sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Viikko 4, Tuntoja

Vitsit nää viikot menee nopeasti - tuntuu että vasta rustasin yhden viikkokatsauksen, ja nyt pukkaa jo seuraavaa! :D Mutta ei se mitään, myöhemmin keväällä ja kesällä, tai oikeastaan jo ensi kuussa on tiedossa tosi kivoja juttuja, joten viikot saakin mennä vinhaan tahtiin. :)

Viikko neljä oli aika passeli. Parempi monilta osin kuin edellinen viikko: treeni kulki yhtä hyvin, mutta sitä oli enemmän, ja herkuttelu pysyi yllättävän hyvin aisoissa, vaikka olikin aamuvuoroviikko. Nehän on perinteisesti vietetty väsyneiden mielitekojen ja heikon itsekurin vallassa. Eikä liikkumaankaan oo jaksanut lähteä niin kovin usein. Mutta nyt puhaltaa uudet, reippaammat tuulet ja motivaatio on superkorkealla! :)

Kotikutoinen treeni valmis alkamaan!

 Neljännen viikon liikunnat:

- ma: kävely 1 h 50 min., sali 47 min.
- ti: -
- ke: kuntopiiri 36 min.
- to: -
- pe: -
- la: sali 47 min.
- su: -

= 4 h

... ja kolme tuntia rikki! Wuhuu, mulle se on saavutus. :) Yllätin kyllä ihan ittenikin lähtemällä maanantaina salille jalkapatikassa. Tai että ylipäätään lähdin salille - tarkoitus oli treenata vasta tiistaina. Mutta jo sunnuntaina oli rauhaton olo, ja silloin tein päätöksen seuraavan päivän treenistä jäsensalilla. Maanantaina töissä keksin, että voisin pitkästä aikaa taittaa matkan salille kävellen, kun oli vähän leudompi ilmakin, eikä sadetta tiedossa. Viimeksi kävelin tuon reilun kymmenen kilometrin reissun joskus viime syksynä, ja mulla kesti siinä järkyttävät kaksi tuntia. :D Järkyttävät siksi, että aiemmin olin taittanut matkan parhaimmillaan aikaan tunti kolmekymmentäkahdeksan. Mutta pistin huonon ajan pitkän tauon piikkiin. Ja siihen piikkiin se sitten jäikin, koska tällä viikolla matka sujui taas normaaliin kävelytahtiin. Oli kyllä mukavaa kävellä pidempi lenkki vaihteeksi. :) Kävelyinto myös osui hyvään saumaan, koska heti seuraavana päivänä sää oli huomattavasti kylmempi ja loppuviikko menikin hyisissä sekä lumisissa merkeissä.

Toinen asia, johon oon oikein tyytyväinen viikon liikunnoissa, on lihastreenin määrä. Kaksi täysipainoista (joskin hiukan lyhyehköä) koko kropan treeniä salilla plus yksi kotona tehty käsiin ja keskivartaloon keskittyvä kuntopiiri on enemmän kuin mitä oon pitkääääään aikaan rääkännyt lihaksia. Ja se kyllä tuntuikin! :D Ja tuntuu edelleen. Tuntuu juuri oikealla tavalla ja juuri siellä missä pitääkin - mii laik! Se lihaskipu/-arkuus, mikä syntyy rankasta treenistä on mun mielestä yksi parhaista tuntemuksista ikinä. Tietää, että on tehnyt jotain.

<3

Voi kunpa voisin sanoa syömisten menneen yhtä hienosti kuin liikkumisen. Mutta ei. Vaikka edellisen sunnuntain kaltaista herkkupäivää ei viime viikolla tapahtunutkaan, jotkut herkut olisi voinut jättää natustelematta. Kuten toissaillan konvehdit sarjaa katsellessa. Tai eiliset Bilarit. Mutta laskelmien jälkeen olin kuitenkin 20 prosentissa, eli en kovin kaukana 15 prosentin maagisesta lukemasta. Siis koko viikon energiansaannista. Viime vuoden alussa, kun otin hetkeksi aikaa herkkuprosentin käyttöön, tuntui 15 % juuri sopivalta määrältä - sai herkutella, muttei kuitenkaan voinut vetää övereitä. Ja muistan, että oli jotenkin tosi nautinnollista suunnitella, mitä herkkuja ottaa. Tiedostin paljon paremmin kaikki syömäni herkut, kun niiden määrä oli rajoitettu. Ja kyllähän se vaikutti kehonkoostumukseenkin. Ainakin haluaisin uskoa, että kovan treenin ohella juuri tuo herkkujen vähentäminen auttoi rasvanpoltossa. Kenties tänä vuonna saan samankaltaisia (joskaan en varmastikaan yhtä nopeita) tuloksia. :)

Tässä viikon ruokakuvia.

Tiistain päivällinen: lihapullia, rakettispagettia ketsupilla ja tomaattia.

Tiistain iltapala: pätkitty Quest-patukka, viinirypäleitä, klementiini ja pari riisikakkua.

Uunimunakasta söin töissä lounaaksi kahtena päivänä. Täytteenä fetaa ja kesäkurpitsaa, mausteena sitruunapippuria. Simppeliä mutta niiiiiiiin maukasta. :P

Lauantain aamupala: mysliä, soijamaitoa, turkkilaista jogurttia, omenaa ja banaania.

Säästän ne herkkukuvat yhteen toiseen postaukseen, joka jo mielessäni muhii. :) Toivottavasti saisin sen tällä viikolla vielä kirjoitettua.

Viime viikolla taisin unohtaa laittaa tavoitteita, joten korjataan asia tällä kertaa. Jotta pääsisin kiinni tavoittelemaani treenirytmiin, ja saisin ylpeänä katsoa vuoden lopussa sitä 194 tunnin liikuntalukemaa, tällä viikolla ois tavoitteena liikkua 3 tuntia 45 minuuttia. Tuohon sisältyy kaksi salitreeniä ja kaksi reissua jäsensalille. Se on ihan huikea saavutus kyllä, jos sinne pääsen kahdesti viikon aikana, mutta mähän meen! En halua maksaa turhasta. Ja kolmas tavoite: herkkuja korkeintaan se 15 prosenttia koko viikon energiansaannista. Kolme viikkotavoitetta on sopiva määrä. :)

Nyt tää lähtis hakemaan lisää kahvia ja valmistelemaan uutta myslierää uuniin laitettavaksi. Palaillaan!

- Jenni

2 kommenttia:

  1. Hellou!! Mä täällä matti myöhäsenä luin näit siun postauksias. :) Vikat kolme luin nyt putkeen, en oo ajaltani kerenny edes tsekkaamaan bloggaria.. Mut sinut tuntien, toi on hyvä alku! :) Ite oon aina menny vauvan askelin eteenpäin, mieluumin hitaasti kuin ei laisinkaan. Tavoitteita täytyy olla, se pistää menemään eteenpäin. Itse kyllä uskon, että voit tämän vuoden aikana päästä tavoitepainoosi, aivan varmasti, jos niin vain päätät ja sitoudut. :) Olen päättänyt, että itse aion päästä tavoitepainooni tämän vuoden aikana. Enkä ole siitä enään kaukana. ;) Mutta sisua se vaatii... Houkutuksia on välillä liikaa. Mutta Jenniseni, oon ylpeä susta, sulla on hyvin lähtenyt vuosi käyntiin ja uskon sinuun, että saavutat tavoitteesi. Pidä lippu korkealla! Mä kannatan sua!!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos ystäväiseni! :) <3 Nyt on kyllä hyvä vire, ja sellainen olo, ettei mikään pysäytä mua. :) Painokin on hieman liikahtanut alaspäin pitkästä aikaa. Kyllä me ne viimeiset kilot karistetaan. :))

      Poista