maanantai 22. helmikuuta 2016

59 kiloa iloa

Haudi!

Uusi viikko, uusi alku, eikö se niin mene? ;) Maanantaina alkaa dieetti, ensi viikolla rupean parantamaan elämäntapojani.

Niiiin tuttu ajattelutapa varmasti monelle. Tietysti viikon tai vaikkapa vuoden alku on kiva, symbolinen alkuhetki jollekin uudelle. Mutta jos sitä uutta ei oikeasti halua, aloitus on ihan tyhjän kanssa - tapahtui se sitten 1.1. tai jonain tavallisena torstaina.

Kun sitten on aloittanut, ei kaiken tarvitse tapahtua by the book. Mitään kirjaa ei ole olemassakaan! On vain mieletön määrä tietoa ja "tietoa". Sitä vyöryy joka tuutista, ja tuon tulvan keskellä voi olla vaikeaa löytää itselleen toimivia juttuja. Kokeilemalla, erehtymällä ja sinnikkyydellä se on kuitenkin mahdollista. :)

Oldie but goodie.

Ylläoleva kuva on esiintynyt aikaisemminkin blogissani. Se on täydellinen vertauskuva vanhasta elämästäni. Ja myös hyvin konkreettinen kuvaus siitä, mitä olin silloin. Karkkia rakastava pullukka. :') Tuolloin en lainkaan kiinnittänyt huomiota siihen, mitä suuhun laitoin - ravintoasiat eivät vain kerta kaikkiaan kiinnostaneet mua. Herkkuja rakastava pullukka ja onnellinen läski, sellainen mä olin. Sen lisäksi, etteivät ravintoasiat kiinnostaneet, en myöskään ollut kamalan kiinnostunut ulkonäöstäni. Vaikka jollain tasolla tiesinkin olevani iso, en ikinä ajatellut sitä. Se ei vaikuttanut itsetuntooni tai elämääni yhtään mitenkään. Voi, kuinka tietämätön olinkaan. :'D Kun kokee nahoissaan tämän nykyisen hyvän olon, tavallaan toivoo, että olisi tehnyt elämäntaparemontin jo aiemmin. Mutta sittenkään ei - kaikelle on aikansa ja paikkansa. :)

Karkkikuvassa painoa on jotain 75 ja 85 kilon välillä (en muista/tiedä tarkkaa lukua). Nuo karkit on siis laivalta ostettuja, ei normaalin herkkupäivän varastoja. :DD Vaikka silloinhan mulla oli joka päivä herkkupäivä.

Tänä päivänä painan 59 kiloa. 59 kiloa iloa, todellakin! :) Tiedän, että viiskytluku on se "mun oma kymmenluku", koska oon edellisen reilun neljän vuoden aikana ollut niin monessa eri painossa. Lähes kahdeksastakympistä ensin nopeasti viiteenviiteen, sitten pientä heilahtelua kuuskytluvun alkuun ja takaisin viiskytluvulle. En olisi ikinä voinut uskoa, että juuri tässä kilolukemassa voisin olla tyytyväinen. Kiinteytymisprosessi on edelleen kesken, joo, mutta olen täydellisen tyytyväinen tähän kokonaisvaltaiseen olotilaan, mikä mulla vallitsee niin painon, ruokailun, liikuntojen ja koko elämän suhteen.

Nyt vaaka näyttää siis 59 kiloa. Viisi viikkoa sitten, haasteen alkaessa viisari pysähtyi 60 kiloon.

Alarivissä lähtötilanne, ylhäällä nykyinen.

Jotain on tapahtunut! Vaakalukema saa olla mitä on - jälleen kerran saamme huomata että se ei todellakaan kerro kaikkea. :) Vaikka juuri puhuinkin "omasta kymmenluvustani", se ei tarkoita sitä, että kynsin ja hampain pyrin siihen. Jos musta tuntuisi hyvältä +60 kilossa, sitten hakeutuisin siihen painoon. Tällä varrella se vaan tarkottaisi niin suuria lihaksia, että sellaiseen en edes halua pyrkiä. Kiinteä, pieni ja vahva keho on mun tavoitteena. Ja ulkonäköäkin tärkeämpi asia on se, että kehoni toimii ja jaksaa vielä vuosikymmenet eteenpäin.

Viiden viikon tulokset: paino -1 kg, lantionympärys -1 cm ja vyötärönympärys -6 cm. Sekä kahmalokaupalla uutta tietoa, virtaa ja upeiden, motivoituneiden ihmisten energiaa. Täten voin pyhästi suositella Lean In 5 Weeksiä ihan kenelle tahansa. (sydänsilmähymiö)

Tein päätöksen osallistua LIFW-jatkoryhmään, joka alkaa ensi viikolla. Siellä on luvassa kuulemma hurjasti uusia treenejä ja sama, korvaamaton ryhmätuki kuin itse haasteessakin. Tämä tuki tarkoittaa siis suljettua Facebook-ryhmää. Se mieletön määrä vinkkejä, tsemppiä ja vertaistukea on ollut haasteen parasta antia. :) Vähän kuin monta kymmentä PT:tä. :D Jotka kuitenkin samalla itsekin kamppailee samojen juttujen kanssa. Eikä kyse ole siitä, kuka tekee eniten tai koviten saati siitä, kuka saavuttaa parhaimmat tulokset. Kaikki aidosti tsemppaa toisiaan! Meidän haastelaisten lisäksi ryhmässä on edellisiin haasteisiin osallistujia mentoroimassa sekä LIFW:in valmennustiimi. He kaikki vastailevat kysymyksiin ja niin ikään tukevat meitä pyrkimyksissämme. Ihan huippu porukka on ollut kaiken kaikkiaan! :) Ja niiiiin moni on lähtenyt mukaan jatkoryhmään - parasta! :))

Tästä pääset osallistumaan 14.3. alkavaan seuraavaan Lean In 5 Weeks Challengeen. ;)

Tarkoitus ei ollut pitää mainospuhetta - en vaan voi tarpeeksi hehkuttaa, kuinka mahtavat nuo viisi viikkoa olivat. Tiedän että tällä kertaa kyse ei ole luonteelleni tyypillisestä alkuinnostuksesta, joka sitten laantuu. Muutos tuntuu luissa ja ytimissä. :') Eikä kyse ole siitä, että nyt tiedän, miten syön ja treenaan koko loppuelämäni. Ei, vaan siitä että kun kuuntelen kehoani ja intuitiotani, osaan tehdä nuo asiat. Osaan tehdä ihan mitä vaan! Toki jotkut jutut vaativat ihan oikeaa harjoitteluakin, kuten sokerikoukusta irtautuminen. Se on hyvällä mallilla, mutta en voi sanoa vielä olevani kuivilla. Kun koko elämän on toiminut tietyllä tavalla, pelkästään siitä "rutiinista" on vaikea oppia pois. But I can do it! And I will! :)

Vähän tuntuu, että nyt alkaa teksti rönsyillä ja pahasti, joten paketoin sen. :) Nautin rasvakahvini loppuun ja sitten lähden kokkailun ja päivän treenin pariin.

Palaillaan! :)

- Jenni

4 kommenttia:

  1. Ooh! Uskalsit ottaa itsestäs myös tällasen kunnon "paljastus" kuvan!! Oonki odottanu, että otatko sieki joku kaunis päivä. Siitä sitten huomaa muutoksen parhaiten, kun on päässyt tavoitteeseen ja kiva huomata, etten ole yksin joka uskaltaa "näyttää todellisen minäni" muille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, kiitos vaan! :) On mulla täällä blogissa ollut aiemminkin "paljastuskuvia". ;)

      Poista