maanantai 3. maaliskuuta 2014

Kehonkoostumusmittaus, vol. 2

Do dii! Ne ovat selvillä. Kahden kuukauden aikana tapahtuneet muutokset tämän tytön kehossa. Oi että jännitti astua mittariin, mutta kyllä kannatti!

Tulokset oli huikeat. Ei, en liioittele. Oon vieläkin ihan puulla päähän lyöty, mutta pakko kai se on uskoa. Olen normaali! Lihakset ja rasvat ja tasapainot - kaikki hyvällä tasolla! PT ensin ajatteli tulosliuskan nähdessään, että edellisessä mittauksessa oli jotain häikkää. :D Mutta tarkempi lukujen tutkimus paljasti moisten muutosten olevan ihan mahdollisia. Lähtötilanne oli tosi heikko. Vaikka siis edelleen nuo luvut eivät ole absoluuttinen totuus - pientä heittoa voi olla.

Sitten tuloksiin! (kuvan voi klikata suuremmaksi)

Paljon dataa.

Paino oli laskenut kahden kuukauden takaisesta, mutta sehän olikin jo tiedossa. Tän päivän mittauksessa mulla oli kevyemmät housut, muut vaatteet valitsin tarkoituksella samoiksi/samantyyppisiksi kuin ekallakin kerralla (minimoidakseni heittelyt).

Rasvaa oli lähtenyt... 8.9 kiloa!!! Ta-ju-ton-ta. Katselin mittarin näytön lukemaa koneen tehdessä töitä, enkä meinannut uskoa kun se pysähtyi niin alhaiseen lukemaan. Siis 21.1 kg -> 12.2 kg. Rasvaprosentti humpsahti 36:sta 22,5:teen. Eli hyvin normaalille tasolle, jes! :)

Lihakset olivat kasvaneet, toinen jes! Kaiken kaikkiaan 3.8 kiloa lihasta oli tullut lisää. Pikkuisen käsiin, reilusti jalkoihin ja keskivartaloon. Ylävartalossa ja alavartalossa näyttäisi olevan pieni epätasapaino, mutta se ei varmaankaan ole mitään, mitä treeni ei korjaisi itsestään. Lihasmassa muuttui säälittävästä 18.8-kiloluvusta kilolukuun 22.6. Se on paljon se, mutta kuulemma kasvu hidastuu vauhdikkaan alun jälkeen. Mikä on mulle ookoo, koska ei mulla oo kiire mihinkään. PT jopa kehaisi, että olin jonain päivänä salilla törmätessämme näyttänyt huomattavasti lihaksikkaammalta kuin ensimmäistä kertaa tavatessamme. Treeni siis puree!

Vaikka mulla onkin viime viikkoina ollut tiukempi keskivartalotuntuma, ja ylipäätään enemmän lihastuntumaa ympäri kroppaa, nämä mittaustulokset tekevät fiiliksistä todellisemmat. Nyt ei ole epäilystäkään siitä, että oon tiivistynyt. Voimaa ja lihasta, mulla on vihdoin vähän niitä! Ihan uskomaton fiilis! Tästä suunta on tietysti vain ylöspäin. Kovaa treeniä, hyvää ruokaa, riittävästi lepoa, sillä niitä tuloksia näköjään tulee. :) Herkkujen vähentäminen on kannattanut.

Juhlin hienoa mittaustulosta raakapatukalla ja naposteluporkkanoilla.

Herkuista puheen ollen, teen sitä katsausta todennäköisesti huomenna. Tänään oon liian täpinöissäni mittaustuloksista, ja vielä on lähdettävä treenillekin. Korsettia rääkkäämään. Huomenna joko lepäilen tai menen salille aerobiselle.

Nyt kahvin juontiin ja salille mars. Palaillaan!

- Jenni

11 kommenttia:

 1. Aivan mahtava suoritus! Hyvin on rasvaprosentti tippunut ja lihasta tullut tilalle. :) Täytyy itekki toi tehdä uusiks joskus kesäl tms. Jospa itekki näkis sitte jottai tuloksia. :P

  VastaaPoista
 2. Ohoh upeeta!! :) Heittoa tai ei, niin siltikin tulosta on tullut hurjasti. Ihanan motivoivaa kyllä huomata, että sitä tulosta ihan oikeasti tulee kun treenaa. Oisko mitään kroppavertailukuvia tulossa ehkä? ;) Jos edes oot sellasia ottanut pari kk sitten ja nyt :)

  VastaaPoista
 3. Woohooo! Hyvä sinä! Ei se tosiaan mitään rakettitiedettä ole, treeniä, (puhdasta) ruokaa ja lepoa! ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitti tyypit! :)

  Karo: Koitan oikeasti saada niitä kroppakuvia otettua! On pitänyt jo muutenkin, koskapa mulla on tammikuun alusta jonkinlaiset kuvat (mitkä täällä blogissakin julkaisin vertailupostauksessa) olemassa. Kumminkin sen verran keskeltä senttejäkin lähtenyt, että joku muutos ehkä näkyy. :)

  Heidi: Joo tosiaan, kuten ite oot jo bloginkin nimen perusteella sen tiennyt (heh, heh), ei se oo! Ja vihdoin on munkin aika siirtyä sieltä painonhallitsijamoodista treenausmoodiin, että kiinnittää juurikin tuohon ruokapuoleen vielä entistä enemmän, jotta ne lihakset kasvaisi lisää. :P Pikku hiljaa!

  VastaaPoista
 5. huh! Hieno suoritus :) Kovasti oot tehnyt kyllä töitä !

  -Kaukaa Kaunis

  VastaaPoista
 6. Apuaa, en löydä sun s-postia mistään? Onko sulla blogille omaa? Haluaisin kysellä GoExposta :)

  Jos sulla ei oo julkista spostia, niin voitko laittaa mulle postia: fatnomorethanks@gmail.com :)

  -Kaukaa Kaunis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai hitsi, se GoExpo! Ajattelin sunnuntaina mennä. :) Mulle voi laittaa s-postia osoitteeseen suomalainenjenninen@gmail.com. Sori, mun mieli on ollut ihan muualla, oon kyllä kovasti tulossa!

   Poista
 7. Hei!

  Ylläpidämme terveysportaalia osoitteessa http://www.terveyskeskus.fi. Haemme jatkuvasti Internetistä hyviä blogeja, joita haluamme suositella lukijoillemme. Blogit esitetään aiheen mukaisina linkkilistoina.
  Haluaisimme nyt lisätä palveluumme linkin sinun blogiisi. Blogiasi ei ole vielä laitettu esille, joten voisitko laittaa viestiä palvelumme Webmasterille, jos haluat että linkki blogiisi julkistetaan sivustollamme.

  Löydät em. osoitteesta sivun alareunasta Palaute-linkin, jonka kautta voit lähettää vastauksesi Webmasterillemme.

  Terveisin
  Terveyskeskus.fi:n Webmaster

  VastaaPoista
 8. Heips! Teeppä sinäkin kohtapuoliin comebäkkiä :D Ikävä! :)

  -Kaukaa Kaunis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!! Teen mä, ihan pian - lupaan! :) Tässä on ollut kaikenlaista, mutta kaipuu blogimaailmaan on kova. :)

   Poista