sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Viikko 8, 50/50

Otsikko viittaa liikunnan jaksotukseen. Ja on erheellinen, koska viikossa on seitsemän päivää. Mutta tää on mun blogi, ja saan ajatella, että oon treenannut tällä viikolla puolina päivistä (ei varmana ole kieliopillisesti oikein sanottu... :D), jos haluan.

Todellisuudessa viikon 8 liikunnat meni näin:

- ma: nyrkkeily 10 min., juoksumatto 36 min.
- ti: -
- ke: kuntosali 1 h 1 min.
- to: -
- pe: kuntosali 1 h 11 min.
- la: -
- su: keskivartalokuntopiiri 50 min., venyttely 30 min.

= 4 h 18 min.

Eli siis joka toinen päivä treeniä, joka toinen lepoa, 50/50. Oon tyytyväinen treenimäärään - mitäpä sitä suotta hamuamaan hulluja tunteja, jos joka liikuntakerta on tehokas ja täysillä vedetty? Kuten olikin. :) Paikat sain ihan kiitettävän kipeiksi, niin ei edes tehnyt mieli liikkua noina lepopäivinä. Paitsi eilen lauantaina olin vähällä lähteä salille kuntopyöräilemään. Mutta sitten muistin, että jalat ovat hiukan lihasarat, ja mun ainoat urheilurintsikat ovat juuri kuivamassa pesun jäljiltä. Eli jäin kotiin.


Oikein!

Eilisestä vielä sen verran, että otin tosi rennosti syömisten kanssa. Ja rennosti ottamisella en tarkoita vain herkuttelua, vaan sitä, että söin kun on nälkä, enkä välittänyt vaikka päivän kalorit menisivät yli kulutuksen. Herkuiksi valikoituivat pieni kourallinen karkkeja, pala herkkutrio-jäätelöä ja kaksi riviä suklaata. Niiden takia energiansaanti pomppasi reilun tonnin ja pari sataa kulutusta korkeammalle, mutta mua ei haitannut niin yhtään! Tää on ihmeellistä, sillä muutama viikko sitten olisin kärvistellyt omantunnontuskissa ja suunnitellut kaikenmoisia korjausliikkeitä seuraavalle päivälle. Mutta nyt olin rauhallinen. En laihduta, joten tarvetta miinuksille ei ole, eikä yhden päivän räikeät plussat saa mun kehossa mitään muutoksia aikaan. Ja koska lauantain herkut mahtui viikkokiintiöön, ei syytä huonolle omalletunnolle. 

Mun pitää opetella luopumaan repsahdus-ajattelusta ja ajatella suurempaa kokonaisuutta. Eli että on tärkeää herkutella vähemmän ja täyttää päivän energiantarve monipuolisella ja laadukkaalla ravinnolla. Mutta aina joskus on höllättävä ja otettava jäätelöä ja suklaata ja karkkia. :P Päiviä, jolloin syön kaikkia kolmea, on kuitenkin hyvin harvassa.

Kuvia viikolta 8:


Tiistain helppo illallinen: ranskalaisia ketsupilla, kalapuikkoja, kurkkua ja pinaattia. 371 kcal.

Keskiviikon hätänälkävälipala: leipää ja maksamakkaraa. 358 kcal.

Maailman hienoimmat G-lovesin salihanskat saapuivat vihdoin! Törkeän mageet ja hyvä pito! Ja niin pehmeätkin! 

Perjantai-illan mahti-iltapala: teetä, juustoraastetta, kurkkua, ruisleipä cashewpähkinävoilla, päärynä ja raakapatukka. 514 kcal.

Sunnuntaiaamu ja puurolautasen paluu (lauantaina söin erilaisen aamiaisen). <3 Kaurapuuroa, raejuustoa, rypsiöljyä, omena. Kyytipoikana kahvi maidolla. 365 kcal.

Sunnuntain keskivartalokuntopiirin ja venyttelytunnin välillä iski nälkä. Onneksi olin ennakoinut asian, ja apu oli lähellä. Quest <3. Vika patukka muuten hupeni siinä!

Viikko 8 oli oikein rento ja mukava. Aikaiset herätykset tuntuivat tietysti yhtä hirveiltä kuin aina, mutta niistäkin selvittiin ja seuraavaksi onkin edessä rento nukkumaviikko. Luulisin silti, että joinain aamuina herään melko aikaisin, kun treenillä on kivempi käydä hyvissä ajoin ennen töihin lähtöä. Inhoan sitä ainaista kiirettä, eväidentekopaniikkia ja vaatekriisejä. :D

Viime viikolla en asettanut sen ihmeellisempiä tavoitteita. Sain kuitenkin syötyä parsakaalia kahtena päivänä, jee! Ja treenikulutukset olivat hyviä - yhteensä 1780 kcal. Lihaksissa tuntui. Juoksemaankin pääsin. Ja nyrkkeilemään, se oli huippua! Olen tyytyväinen. Ensi viikolla jatkukoon sama hyvä liikkumis- ja ruokafiilis.

Koska seuraavalla viikolla on muutamana päivänä jo sovittua menoa, joudun toden teolla suunnitelemaan viikon treenejä. Joudun myös miettimään, mitä liikuntaa hirveän kovasti haluaisin harrastaa - siis salin ja keskivartalotreenin lisäksi. Lepokin täytyy muistaa.

Luonnostelin seuraavanlaista:

- ma: nyrkkeily ja kuntopyöräily
- ti: sali
- ke: lepo
- to: sali
- pe: lepo
- la: sali
- su: ohjelmasta riippuen lepo tai Move Fitness

Nuo salit ovat siis joko salitreeni tai keskivartalokuntopiiri, en ihan vielä tiedä minä päivänä teen mitäkin. Ja sunnuntain iltaohjelma on vielä niin kysymysmerkki, että sille päivälle ei uskalla tehdä mitään vakaita suunnitelmia. Plus silloin saatan kokea alkupäivästä hiukan heikkoa oloa, koska olen ollut rellestämässä edellisenä iltana... :D Toki olisi mukavaa mennä sulkkistelemaan ja uimaankin, mutta kaikkea ei millään ehdi. Kun on työtkin, kaverit, poikaystävä, ja tietysti omaa, rentouttavaa aikaakin pitää löytyä. Ehkä seuraavalla viikolla pääsee palloilemaan. :)

Tämä oli nyt tässä. Toivottavasti jaksoitte lukea kaikki kolme sunnuntain postausta. Tytöllä oli asiaa! :D

Palaillaan!

- Jenni

4 kommenttia:

 1. No mä täällä skrollailinkin että mitäs ihmettä, 3 postausta! Mut hyvä kun on asiaa! ;)

  Hyviä oivalluksia muuten syömisen suhteen, pidä toi!

  Ps. Mäkin tahon salihanskat. Auttaa varmasti pitoon, saa tehtyä suuremmilla painoilla ilman, että tekniikka kärsii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, noi aamuviikot menee aina niin sumussa, että postaukset on usein parempi tehdä viikonloppuna. :)


   Hanskat on aivan huiput! Siis tietty toi mageus, mutta myös kovettumien takia. Oli alkanut muodostua kämmeniin sormien tyveen, ja tangon pitäminen rupesi tuntumaan ikävältä. :/

   Poista
 2. Aika söötit nuo hanskat kyllä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No arvaa oliko hirveä valinnan vaikeus, kun piti päättää mitkä tilaan... :D Olisin halunnut viidet erilaiset :D

   Poista