tiistai 1. lokakuuta 2013

Risti-iskuflow

Ihan varmasti tuo on sana. Juoksijan flow'ta (tai runner's high'ta) en oo vielä ihan täysipainoisesti kokenut, mutta tänään mulla oli ihan selkeä risti-iskuflow!

Kyse on siis armaasta Move Fitness-pelistä, josta jo lupailinkin erillistä postausta. Tai hölmöä sanoa että lupailin, sillä enhän edes tiedä lukeeko kukaan tätä blogia, kelle mä oikein lupaan... :D Huutakaa hep kommenttiboksiin, jos teitä siellä on! Ja jos joku on tykästynyt blogiini, saa suositella kavereillekin. :)

No niin, asiaan. Move Fitness on siis PS3-peli, jota pelataan käsissä pidettävillä Move-liikeohjaimilla. Telkkarin päälle asetettu kamera tunnistaa ohjainten liikkeen. Pelin oon omistanut kohta vuoden verran, mutta vasta kesällä innostuin siitä toden teolla. Tilastot (joita pidän, että oon kartalla harjoitusmääristä, kalorinkulutuksesta ym.) paljastavat, että heinä-syyskuussa pelasin peliä yhteensä 25 kertaa. Lomalla ehti enemmän. :P Nykyään pelaan 25-45 minuuttia kerrallaan, kerran-pari viikossa.

Tehokasta treeniä!

Pelissä mulla on omavalmentaja (neljästä vaihtoehdosta valitsin komean siilitukkaisen mustan miehen :P), joka antaa ohjeita ja kannustusta harjoitusten aikana ja välillä. Pelissä voi valita yksittäisiä harjoituksia tai kunto-ohjelmia, joista voi sitten tehdä sellaisen treeniversion kuin haluaa. Kunto-ohjelmia on monenlaisia, ja ne koostuvat yksittäisistä harjoituksista ohjelman teeman mukaan. On esim. sykettä nostavaa, nyrkkeilytekniikkaa, rasvanpolttoa, pallopelejä jne., ja voi luoda omankin ohjelman halutessaan. Viime sunnuntaina kokeilin kahta viimeistä koskematonta kunto-ohjelmaa, nyt on kaikki koluttu läpi! Tosi hyviä on joukossa, en osaa sanoa vielä erityistä suosikkia - täytynee pelata useamman kerran.

Yksittäinen harjoitus kestää aina minuutin, mutta jos tekee liikkeet oikein hyvin ja tarpeeksi nopeasti, voi saada aikabonuksen, jolloin kelloon tulee 30 sekuntia lisäaikaa. Bonuksen voi saada neljä kertaa, eli parhaimmillaan yksi harjoitus voi kestää kolme minuuttia. Yleensä oon pitänyt aikabonusta hyvänä juttuna, koska se tarkoittaa sitä että on vetänyt täysillä tai ainakin lähes täysillä. Mutta. Jos aikabonus tulee haarahypyissä tai vaihtokyykkyhypyissä, mulle tekee tiukkaa. Hyppiminen on jotenkin hankalaa ja hieman epämiellyttävää, en tiedä miksi. Ehkä se hengästyminenkin vaikuttaa.

Pelissä on aina kerrallaan kolme tavoitetta, ja oon ottanut omaksi tavoitteekseni suorittaa joka pelikerralla kaikki kolme tavoitetta. Oli ne mitä vaan. Joskus mulla on ollut mieletön turhautuminen päällä, kun oon yrittänyt kerta toisensa jälkeen, mutta en vaan onnistu rikkomaan omaa piste-ennätystäni jossain tietyssä harjoituksessa. :D Ja kaksi kertaa oonkin joutunut toteamaan etten vaan pysty, voimat on olleet niin lopussa, että on ollut pakko jättää tavoitteet kesken. Silloin on kyllä ketuttanut. Kai mä vaan oon niin kilpailuhenkinen, jopa itseäni vastaan. :D Se tuntuu hyvältä, kun on pystynyt puristamaan itsestään vähän enemmän kuin edellisellä treenikerralla. Ja on sitten mukavaa seuraavalla pelikerralla pureutua uusiin tavoitteisiin (tavoitteet vaihtuvat uusiin vasta kun kaikki kolme on läpäisty, mutta jos pelin sammuttaa välillä, kesken jääneet tavoitteet vaihtuu kokonaan
uusiin).

Tän päivän pelikerralla tavoitteet oli seuraavat: pelaa risti-iskuharjoitusta 10 kertaa, päihitä parhaat pisteesi poimintaharjoituksessa ja kerää 30 keskivartalopistettä. 

Jokaisessa harjoituksessa on siis määritelty, kuinka se vaikuttaa kehoon. On neljänlaisia pisteitä: sydän (kuinka sykettä kohottava harjoitus on), jalka, käsi ja keskivartalo. Tiesin että kaksi tavoitetta on helppoja, koska kyse on periaatteessa vain toistojen määrästä. Poimintaa jouduin kuitenkin pelaamaan 8 kertaa, ennen kuin rikoin edellisen ennätykseni (mikä ei ollut edes kovin hyvä). Pelasin myös muutaman kopin ja silvonnan. Ja risti-iskuja tosiaan sen kymmenen kertaa. 

Harjoitusaika: 36 minuuttia, kulutetut kalorit: 442 ja puoli. Tajuton tulos! En oo kyllä oikein varma tosta kulutuksen tarkkuudesta, kun se perustuu vain mun painoon ja kameran tunnistamaan liikkeeseen. (Oon pyytänyt synttärilahjaksi sykemittarin, ehkä se tuo selvyyden tähän(kin) asiaan. :)) Risti-iskuissa, olisko ollut neljännessä tai viidennessä harjoituskerrassa, mulle tuli sellainen mieletön draivi, oikein kunnon flow-tila, ja sohin sairaan nopeasti Move-ohjaimilla. Menin jotenkin hurmioon. :D JA sain sillä kerralla kaikki aikabonukset sekä huiman 52 kalorin kulutuksen!

Pienet on tän painonhallitsijan ilot. :)

Raskas liikunta vaatii kunnon eväät, siispä vetäisin heti treenin jälkeen soijajuoman ja söin Australian Masterchefiä katsellessa (hmm, miksiköhän sen ohjelman kera tekee mieli mussuttaa jotain??) maukasta raejuusto-maapähkinävoi-banaani-päärynä-mantelisekoitusta. Kohta herkuttelen vähän sipseillä. Tosiaan ihan vähän, ei noi pelaamisesta aiheutuneet ylimääräiset kulutetut kalorit anna oikeutta mässätä mielettömästi (varsinkin kun jo sorruin karkkiin iltapäivällä, kun olin mennyt pötköttämään sänkyyn toiveenani ihanan virkistävät päiväunet). Kaloreita kertyy koko päivältä kuitenkin vain piirun verran alle 2000, ihan hyvä saavutus. Proteiininsaanti jäi kyllä melko vähäiseksi, mutta otetaan se huomenna takaisin.

Na-mi.

Viikkotavoitteisiin kuuluu seuraavanlaista. Viidestä ruoka-aineesta oon kokeillut yhtä, kolme muuta on kaapeissa ja yksi on ostamatta. Herkuttomista päivistä ensimmäinen on pidetty (wuhuu!). Liikuntaa oon harrastanut yhtenä päivänä, eli ensimmäinen lepopäivä on jo käytetty. Ei lenkkiä vielä, mietin että pitäiskö odottaa kun mun uusi fleece-juoksupusakka saapuu? Toisaalta, jos se saapuu vasta perjantaina, joudun kolmessa päivässä kahdelle lenkille. Tilasin siis Stadiumista (oli pakko, 25 %:n nettiale!) SOCin juoksupusakan ja Niken juoksuhanskat. Molemmat sopii, ellei netin värit kovin valehtele (öh, eihän ne ikinä...), mun juoksukenkien sävyihin. :P Katsellaan. Kyllä mä voin yhdelle lenkille mennä possunpunaisessa juoksutakissanikin, tärkeintä että lämpöinen juoksupaita on kohta mulla! Ja kylmemmällä ilmalla voi laittaa paidan ja takin.

Tässäpä tällä kertaa, palaillaan! (ja jos niitä kommentteja, miten ois..?)

- Jenni

3 kommenttia:

 1. Hephep! :D

  Kiitos, mä sain sulta inspiraation :) kaivan illalla xboxin kinectin naftaliinista ja kokeilen piiiiiitkästä aikaa noita urheilupelejä, mitä oon joskus ostanu, et muka alan liikkumaan niiden avulla :D

  PiiSami

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kannattaa, pelit on hauskoja ja vielä parempi jos niiden avulla saa liikuntaa! :) Itekin joskus kokeillut Kinectiä, se on kyllä kiva kun ei tarvii mitään lisävarusteita.

   Poista
 2. Hep! Minä oon ja pysyn täällä! :)
  Peli kuulostaa hauskalta ja ihailtavaa omistautumista nuo bonuksen keräämiset ja ennätysten lyömiset!
  Mä en ymmärrä pelikoneiden päälle yhtään, joskus suunnittelin wiin ostamista, jos niitä joskus sais puoli-ilmaiseksi. Ja mä varmaan pelaisin 3 kertaa ja sitten unohtuis koko peli.. :)

  VastaaPoista