sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Viikko 21: Opettelua ja juhlintaa

Hej på alla!

Leppoisissa sunnuntaitunnelmissa kirjoittelen. :)

Sunnuntai on kyllä parhaimmillaan silloin, kun ei tarvitse lähteä mihinkään. Tänään oon tosin vieraillut läheisessä pizzeriassa ja eri reissulla Ärrällä, mutta ne molemmat on lyhyehkön kävelymatkan päässä. Saipahan ainakin raitista ilmaa ja kuuli lintujen liverrystä. :)

Pidemmittä puheitta, tässä viikon 21 liikunnat:

- ma: sali (selkä, hauis, vatsa) 43 min.
- ti: sali (rinta, olkapäät, ojentajat) 47 min.
- ke: sali (jalat, vatsa) 43 min.
- to: -
- pe: kävely 26 min.
- la: -
- su: -

= 2 h 39 min.

Kuten voitte huomata, melko laiha saldo ja yksi salitreenikin jäi uupumaan. Mutta siitä kirjoittelen illan toisessa postauksessa (vielä työn alla). :P

Tiistaisali. Tyhjää täynnä! Tai oli siellä hetkellisesti pari tyyppiä yhtä aikaa.

Vaikka treeniviikko jäi vajaaksi, sisälsi kulunut viikko monia upeita hetkiä. Listaihmisenä laitan niitä ihan ranskalaisilla viivoilla tuohon alle. :)

- uusi kilolukema: 56 (eli tämän hetken paino, tai siis viimeksi mitattu, on 56,6 kg)
- juhannuskeikkaliput saapuivat
- aurinko!
- lauantain synttäripippalot

Joo, seassa on blogin aihepiiriin kuulumattomiakin asioita, mutta kun oon niin innoissani! Lähdetään miehen kanssa juhannuksena Lontooseen, ja syy siihen löytyy juurikin noista tällä viikolla postissa tulleista keikkalipuista. Nään vihdoinkin yhden lempparibändeistäni, Foo Fightersin livenä. :') Liput ostin jo viime vuoden puolella, mutta toimitus tapahtui vasta nyt. Ja NYT se on konkreettista (satatuhatta sydänsilmähymiötä). Lontoo, Wembley ja FF - here we come! :))) Reissulle on toki suunniteltu muutakin mukavaa tekemistä, mutta niistä ja matkasyömisistä postailen sitten reissun jälkeen.

Ihanaa on ollut huomata keväisen (kesäisen?) luonnon puhkeaminen kukkaan, kasvavat voikukat ja lisääntynyt valo. Kohtahan se alkaa jo vähentyä, mutta kuitenkin. :D Ulkona on mukava olla lämpimämmässä säässä, ja juoksujalka alkaa jo vipattaa. Dieetin jälkeen oon päättänyt kohottaa oikein toden teolla juoksukuntoa. Pitäisi jaksaa juosta reilut neljä kilsaa elokuun loppupuolella, kun menin tunkemaan itseni yhden juoksutapahtuman yhteen viestijoukkueeseen. :) Jaksanhan jo nyt (ainakin luulen niin), mutta vauhdin ja tekniikan kanssa varmasti riittää hiomista. Odotan kieli pitkällä ensi kuun lopun lomarahoja, joista oon itseni kanssa sopinut ostavani uuden sykemittarin. Sen kanssa leikkiessä varmaan juoksujututkin helpottuu huomattavasti. :P Ei toki se itse juokseminen, mutta oheistoiminta.

https://www.tomtom.com/fi_fi/sports/multi-sport/index.html?WT.Click_Link=top_nav_4

Yllä olevasta pätkästä näkee vähän tämän himoitsemani sykemittarin ominaisuuksia. Kyseessä siis TomTomin mittari, joka mittaa sykkeen ranteesta. Arvostelut, joita oon aparaatista lukenut, on olleet kovin positiivisia, ja uskon todellakin saavani rahoilleni vastinetta sitten kesemmällä. :))

Ruokapuolella ei mitään kummempaa uutta - dieettiruokia ja pari repsahdusta. Yksi harkittu, jota ei repsahtamiseksi edes voi kutsua, ja loput ei-niin-harkittuja. Se yö, kun en saanut millään unta ja linnoittauduin sohvaan ja mutustelin siinä puolikkaan pussillisen juustonaksuja. Se päivä, kun olin kuolemanväsynyt (koska en ollut nukkunut kuin puolitoista tuntia edellisenä yönä - tässä on selkeä syy-seuraus-suhde :D) ja suuhun katosi Amerikan pastilleja ja vielä kotimatkalla ostaa pätkäisin pähkinä-Royalin. Ja söin sen, se oli tosi hyvää. :P Se sunnuntai, kun hain miehelle salamipizzan ja otin siitä yhden kahdeksasosan kokoisen palan. Ja söin sen, se oli tosi hyvää. :P

Tyhjä naksupussi yön pimeydessä.

Mutta mitäpä noista repsuista, elämää se vain on. :) Mistään dieetin ohi syödyistä jutuista ei tullut morkkis, en inhonnut itseäni itsekurin puutteen takia, eikä myöskään putki jäänyt päälle. Ehkä tää viikko oli tavallaan sellaista opettelua, että millaista mun elämä voisi olla dieetin jälkeen. Rentoa syömistä ja sopivasti herkuttelua, ei kuulosta hullummalta. :) Miinuksilla oon kuitenkin ollut joka päivä (lukuunottamatta eilistä) tällä viikolla, joten senkään suhteen en oo huolissani. Joidenkin mielestä saatan vaikuttaa jopa liian huolettomalta, mutta älkää huolehtiko - dieetti ja tavoitteet liikunnan ja terveyden saralla ovat edelleen kirkkaina mielessä. En aio ikinä enää ottaa takapakkia itsestäni huolehtimisen kanssa. :) Viime vuosi oli siis eräänlainen aallonpohja tässä uudessa, terveellisemmässä elämässäni. Onneksi tajusin ajoissa ottaa ohjat takaisin omiin käsiini ja tehdä voimakkaan korjausliikkeen. Nyt on jälleen hyvä olla omassa kehossa. :)

Vertailun vuoksi, laitetaan niitä terveellisiäkin ruokakuvia.

Lepopäivän aamupala: rahkaa, pellavansiemenrouhetta ja marjoja.

Perunaton (lue: lepopäivän) lounas: seitiä ja porkkanaa.

Työpäivän eväs: seitiä, lankkuperunoita, porkkanaa, kirsikkatomaatteja, parsa- ja kukkakaalia.

Treenin jälkeinen ateria: jauhelihaa, riisiä ja hemmetin mehevän näköisiä kirsikkatomaatteja.

Viikonlopun aamuhetki: uusi Aku, kaurapuuroa, pellavansiemenrouhetta, mansikoita, kananmunaa ja valkuaisia.

Juustokakku!

Viimeinen kuva ei tietenkään kuulu samaan terveelliseen kategoriaan muiden kuvien kanssa, mutta sain siitä oivan aasinsillan eilisiin synttärijuhliin. :D

Kuten jo viime viikolla mainitsin, eilen juhlittiin ystäväni miehen pyöreitä vuosia ystävien, hyvän ruoan ja juoman sekä musiikin voimin. Musiikkia tuottivat sekä YouTube että SingStar. :D Juhlista tuli ihan superhauskat: ruoka oli ihanaa, juustokakut (molemmat) maistuivat täydellisiltä ja kaikki sujui mahtavassa hengessä. Naurua, juomaa ja ilakointia riitti. :)) Eli kaiken kaikkiaan oikein onnistuneet pippalot, joihin kannoin oman korteni auttamalla edellisenä päivänä juhlavalmisteluissa. Muun muassa leivoin tuon kuvassa näkyvän juustokakun, josta sain juhlissa vuolaita kehuja. Ja täytyy kyllä itsekin myöntää, että se oli kaikista parhaiten onnistunut tekele kaikista leipomistani juustokakuista. :P Todennäköisesti täytyy samalla reseptillä/tekniikalla tehdä dieetin loppumisen kunniaksi uusi kakku. :PP

Juhlissa sain jälleen maistaa (ihan kirjaimellisestikin :DD) elämää sellaisena, kun se voisi olla dieetin jälkeen. Ja hyvältähän se maistui! Olo yöllä kotiin saavuttua ei sitten ollutkaan niin hyvä, mutta siitä(kin) lisää myöhemmässä postauksessa.

Ensi viikon suunnitelmissa on ripotella salitreenit pitkin viikkoa, käydä pitkästä aikaa juoksulenkillä (mielellään seurassa, mutta saa nähdä), nähdä kavereita ja perhettä sekä nauttia alkavasta kesästä. Aika hyvä viikko siis tulossa, uumoilen. :)

Nyt tää lähtis valmistelemaan huomisia eväitä, palaillaan! :))

- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti