sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Kävi köpelösti

Tämä postaus sisältää vain huonoja uutisia. Myöhemmin teen tekstin tän viikon onnistumisista, mutta nyt ne epäonnistumiset. Tai oikeastaan niitä on vain yksi: eilinen päivä, joka jatkui pitkälle yöhön.

Eilen rakas kummipoikamme täytti 3 vuotta, biiiiig party! :) Olin suunnitellut päivän tarkkaan syömisten osalta: smoothieta (rahka, maito, mustaherukka, pensasmustikka, pinaatti, omena) ja raejuustoa pari tuntia ennen juhlia, juhlissa maksimissaan 800 kalorin edestä syötävää ja loppupäivälle lisää samaa smoothieta sekä palsternakka- ja bataattilastuja. Koska liikunnasta oli lepopäivä, saisin syödä noin 1500 kalorin verran.

Eihän se mennyt niin kuin suunnittelin. Saavuimme juhliin melko myöhään, mutta tarjottavia oli runsaasti vielä jäljellä. Otin palan täytekakkua ja yhden korvapuustin. Join kahvia ilman maitoa. Napsin vähän sipsiä ja karkkia. Kalorit täyttyivät nopeahkosti. Mitä mä tein? Ei, en lopettanut syömistä! Jatkoin pientä napostelua pitkin iltaa, ja lopulta jouduin kirjoittamaan kovin karuja lukemia kalorivihkoon.

Lopetin laskemisen - liian masentavia numeroita.

En tiedä paljonko tuli loppujen lopuksi syötyä eilen, mutta eiköhän se kolmen tonnin paremmalle puolelle mennyt (ei kuitenkaan seuraavalle tonnille). Jatkoin mässyttelyä puolen yön jälkeenkin, kun siis jäätiin juhlapaikalle viettämään iltaa pelailun merkeissä päivänsankarin vanhempien kanssa. Ja meillä tunnetusti menee aina myöhään. Söin kyllä omat eväänikin, eikä mulla ollut missään vaiheessa nälkä, mutta silti vaan vedin. Vähän keksejä, vähän karkkia, vähän juustonaksuja, pala pullaa... Oksettavaa. Eikä tullut hyvä olo.

Mutta tällaista joskus sattuu, se on elämää. En aio nyt herättyäni tähän aurinkoiseen sunnuntaihin enää jatkaa järjetöntä herkuttelua. Eilistä ei saa muutettua, joten on parempi keskittyä tulevaan, ja siihen, ettei samanlaisia päiviä enää tulisi. Tänään vietämme rakkaani kanssa vuosipäivää, joten ravintolaruokaa olisi tiedossa. En aio mennä salaattilinjalla, mutta karsin kalorit muista päivän syömisistä minimiin. Eilen tuli jo tarpeeksi damagea. Haluaisin pyhästi luvata olla ottamatta jälkkäriäkin, mutta parempi etten tee sellaisia lupauksia. Jos ateria ja jälkkäri ravintolassa, ja niiden lisäksi vain yksi pieni ateria illalla. Ei paha?

Koska eilinen hekuttelu jatkui tämänkin päivän puolella, en saavuttanut viikkotavoitteitani. Pystyin vain yhteen herkuttomaan päivään, heikko kun olen. Onneksi muut tavoitteet ovat vielä ulottuvillani. Tälle viikolle on osunut jo kaksi lepopäivää, mutta mikään ei voi estää mua menemästä lenkille tänään, eli liikuntatavoite tulee onnistumaan. Molemmat osat, eli viitenä päivänä liikuntaa ja kaksi lenkkiä. Uusia ruokia mulla on aikaa vielä kokeilla, fenkoli ja pavut olis enää maistamatta. Iltapalasta tulee siis aika erikoinen. :D
Vaikken nyt saavuttanutkaan kaikkia tavoitteitani, oli viikkotavoitteet ajatuksena hieno. Ehkä keksin ensi viikollekin joitain. :) Nyt taidan alkaa valmistautumaan ulos lähtöön. Palaillaan!

- Jenni

1 kommentti:

  1. Hahhaa, hauska moka: elän näköjään vielä syyskuuta! Huomasin tänään että oon koko lokakuun ajan kirjoittanut kalorivihkoon oikean päivän (niin sekasin en vielä oo) perään kuukaudeksi syyskuun. Öh, 30.9. jälkeen tulee 1.9. :D

    VastaaPoista