sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Viikot 27-28: Mielekästä oloa ja eloa

Iltaa!

Hupsista, taas meni tuplaksi. En tiedä mikä siinä nykyään on, että viikkokatsauksen kirjoittamisen aikaan mua usein laiskottaa. :O No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Oon päättänyt pitää kiinni tästä katsausperiaatteesta, joten täältä pesee. :)

Otsikko määrittelee suhteellisen ympäripyöreästi, mutta silti osuvasti kahta edellistä viikkoa. Vaikka liikunnallisesti olisin voinut olla vielä aktiivisempi, mielekkyys kumpuaa ihan yleisestä fiiliksestä, joka on vallinnut pääni sisällä. Asiat näyttävät valoisilta. :)

Viikkojen 27 ja 28 liikunnat, ollos hyvät:

- ma: -
- ti: -
- ke: kotitreeni (rinta, ojentajat, vatsa) 36 min.
- to: -
- pe: kävely 41 min.
- la: -
- su: -

- ma: -
- ti: sali (pakarat, jalat, hauis) 47 min.
- ke: kotitreeni (olkapäät, vatsa) 36 min.
- to: -
- pe: sali (selkä, ojentajat, hauis) 43 min.
- la: -
- su: kävely 1 h 2 min.

= 4 h 25 min.

Kävelylle lähdössä!

Kävelyllä.

Kuten tarkkasilmäisimmät saattoivat huomata, kulunut viikko oli aika lailla aktiivisempi kuin edellinen. Viime viikko oli töissä hullun rankka - kiitos kuun vaihteen ja suurien postimäärien (kaiken maailman pankki- ym. kirjeet), mutta myös lomailevien työkavereiden. Eli paljon töitä ja vähän väkeä, ei juurikaan istumatyötä tuolle viikolle. Mutta sellaista se mun työ on, ja oon siihen jo tottunut. Välillä vaan harmittaa se, että työn rasittavuuden takia en aina jaksa liikkua niin runsaasti vapaa-ajalla. Onneksi kaikelle on aikansa ja paikkansa, ja tälle viikolle sainkin kolme oikein kelpoa lihasrääkkiä kasaan. :P

Painonhallinta on sujunut ihan jees. Dieetin aikana nähty alin painolukema 56 kg ja risat on kaukana menneisyydessä, ja nyt paino heiluu 58-kiloluvulla. Mikä on ihan ookoo. Ruokavaliota viilaamalla ja treenimääriä nostamalla se epäilemättä rupeaa pikku hiljaa alenemaan, kiinteytymisen kautta. Ei ole kiire. :)

Kahden viime viikon syömiset on näyttäneet tältä:

Lounas: kotletteja, ristikkoperunoita ketsupilla ja paprikamajoneesilla, porkkanaa, kurkkua ja ananasta.

Päivällinen: gordon bleu-pihvi, ranskalaisia ketsupilla ja paprikamajoneesilla, tomaatti ja ruokajuomaksi Pepsi Maxia. Vieressä uudet kirjahankinnat. :)

Töissä nautittu eväiden jälkeinen jälkkäri: kahvi ja suklaapatukka. Se on aina luksusta, kun sattuu olemaan 40 minuutin ruokis. :P

Eväät: soijanakkeja, lankkuperunoita, tomaattia ja porkkanaa.

Aamupala: realia oivariinilla ja kalkkunaleikkeellä, miniluumutomaatteja, sekä vettä ja kahvi mantelimaidolla.

Iltapala: ruisleivät oivariinilla, kinkulla ja juustolla, kurkkua ja mansikoita.

Aamupala: pala edellispäivän Rosson pizzaa (mozzarella), rahkaa, banaania ja mansikoita. Palan painikkeeksi PM:ia.

Vapaa-ajalla siis on syöty melkoisen vapaasti, ja työpäivän aikana sekä arkiaamuina melkoisen terveellisesti. Kai ihan hyvä tasapaino, mitä nyt herkkuja on vedelty vähän raskaammalla kädellä.

Oon ollut juhlamielellä parina viikonloppuna, ensin ystävän kanssa leffailemassa, syömässä ja baarissa, sitten pienen kummitytön syntymäpäivillä. Varsin erilaiset juhlatilanteet siis kyseessä. :D Meinasin tehdä juhla(syömis)-aiheisen postauksen tässä lähiaikoina, joten jätän nuo kuvat ja sepustukset toiseen kertaan.

Tässä alkaisi olla iltatoimien (sekä aivan piakkoin illan hirviöleffan) aika, joten ensi viikkoon. :) Palaillaan!

- Jenni

4 kommenttia:

 1. Kivat lenkkivaatteet! :) Ja oot kyllä niiiiin hienosti saanut hallittua tota painoa -herkkujenkin kanssa :) Voisitkin tehä jonkun painonhallinnan salat- postauksen kun noin hyvin sen hallitset :) Itteä pelottaa jo valmiiksi normaalipainoon siirtyminen: laihtua osaan mutta miten hitsissä saisin tällä kertaa pysyttyä saavutetussa painossa. Aina sitä jotenkin innostuu tuloksista ja heittää sitten kaiken kankkulan kaivoon kun nyt saa rentoilla ja onhan tässä jo hoikka jne...Miten sä pidät langat käsissä vaikka ootkin jo normaalipainossa? :) Tuo on hyvä asenne että kiinteytymisellä ja vikoilla kiloilla ei oo kiire :) Tuleepahan sitte oikeesti lihasta läskin (mitä sulla ei kyllä oo) tilalle eikä mitään riutunutta kalpeanaamaa ;-) Hahaa, hirviöleffa :D Itekki meinasin kattoa mutta myöhästyin, pahus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei äläs nyt, ei se niin helpooa oo ollut! :) Kuten viime vuosi, jolloin lihoin 4 kiloa. Mutta niistä epäonnistumisistakin oppii ja jatkossa osaa tehdä asiat paremmin. Loppujen lopuksi on kyse vain siitä, kuinka paljon sitä haluaa. :) Asiat tärkeysjärjestykseen jne., tarkoittaen esim. sitä, valitsenko herkkupöhötyksen ja -morkkiksen, joka ajan myötä näkyy vaa'allakin, vai hoikemman olemuksen ja liikunnan tuoman hyvän olon. :) Edelleen opettelen sitä tasapainoa. Voisin ruveta luonnostelemaan tuota "painonhallinnan salat"-postausta. :D Laitan siihen mukaan mahakuvat, niin näät missä ne läskit on. ;)

   Poista
  2. Voi vamma, kännykällä kun kirjoittaa.. Eli helppoa, kahdella p:llä ja yhdellä o:lla. :D Hirviöleffa oli muuten hyvä, kuten aina. :)

   Poista
  3. Jee, mahakuvia kehiin! ;-D Mie en sitä neljää kiloa enää muistanukkaa - ja sehän ei eniveis oo paljoa :-) Krhm, ainakin ku vertaa että ite vetäsin takasin normaalipainosta ylipainoon sen +30kiloa about vuodessa, puolessatoista :-D Ai kamala! :-D Tosin mulla ressi + elämäntilanne + mahdollinen kilpparin vajaatoiminta (onneks vielä ei oo tullu tuomiota ja lääkkeitä mutta uusintatutkimus on syksyllä) vaikutti asiaan. Ja kyllä ihan se mässykin. Voisit siihe postaukseen laittaa sitte senkin että miten ite oot saanu mässytilanteet (itellä ne stressi/suru/ketutustilanteet) ohitettua ja päätettyä että paino on tärkeempi juttu. Mitä teet kun stressaa, surettaa ym mässyn sijaan? Ja ylipäänsä että miten saat pidettyä aivot siinä moodissa että opittuja tapoja pitää jatkaa vaikka kroppa/paino jo kivalta näyttääkin. Itellä aina tyytyväisyys johti siihen että "eihän tässä tarvii enää mitään tehdä" vaikka ensin puoltoista vuotta oli opetellu ja tehny itellee hyvää liikunta/ruokavaliopohjaa.

   Poista