lauantai 12. lokakuuta 2013

Jee, uusi kilolukema!

Iltaa kaikille!

Nyt se on virallista: olen uudella kiloluvulla. Päästyäni viime joulukuussa alkuperäiseen tavoitepainooni, 55 kiloon, vaa'an luvut ovat vaihdelleet 54,2 ja 55,8 kilon välillä. Siis ihan muutaman viikon sisällä on paino saattanut heittelehtiä päästä päähän. Viimeaikaisten lukemien perusteella voin kuitenkin ylpeänä kertoa, että nyt olen 53-alkuisessa kilomäärässä! Virallista siitä tekee se, että paino on tarpeeksi monella edellisellä (noin neljällä) mittauskerralla ollut tuossa kiloluvussa. Punnitsen itseni aina salin vaa'alla, joten en pääse joka päivä mittaamaan painoa (ehkä ihan hyvä :D) - tulokset ovat siis melko pitkältä, lähes neljän viikon ajalta. Kuvatodiste alla.

Miinus salivaatteet eli 700 grammaa = 53,2 kiloa!!!

Eli kohti viittäkymppiä ollaan matkalla! Tavoitepainoon päästyäni ja siellä hetken pysytelleenä totesin, että kyllä mulla olis varaa vielä pudottaa muutama kilo. Keskivartalossa on löysää, ja koko kroppa kaipaa kiinteytymistä. Paljon hyviä muutoksia on tapahtunut, mutta muokatakseni kehoani haluamaani suuntaan paljon on vielä tapahduttava. Se tarkoittaa treeniä, treeniä, treeniä, ja terveellisiä syömisiä. Oon lukenut, että kun ruokavaliosta 80 % koostuu hyvistä, terveellisistä jutuista, loput 20 % voi olla mitä vain (mutta tietysti kohtuudella). Haluaisin ajatella, että mun ruokavalio on just tällainen, mutta pahoin pelkään, että huonot jutut nousevat yli viidesosaan (tai kai se riippuu siitäkin, miten se lasketaan). Parannuksia kuitenkin tapahtuu koko ajan, se on tärkeintä!

Tässä vielä kuva demonstroimaan 80/20-sääntöä. Yksinkertaista. (tai ainakin teoriassa)

Oon aika tyytyväinen tähän päivään. Vuorokausi ei ole vielä ohi, mutta mulla on varma olo, ettei tänään tuu tapahtumaan minkäänlaisia övereitä. Söin vasta äskettäin ilta-aterian, joka sisälsi piirun yli 40 grammaa proteiinia, joten nälän luulisi pysyvän loitolla jonkin aikaa. Proteiinia on muutenkin tullut tosi hyvin tän päivän syömisistä, testasin Leaderin protskuvanukastakin. En tykännyt kauheasti mausta, ei kovin suklainen ja aika mitäänsanomaton muutenkin. Seuraavaksi jos investoisi Fastin isompaan bägiin, jos uskallan ottaa riskin. Ainahan on se lusikointi hampaat irvessä-vaihtoehto, jos maku ei miellytäkään. Protskun lisäksi tälle lauantaille tulee hieno saldo kasvisten syöntiä (kai marjat ja hedelmätkin lasketaan kasviksiin?), oon nimittäin valmistellut upean satsin leffaherkkuja myöhäisillaksi. Palsternakkalastut odottavat maustamista ja uuniin tökkäämistä, ja lautasellinen kevyitä naposteltavia on valmiina jääkaapissa. Kaiken kaikkiaan päivän lopussa mulla pitäisi olla noin 740 grammaa kasviksia nautittuna, jee hyvä minä! :)

Perinteinen peilipose salin pukuhuoneessa.

Liikunnat on myöskin sujuneet mallikkaasti tänään. Päivällä kävin salilla 45 minuutin treenillä ja illalla pelasin 35 minuuttia Move Fitnessiä. Hiki valui ja hauskaa oli! Nää kaksi liikuntakertaa lisäävät mun kulutusta karkeasti arvioiden (ja pelin antamiin tilastoihin perustuen) 570 kalorilla, joten saan ehkä vähän herkutellakin illemmalla. :P Lupasin tosin pysyä erossa karkeista, ja se lupaus pitää! Yhden uutukaisen Marianne-täytekeksin aion kyllä maistaa (EI ole karkkia se, ei), se voisi sopia hyvin suklaanmakuisen teen kanssa. :P

Huomenna on suunnitelmissa pysyä tällä hyvällä tiellä syömisten ja liikkumisten suhteen. 

Nyt lähden Selviytyjien ääreen, palaillaan! (ja saa kommentoida, jos on ihan mitä vaan sanottavaa, kaipaan vuorovaikutusta teidän lukijoiden kanssa! :D)6 kommenttia:

 1. Onnea uudesta puntarin lukemasta :).
  Mä oon ollut nyt viikon niiiiin likellä päästä uudelle kymmenelle, että vedän pian sellaisetkin itkupotkuraivarit, jos se ei pian toteudu.. :D

  Mä voin lähettää sulle postis maistiaset niistä kahesta puddingista mitkä multa löytyy, jos haluat? Mä laitan hyvän kiertämään, koska yks kiva tyyppi teki saman mulle erään foorumin kautta. Ihan ilmatteeks, mutta vain sulle :). Laita mulle osoittees sähköpostilla, marru@netikka.fi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja KIITOS! :) Oot kiltti, kun autat kanssabloggaajaa hädässä. :) Laitoin sähköpostia, kiitos miljoonasti! Tästä on kyllä mieletön apu, vähän hölmöä ettei niitä Fastin vanukkaita saa annospusseissa. Mutta ne isot pakkaukset näyttää kyllä houkuttelevalta ulkoasunsa puolesta. :P

   Poista
 2. Mitä sun palsternakkalastut oikeen sisältää? Kuulostaa eksoottiselta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivoinkin että joku kysyis tota, koska oon ihan rakastunut noihin ja haluun jakaa tän rakkauden muidenkin kanssa! :) Teen tänään uuden postauksen, laitan reseptin sinne :) (kuvan kera)

   Poista
 3. Onnea hienosta lukemasta! :)

  Sulla on mielenkiintoinen blogi, klikkailin sun lukijaksi. :)

  VastaaPoista