keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Viikko 17: Ekat miinuslukemat, eka repsahdus ja ylimääräistä lepoa

Haudi!

Pahoittelut katsauksen myöhästymisestä - teknisistä syistä johtuen pääsin julkaisemaan tämän vasta tänään.

Viime viikko olikin vähän poikkeuksellinen. Alkuviikko meni hyvin niin syömisten kuin liikunnankin osalta, mutta loppuviikosta otin iisimmin. Olin käynyt torstaina tekemässä (ennen töitä) pakarat ja olkapäät salilla, ja treeni tuntui menevän paremmin perille kuin edellisellä viikolla. Nautin palkkarin treenin jälkeen ja ennen työpäivän alkua söin kunnolla, mutta koko työpäivän mulla oli ihmeellisen väsynyt ja nuutunut olo. Sellainen, että voisin nukahtaa seisaalleen. :D Siinä illan aikana kypsyi päätös: pitäisin perjantaina ylimääräisen lepopäivän. Ajatus aikaisesta heräämisestä (ja näin ollen toisista peräkkäisistä liian lyhyistä yöunista) ja treenaamisesta tuntui väärältä, ja päätin kuunnella kehoani. Lauantaina lepäisin joka tapauksessa, joten sunnuntaille jäisi tuplatreeni.

Noh, kuinkas sitten kävikään? Lauantaista muodostui tosi raskas päivä: istuin autossa yhteensä noin yhdeksän tuntia, saattelin rakkaan mummoni viimeiselle leposijalleen ja söin hiukan ohi dieetin. Siis henkisesti ja fyysisesti raskaampi päivä. Illalla alkoi jo tuntua kurkkukipua, ja koska se jatkui vielä sunnuntaina, päätin levätä jälleen yhden päivän. Muita oireita ei ilmennyt, mutta päätin ottaa todella varman päälle - rankka treeni aiheuttaa kuitenkin keholle pienen hälytystilan, ja flunssat sun muut saattaa käynnistyä helpommin. Olisi erittäin mälsää tulla juuri nyt kipeäksi.

Maanantain lenkki-iloa.

Niinpä liikuntaviikko jäi vajaaksi.

- ma: intervallilenkki 32 min.
- ti: sali (rinta, ojentajat, olkapäät) 48 min.
- ke: -
- to: sali (pakara, olkapäät) 45 min.
- pe: -
- la: -
- su: -

= 2 h 45 min.

Sepä siinä, mutta nyt uudella tarmolla (ja terveenä!) uuteen, uljaaseen viikkoon (hmm, onhan tää melkein jo puolessa välissä :D). :) Mulla onkin jo kasassa kaksi salitreeniä. Huomiselle luvassa kolmas, perjantaille lenkki ja lauantaille neljäs sali. Lauantaina ajattelin myös hieman shoppailla. :P

Kuten jo otsikossa lukee, myös repsahdus on tapahtunut. Kun kerron "syyn" (joka EI ole tekosyy :D), saan ehkä teiltä lukijoiltakin synninpäästön. Tosiaan lauantaina jouduin osallistumaan yhteen elämäni ikävimmistä tapahtumista, kun rakas mummoni haudattiin Savonlinnassa. Vastaanotolla oli tarjolla ihan järkevää ruokaa, sekä kakkua. Hetken taistelin kakunoton kanssa, mutta sitten aloin miettiä, mitä mummo olisi mieltä tästä empimisestä. Mummolla oli aina iltapäivän kahvi- ja teehetkellä tarjolla itsetehtyä pullaa, maustekakkua ja keksejä. Ja niitä myös syötiin (ai miksi olin ylipainoinen?? :D). Hän ei todellakaan olisi katsonut hyvällä sitä, etten ota täytekakkua. Joten otin (pienen palan). :) Kakku maistui mielettömän hyvältä, eikä yhtään liian makealta. Eikä dieetti kaatunut siihen. ;)

Viikon muut syömiset näyttivät tältä:

Ateriaa nauttiessa on hyvä tutkia uusia ruokatarjouksia! Lautasella jauhelihaa, lohkoperunoita, tomaattia ja vihreitä papuja. Lisäksi ananasta.

Eväät levällään töissä (salin ja työpäivän alkamisen välissä): raejuustoa, riisikakkuja, ananasta, miniluumutomaatteja, mansikoita sekä kahvia. Sovelsin vähän ohjeita.

Eräs iltapala. Se on munakas. :D Plus minitomaatteja, raejuustoa ja pari mansikkaa.

Välipalaksi kinkkuleikkelettä, babyporkkanoita, miniluumutomaatteja ja banaani.

Täytekakusta en räpsäissyt kuvaa, koska akku oli tyhjä. Dieettiruokien syöminen on ollut helppoa, ja vatsa on alkanut tottua suurempiin annoksiin. Ikävä mulla on edelleen leipää ja vähän pastaakin, mutta näköjään ihminen pärjää ilman niitäkin. :D Samat ruoat on joskus tylsiä - tosin säästyy se ainainen pähkäily, että mitäs tänään syötäisiin. Kun niitä vaihtoehtoja ei oo järin montaa. 

Kyllä tää ruokahomma on pitkälti omasta asenteesta kiinni. Oonkin yrittänyt muokata asennettani siihen suuntaan, etten enää ajattelisi "tässä on kyse vain kahdeksasta viikosta, kyllä mä sen jaksan", vaan että näitä ruoka- ja liikuntavalintoja voisi tehdä dieetin jälkeenkin. Varsinkin salitreenin säännöllisyys - kunpa se nyt iskostuisi! Salilla on niin kivaa, mutta ei se kivuus ole ollutkaan mulla ongelmana, vaan se lähteminen. Ehkä tuo motivaatio loksahtaa ihan viimein nyt kohdalleen. :) Ruokapuolella aion dieetin jälkeen tsempata erityisesti kasvisten syönnin osalta, mutta myös leivän puputtamisen suhteen. Siis siinä mielessä, että iltapalalla ei tarvitsisi vetää sudennälkäisenä kuutta leipäpalaa päällisineen. :D Herkkujen kanssa en uskalla vielä lähteä tavoittelemaan mitään, koska musta tuntuu että oon edelleen niiden kanssa heikoilla jäillä. Joo, oon ollut täytekakkupalaa ja neljää pientä keksiä lukuunottamatta kiltisti ruodussa, mutta kyllähän se tankkauspäivä siintää unelmissa ihan joka ikinen päivä. Hekumoin niitä kaikkia ihania, dieetillä tähän asti kiellettynä olleita, juttuja. Runsas aamiainen, jotain uutuusjäätelöä, sipsiä ja dippiä, omia leipomuksia, pitsaa... Toki se jää vain siihen yhteen päivään, mutta jos ajattelu voisi lihottaa.. :D Eli toisin sanoen, kehitän uudet herkkusäännöt sitten kun dieetti on ohi. Tai sitten en kehitä mitään sääntöjä, vaan meen fiiliksen mukaan mutta järki silti kädessä.

Vielä otsikon kolmas asia: miinukset! Teinkin jo aiheesta erillisen postauksen, joten lyhyesti vain. Eli viime viikon tiistaina, kun dieettipäivä numero 9 koitti, näytti vaaka miinusta 1,5 kiloa. :))) Olin uumoillut vähintään kilon pudotusta (nesteet), mutta puolitoista tuntui tietysti vielä hienommalta. Kun ei niitä miinuslukuja ollut näkynyt aikapäiviin. Eipä kyllä ollut tarvettakaan näkyä, koska olin niin pitkään onnistuneesti painonhallintavaiheessa. Vielä muutama kilo laardia pois, niin voi alkaa miettiä ylläpitäviä/lihaksia kehittäviä toimenpiteitä. Luulisin tosin, että tässä kahdeksan viikon aikanakin jonkin verran lihasta tarttuu kroppaan. Viime vuoden alun kokemusten perusteella mun keho tuntuisi ottavan hyvin vastaan lihasta, mutta saa nähdä miten nyt käy. Treenit on ainakin monipuolisempia ja rankempia kuin silloin. Ja olo on mitä mainioin, kun saa monta kertaa viikossa ajaa ittensä ihan piippuun, haastaa ittensä ja antautua ihanien endorfiinien valtaan. :))


Okei, tää aamuvuoropöhnäinen pää ei jaksa tän enempää tekstiä jäsennellä. Tulkoon seuraava viikkokatsaus ajallaan. :) Ja hei! Oisko teillä esittää joitain postaustoiveita? Tai muuten vaan heittäkää kommenttia, sana on vapaa!

Palaillaan! :)

- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti