sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Viikko 16: Nelijakoista treeniä, 7,7 kiloa kasviksia ja keventynyt olo

Iltaa!

Ensimmäinen dieettiviikko alkaa olla paketissa. Viikko on sujunut yllättävän helposti: ruokaa on saanut ja paljon, treenit on kulkenut (uusista liikkeistä ja lihaskivuista huolimatta) ja olo tuntuu ihan vähän keventyneeltä. Lähtöpainohan heilui peräti 60,2 kilossa maanantaina. :O Tän hetken painosta mulla ei oo tietoa, kun en oo päässyt vaa'alle. Ainoa punnitus tältä viikolta on juuri tuolta maanantailta, koska muut treenit tein eri saleilla, joissa ei ollut samanlaista vaakaa.

Täytyy tunnustaa, että dieetin suuret ruokamäärät on tuottaneet joinain päivinä vaikeuksia, enkä oo saanut ihan kaikkia kasviksia alas. Parhaani oon kuitenkin yrittänyt, ja laskelmieni mukaan juuresta, vihannesta, marjaa ja hedelmää tulee kulumaan yhteensä 7,7 kiloa tällä viikolla. Sanoisin että kelpo saldo. :)

Viikon eka treeni. Piti hyppiä penkille tasajalkaa, mutta totesin sen olevan liian korkea ja valitsinkin steppilaudan. :D

Viikon vika liikunta: kävelylenkki.

Liikuntaa tosiaan se neljä salitreeniä plus kävely. Oon erittäin tyytyväinen liikunnan määrään ja sisältöön. Energiat on pysyneet korkealla läpi viikon. Uusien liikkeiden kanssa oon joutunut vähän pähkäilemään salilla, enkä oo välineiden puuttumisen vuoksi pystynyt kaikkea tekemään. Sellaisessa tilanteessa oon sitten korvannut liikkeen samaan lihasryhmään kohdistuvalla liikkeellä. Ensi viikolla pakko kyllä osua samaan aikaan salille jonkun pätevän näköisen tyypin kanssa, joka voi näyttää mulle smith-laitteen salat. :)

Viikon 16 liikunnat:

- ma: sali (jalat, vatsa) 49 min.
- ti: sali (rinta, olkapäät, ojentajat) 51 min.
- ke: -
- to: sali (hauis, selkä, vatsa) 47 min.
- pe: -
- la: sali (pakara, olkapäät) 48 min.
- su: kävely 1 h 6 min.

= 4 h 21 min.

Dieetissä on ainoastaan suositeltu treenijako, ja tein nyt eri järjestyksessä. Järjestys tuntui ihan hyvältä, mutta ensi viikolla aion kokeilla toisenlaista. Koska maanantain treenistä tuli kaikista karmeimmat lihaskivut (vielä perjantainakin tuntui jaloissa :D), aion jättää sen sunnuntaille. Töissä on aika tuskaista jalkakipuisena, ja lauantaina mulla on sellaista menoa, jossa on parempi pystyä kävelemään kunnolla, joten siirrän DOMS:in suosiolla seuraavaan viikkoon. :D Uskoisin tosin, ettei kivut oo enää alkushokin jälkeen niin voimakkaat. En oo vaan tottunut treenaamaan tällä tavalla. Muita treenejäkin oon suunnitellut - itse asiassa tein hienon treeniohjelmaluonnoksen lepopäivineen kaikkineen kaikille tuleville dieettiviikoille. :P Liikuntaohjelmaan kuuluu myös kovatehoinen aerobinen harjoitus (joka mulla siis tällä viikolla oli vain kävely, koska viikko oli muutenkin ihan tarpeeksi rankka), ja huominen on otollinen päivä käydä intervallilenkillä.

Sapuskat on olleet toistensa kaltaisia kuluneen viikon aikana, mutta loppuviikosta tuli syötyä vähän dieetin ohi. Torstain mieliteot käsittelinkin jo aiemmassa postauksessa, mutta myös perjantaina ja lauantaina ruokailut meni poikkeuksellisesti. Näin molempina päivinä ystäviä, ja sellaisiin tilanteisiin (meillä ainakin) monesti kuuluu syöminen. :)

Perjantaina kokosimme salaattibaarista maukkaat salaatit ystäväni kanssa: omaani laitoin noin 400 grammaa paprikaa, erilaisia meloneita ja ananasta sekä proteiiniksi noin 150 grammaa kanaa ja noin 50 grammaa fetajuustoa. Fetajuustosta tuli salaatin "pahis", koska se ei kuulu ollenkaan dieettiin. Mutta edelleenkään en pitäisi tätä minään repsahduksena. Illan muut syömiset koostuivat mansikoista, banaanista ja rahkasta. Lauantain iltahengailussa ystävien kanssa meillä oli dippivihanneksia: kurkkua, porkkanaa ja kukkakaalia kolmen erilaisen kevyeen kermaviiliin tehdyn dipin kanssa. Tarjolla oli myös hedelmäsalaattia, keksejä ja juustoa sekä omenahyvettä jäätelön kanssa. Teki pahaa kieltäytyä viimeksi mainitusta, ja juustoakin olisin mielelläni maistellut. Pieniä keksejä söin sentään, kokonaiset neljä kappaletta (eli noin 100 kalorin edestä, hui :D). Dipit ei myöskään kuulu ruokavalioon, mutta nää on näitä valintoja. En halua luopua ihan kaikesta. Keksit ja dipit eivät kuitenkaan rumentaneet päivän lukuja, vaan kalorit jäivät yllättävän alhaisiksi.

Maanantain murkinaa: porsaan lehtipihvi, lohkobataattia ja -perunoita, ananasta, kurkkua ja kesäkurpitsaa.

Tiistain treenin jälkeinen ateria: naudan jauhelihaa, riisiä, kurkkua, kesäkurpitsaa, kirsikkatomaatteja ja ananasta. Ruokajuomana Pepsi Maxia.

Sunnuntai ja uusi levy! Ruokana tonnikalaa, raejuustoa, lohkoperunoita ketsupilla ja tomaattia. Jälkkäriksi vielä omena.

Nyt jäi kaikki väli-, aamu- ja iltapalakuvat pois, mutta ehkä niitä ensi viikolla. Suhtaudun ensi viikkoon hieman valoisammin kuin tähän kuluneeseen, sillä lihaskivut (toivottavasti) tasaantuvat ja saan uinua normaalipituisia unia, kun on töissä iltavuoroviikko. :) Ruokapuolella kenties uskaltaudun kokeilemaan jotain uutta ja erilaista - valitettavan usein on tullut ostettua samoja kasviksia (perinteinen kurkku-tomaatti-porkkana-linja). Ja kai niistä ainesosista voisi vääntää jotain erilaisia ruokiakin, tai vaikka kokeilla uusia mausteita. :P

Tälle illalle on luvassa vielä iltapala ja leffan katselua. :) Palaillaan!

- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti