sainkin päivän tavoitteet suoritettua ja siinä sivussa 380 kaloria poltettua. Eli kaiken kaikkiaan en edes kovin paljoa jäänyt plussalle.

Eilen tapahtui muutakin mukavaa kuin hikiliikkumista. Posti toi mulle ihanan, pienen pehmeän kirjeen! Marru oli mielettömän kiltti ja lähetti mulle Fastin proteiinivanukasjauheita, kiitos kiitos vielä kerran. :) Oli kyllä aika epäilyttävää löytää lähetyksestä jauhepusseja, mutta hyvää kamaa siellä oli. :D Testasin jo mansikka-valkosuklaata, se oli ihan jees. Parempi makuelämys kuin Leaderin tuplasuklaa, mutta ihan myyty en ollut. Minttusuklaa pääsee testiin viikonloppuna.

I got mail!

Tänään oli vaaran paikat, kun päivän pääaterioiden, eli lounaan ja päivällisen välille venähti liian pitkä tauko. Tarkemmin sanottuna kuutisen tuntia, jonka mä nälässä kärvistellen kestin laittamatta mitään kohtalokasta suuhuni. Jee, hyvä minä! Päivällisellä kokeilin uutta makuyhdistelmää, kaikki ainekset olivat kyllä ennestään yksistään tuttuja. Paitsi ruissipseistä en ollut tänkertaista makua, sweet chiliä, ikinä maistanut. Ihan tajuttoman hyvää! Tällainen oli mun päivällinen, johon olin oikein tyytyväinen sekä maun että keveyden puolesta:

Täydellinen päivällinen: tomaatti-basilikakeittoa höystettynä kanalla, paprikaa, ruissipsejä ja mansikoita. 469 kcal.

Keitto olisi toki ollut maukasta ilmankin kanaa, mutta tiesin ettei aterian proteiinimäärä pitäisi mua tarpeeksi kauan kylläisenä, niin kana pääsi mukaan kulhoon. Maustoin sen pippurilla ja curryllä, jotka sopi hienosti keiton basilikan ja tomaatin maun kanssa. Mustahan alkaa pikku hiljaa kuoriutua keittotyttö! En oo ikinä liiemmin perustanut niistä, mitä nyt nuorempana kotona ja koulussa tuli syötyä perinteisiä makkara-, herne-, ja jauhelihakeittoja. Jonain kauniina päivänä saatan itekin pyöräyttää keiton ihka omassa kotikeittiössäni, mutta sitä päivää odotellessa (voi mennä kauan) tyydyn kaupan versioihin. Ainakin toi Lämmin kuppi-maku tomaatti-basilika uppoaa, pari muuta makua odottaa kaapissa testausta.

Niin, söinhän mä yhden Marianne-keksinkin aterian päätteeksi, mutta se saakin luvan jäädä päivän ainoaksi herkuksi. Illalla skyr tai protskujuoma naamariin ja tää päivä on onnistunut. :) Kokonaissaldoksi taitaa kuitenkin näiltä mun "kevennyspäiviltä" jäädä plusmiinusnolla, sillä näiden piti korvata maanantain herkuttelua, mutta herkuttelin eilenkin, niin (you do the math)... Kun kaiken laskee yhteen, energiat menee aika lailla kulutuksen kanssa tasan. Eli toisin sanoen huomenna voin aloittaa puhtaalta pöydältä ja keskittyä ihan vaan terveelliseen syömiseen, hienoihin makuelämyksiin ja kohtuulliseen herkutteluun. Liikuntaa aion taas huomenna harrastaa, ja todennäköisesti viikonloppunakin molempina päivinä.

Kyllä tää tästä!

- Jenni

1 kommentti:

  1. Hyvä että pussukat tuli perille :). Kerro sitten maistuiko minttusuklaa!

    VastaaPoista