perjantai 11. lokakuuta 2013

Eväspäiväkirja

Iltaa!

Tänään on vuorossa ruokapäiväkirjatyyppinen postaus, mutta keskityn eilisen työpäivän aikana nauttimiini eväisiin.

Tän perjantain hommiin lähtiessäni mulla oli pohjalla yöllä napostellut suolakeksit ja suklaapalat, sekä kaverin kanssa lounaalla syöty salamipizza, joten tiesin että mun täytyy syödä tosi kevyesti töissä. Niinpä käväisin Lifessa (josta löytyi myös suklaan ja chilin makuista teetä, annospussi protskuvanukasta ja D-vitamiinia) ja täydensin eväspussia vielä K-Marketista.

Perjantain minishoppailureissulta tarttui mukaan myös uusi pipo.

Vaikka mulla yleensäkin on terveelliset eväät töissä, eilen mulle kyllä tuli ihan superterveellinen fiilis ruokiksella. Ehkä se johtui osittain siitä, että molemmat osat päivän pääeväästä oli mulle uusia tuotteita? Tai eihän se niistä yhtään terveellisempiä tee. :D 

Työpäivän eväskavalkadi: proteiinismoothie, jäätee, raakapatukka, välipalakeksi ja banaani. Janojuomana vettä.

Jos nyt vähän analysoisin makuja. Proteiinismoothiessa oli mukava koostumus - ei liian litkumainen. Maku oli ihan pirteä, eikä siinä ollut mun mielestä häivähdystäkään perinteisen protskujuoman tai -patukan jauhomaisesta proteiininmausta. Juoma ei myöskään ollut liian makea. Raakapatukka onnistui hurmaamaan mut myös. Erityistä plussaa siitä, että ainesosat oli tosi selkeät ja yksinkertaiset: marjoja, hedelmiä, manteleita ja vaniljaa, ei sokeria lainkaan. Patukka oli rouhea purtaessa, ja mantelinpalat ihanan isoja. Melko ruokaisa patukka siis, vaikka painoltaan vain 50 grammaa. Energiamäärältään se ei toki ollut kevyimmästä päästä (195 kcal/patukka), mutta kaikki kalorit oli kyllä arvoisiaan. Ja onhan ne laadukkaittakin, kun ottaa huomioon patukan sisältämät 10 grammaa manteleita - hyviä rasvoja siis. :) Teejuoma oli mainiota vaihtelua tavalliseen ruoan päälle juotuun mustaan kahviin (siis töissä, kotona en ikinä juo ruoan päälle kahvia). Iltaeväät olivat tutut ja turvalliset banaani ja välipalakeksi, joten niistä ei tarvitse sen enempää höpistä. Paitsi sen verran voin sanoa, että Elovenan voimakaura-makuisessa keksissä on kyllä erinomainen ravintosisältö, ainakin proteiinin suhteen. Sitä löytyy nimittäin kokonaista viisi grammaa, mikä on mun mielestä paljon 30 gramman kokoiselle keksille. Tykkään myös kanelisesta mausta.

Perjantain ruoat oli siis melko monipuolisia (mutta ei välttämättä hyvällä tavalla), koska oli kevyitä juttuja ja raskaita, ei-niin-tarpeellisia-mutta-ah-niin-maukkaita juttuja. Kotimatkalla vetäisin vielä Profeel-jogurttijuoman, koska halusin lähteä heti kotiin päästyäni iltalenkille. Niin, jotta voisin merkata perjantaillekin liikuntaa. :D Mulle tuli melkoinen kiire syödä lenkinjälkeinen iltapala ennen puoltayötä, mutta ehdin kuin ehdinkin tuhota parit ruisleipäpalat, raejuustoa ja mustikoita. Vettä join varmaankin aika lähelle kaksi litraa päivän aikana. Muut nesteet koostuivat kolmesta kahvikupillisesta ja tuosta ruokiksella nautitusta teejuomasta. Kaloreita päivän aikana kertyi 2312. Oon siihen tosi tyytyväinen, koska työpäivän liikunta plus iltalenkki takaavat sen ettei energiansaanti varmastikaan ylittänyt kulutusta. Tai en voi sanoa "varmastikaan", koska en tosiaan oo ikinä mitannut paljonko kulutan työpäivän aikana, tää arvio perustuu vain - noh, arvioon. :D Ja osittain kokemukseen, sillä en oo samantyyppisillä kalorimäärillä aiemminkaan lihonut.

Viikonlopulle on joitain ruoka- ja liikuntasuunnitelmia. Huomenna (tai siis tänään, nythän on jo lauantai) lähden käymään salilla (kröhöm, ekaa kertaa tällä viikolla...) ja syön ainakin kanaa. Ajattelin myös testata ostamaani proteiinivanukasta. Makuna taisi olla tuplasuklaa, namskis. :P Jompanakumpana päivänä teen myös viikkotavoitteen mukaiset maissikakut. Reseptissä niitä tarjottiin syötäväksi vaahterasiirapin kanssa, joten ne voi olla melko makeita (siis ilmankin siirappia), täytynee siis pohtia minkä kanssa niitä sitten syö. Sunnuntain liikuntana tulee olemaan ainakin melkein jo perinteeksi muodostunut lenkki, ja ehkä lisäksi kahvakuulailu tai Move Fitness. Tai voisi ekaa kertaa kokeilla peppu-reisitreeni-dvd:tä. Sen näkee sunnuntaina. Viikonloppuun sisältyy, kuten meillä aina, leffojen/sarjojen katselua, eli kevyet naposteltavat on taas haasteena. Tällä kertaa EN lähde karkkien polulle. Enkä sipsien. Viime viikolla tein tosi hyvänmakuisia bataatti- ja palsternakkalastuja, eli jos vähän näkisin vaivaa saisin tällekin viikonlopulle hyvin kevyttä sipsinkaltaista naposteltavaa. Makeana herkkuna voisi olla viinirypäleitä ja marjoja. Laitan sunnuntaina kuvatodisteita leffaherkuista. ;)

Nyt alan valmistautua yöpuulle, palaillaan! Ai niin, jonain kauniina päivänä (ehkä ensi viikolla) teen ihan kunnollisen ruokapäiväkirjapostauksen kuvineen ja kellonaikoineen. :)

- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti