sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Viikko 5, Hauskuus

Tämä oli hyvä viikko. Ei täysin syömisten suhteen, vaikkakin edellisviikkoon tuli parannusta. Sen sijaan treeni kulki hyvin ja oli hauskaa! Tuntui, että aloin todella päästä sisään salitreenaamiseen. Se johtuu suureksi osaksi tiistain PT-tapaamisesta, josta sain lisäpuhtia ja tietysti tarkempaa ohjeistusta treenin suorittamiseen. Nyt uskallan mennä jalkaprässiinkin! :D

Se tunne!

PT-treenin lisäksi viikkoon mahtui perus setti salia ja keskivartaloa, sekä pitkästä aikaa sulkapalloa. Ja vähän muutakin, tässäpä viikon 5 liikunnat:

- ma: Move Fitness 32 min.
- ti: PT-treeni 1 h, keskivartalokuntopiiri 50 min.
- ke: -
- to: kuntosali 1 h 8 min.
- pe: sulkapallo 50 min.
- la: kuntopyöräily 50 min.
- su: kuntosali 1 h 10 min., venyttely 30 min.

= 6 h 50 min.

Jeejee, hyvä spurttivire jatkuu! Katson kristallipalloon ja näen samanlaisen liikuntainnon jatkuvan spurtin jälkeenkin. Koska ei taaskaan ollut yhtään pakotettua liikuntakertaa, eikä edes yhtään MINUUTTIA, jonka olisin vastoin tahtoani hikoillut. Päinvastoin, olisin ajan salliessa hikoillut enemmänkin.

Cry, fat, cry!

Vielä kun syömisen saa kuntoon, musta tulee ihan hyväkroppainen mimmi. :) Oon tajunnut, että syöminen on tällä hetkellä mun isoin kompastuskivi. Tai siis mahdollinen kompastuskivi. Aion selättää herkkupeikon ja muutenkin opetella elämään vähemmällä sokerimäärällä. Tiedän, ettei mun keho tarvitse sitä sokeria. Ja tiedän, että muutos on vaikea, mutta tarpeellinen. Olisi upeaa oppia leipomaan terveellisiä, vähähiilarisia leipiä ja makeita herkkuja, jotka ei hetkessä nosta verensokeria pilviin. Kasvisten syönnissä oonkin jo petrannut, mutta en tarpeeksi. Edelleen enemmän vihreää lautaselle! Kyllä tää tästä, kun oon kuitenkin tosi omistautunut parantamaan tapani. Eikä sitä unelmakroppaa todellakaan rakenneta vain hien, veren ja kyynelten kautta, vaan paljon on tehtävä myös päänsisäistä työtä. Ja tähän työhön kuuluu juurikin ajatusmaailman myllertäminen ja oikeanlaisten ruokailutottumusten opettelu. I'm up for the challenge!

Alle oon koonnut muutamia tän viikon ruoka- ynnä muita kuvia.

Oi. Oi. Oi. Tiistaina ehkä paras välipala, minkä oon ikinä syönyt: Quest-patukka (Double Chocolate Chunk), kaksi kiiviä ja vihreää teetä maidolla. 256 kcal.

Vielä hehkutus Questien ylivertaisesta ravintosisällöstä. Kaloreita 200, proteiinia 20 grammaa, ei sokeria, ei gluteenia, hurjasti kuitua. What more could you ask for? Ai niin! Täydellinen koostumus ja maukas maku. Kuvassa Peanut Butter & Jelly-kuori. Patukka oli ookoon makuinen, muttei uusi suosikki.

Keskiviikon lounas: naudan jauhelihaa, herne-maissi-paprikaa ja jälkkäriksi klementiini. 291 kcal.

Torstain lounas: spelttisämpylät margariinilla, juustolla ja meetwurstilla, proteiinirahka ja klementiini. 580 kcal.

Lauantaiaamupäivän treeni ja treenilukeminen. Mietin lehden tilaamista, tosi hyvältä vaikuttaa!

Sain ystävältäni kasan vanhoja vaatteita. Mukana muun muassa puna-valkoraidallinen lyhythelmainen kesämekko (jaiks!).

Lähden viikko numero kuuteen uudella sisulla ja päättäväisyydellä. Kun siis tiedän, että mun läpimurto herkuttelun kanssa on tuloillaan, se on ihan_lähellä. Läpimurrolla tietenkin tarkoitan herkuttelun rajoittamista, en lisäämistä. :D Itsekuri, omistautuminen, aivotyöskentely - mun avainsanat. Ehkä voisi keksiä vielä jonkun mantran, jota hokisin aina kun mieli mielii herkkujen äärelle. TAI ehkä teistä ihanista lukijoista joku osaa kertoa omat vinkkinsä maltilliseen herkutteluun. :) Mitkä on teidän keinot olla herkuttelematta? Kuinka saatte tyydytettyä mahdollisen makeannälän? Voiko epäterveellisiä herkkuja todella korvata terveellisillä herkuilla, ja jos voi, miten? Kertokaa!

Alla vielä vähän fitspirationia itse kullekin:

Jos sitä oikeasti haluaa, sille löytyy aikaa.

Ei kielloille, kannatan!

Yummy.

Sellainen viikko, tämä viikko viisi. Vielä jonain päivänä saatte ihastella mun omia vatsalihaksia yllä olevan kuvan tyylisessä otoksessa. Tänä vuonna kenties? En tee lupauksia. :D

Nyt tää alkais syödä järkyttävän hyvän ja rasvaisen tuoksuista ilta-ateriaa, eli paistettua lohta, vihanneksia ja pähkinöitä. Palaillaan!

- Jenni

6 kommenttia:

 1. Ai että mua himottais nuo Questin patukat, kun niitä niin kovasti hehkutetaan. Eikä ilmeisesti turhaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei! Kannattaa kokeilla, esim. Fitnesstukusta löytyy jos haluaa yksittäisiä makuja testata. :)

   Poista
 2. Mulla auttaa herkkuhimoon selvästi tää että on joku tietty tavoite, valmiiksi laaditut ohjeet ja ajatus siitä että tämän tietyn ajanjakson aikana EI SAA sössiä :D Nytkin kun tiedän tarkalleen mun päivän menyyn niin en voi mahduttaa sinne herkkuja vaikka kuinka tekis mieli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin... Mullakin on usein ruokasuunnitelma ja monesti oon jopa kirjoittanut vaikka koko loppupäivän syömiset valmiiksi vihkoon, mutta silti otan herkkua. Toisaalta, jos haluaisin vielä laihtua, suunnitelmat ois varmaan tiukempia ja ittellä olis enemmän itsekuria.

   Höh, en tiedä :D Kyllä mä ne herkut joka tapauksessa selätän!

   Poista
 3. Paljos on hiilareita noissa Quest patukoissa? Protskua niissä on vähemmän, kuin Leadersin patukoissa, joissa on patukasta riippuen 35-48g protskua (100g:sta siis tietty). :) Tosin Leaderin patukois on sitten sellaset 100kcal enemmän. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdessä 60 gramman patukassa on 20-21 grammaa protskua, hiilaria näyttäis olevan reilut 20 grammaa, eikä lisättyä sokeria. :)

   Samat tiedot näkyy tossa kuvassa, minkä oon varta vasten laittanut tähän postaukseen. :)

   Poista