tiistai 17. maaliskuuta 2015

Ma-ti ruokapäiväkirja

Hello!

Tässäpä ruokapäiväkirjaa viikon kahden ekan päivän sapuskoista. Jälleen: musta on tosi kiva lukea näitä itekin, enkä oo tainnut tällaista vielä ikinä tehdä. Ja tästä saa hyvää osviittaa siitä, millainen mun perusruokavalio on. Myös herkkuja on mukana.

Oon siis ollut vapaalla eilen ja tänään, ja täytyy kyllä sanoa, että tällaisiin kolmen päivän työviikkoihin voisi tottua! :D Oon nukkunut pitkään (tai no, varttia vaille yhdeksään ja puoli kymmeneen), käynyt kaupassa, lenkkeillyt, nähnyt ystävää, kokkaillut, tehnyt salireissun... Eikä vähäisimpänä: kirjoittanut kaksi blogitekstiä. :)

Ruokapuoli on sujunut näin (mukana myös liikunnat):

Maanantai:

- klo 9-11: kaksi mukillista kahvia maidolla
- klo 11: ateriankorvikesmoothie
- klo 13: (vastavalmistunut) kaurakeksi ja maitoa
- klo 15.15: naudan lehtipihvi, kermapippurikastiketta, lohkoperunoita ja kesäkurpitsaa
- klo 18.50: ateriankorvikepatukka ja banaani
- klo 19.50: kuntopyöräily 40 min.
- klo 20.50: ateriankorvikesmoothie
- klo 22: päivältä jääneitä lohkoperunoita ja kesäkurpitsaa, sekä raejuustoa ja kaksi vaaleaa leipää oivariinilla ja palvikinkulla plus jälkkäriksi kaurakeksi

= 1791 kcal

Kaurakeksejä! Ihan perusohjeella mentiin. :P

Tulipahan lapsimainen olo, kun otin välipalaksi kaurakeksin ja ison lasillisen maitoa. :D

Ensimmäistä kertaa elämässäni tein pippurikastiketta. Olin vähän järkyttynyt, kun kaloreita ynnäillessäni sain tulokseksi hiukan päälle 1000 kcal. Mutta korkea energiapitoisuus johtui tietysti kermasta, ranskankermasta ja voista. Ja tosta olisi syönyt useampikin kuin vain kaksi ihmistä (otin noin yhden kuudesosan koko satsista). Oli kyllä maukasta!

Aika tyylikkään näköinen annos. :D

Tiistai:

- klo 10-10.30: kaksi mukillista kahvia, joista toinen maidolla
- klo 10.45: ateriankorvikesmoothie
- klo 11.45: kävely 37 min.
- klo 15.20: tonnikala-cannelloneja, tomaatti ja nougat-pallero
- klo 17.45: kaksi nougat-palleroa
- klo 18.55: intervallilenkki 35 min.
- klo 20.30: mozzarella-pakastepizzasta kaksi kolmasosaa ja kirsikkatomaatteja
- klo 21 jälkeen: lakuja

= 2173 kcal

Kokkailuhommissa! Eli pääruoka ja jälkkäri valmistuivat samaan aikaan. Yllättävän helppoa oli täyttää cannellonit.

Nappasin Kinuskikissalta nougat-palleroisten ohjeen - niihin tuli nougat'n lisäksi kaakaojauhetta, kaurahiutaleita, hasselpähkinärouhetta, sokeria ja voita. Muokkasin reseptiä sen verran, että korvasin puolet tomusokerista steviasokerilla (ikään kuin se tekisi noista terveellisempiä :D). Ei yhtään liian makeita!

Cannellonit lähes valmiina tulemaan uunista ulos. Juustosta muodostui ihanan rapsakka kerros putkien päälle. :P Täytteenä siis tomaatti-tonnikala-kastiketta (maustettuna Yrttitarhan maustesekoituksella), päällä sekoitus sulatejuustoa ja kevyttä ruokakermaa, sekä loppusilauksena mozzarella-juustoraastetta ja mustapippuria. Energiapitoista, mutta niiiiiiiin hyvää. :P Proteiinit oli myös kohdillaan runsaan juustoisuuden sekä tonnikalan takia.

Iltapala: pizzaa ja kirsikkatomaatteja.

Kuten ehkä huomasitte, hieman ennakoin tiistain loppulukemia - suunnitelmissa on siis vielä napostella ihania Kouvolan tuoreita lakritseja elokuvan kera. Ja luotan itseeni sen verran, että syön vain ennakkoon päättämäni määrän (n. 115 g), siksi kalorit noin tarkasti. Infoan kyllä, jos itsekuri petti ja otinkin enemmän. ;)

Vaikka alkuviikon ruokailut onkin olleet osittain epäterveellisiä, ja tekemäni pääruoat melko energiapitoisia, tämä on juuri se linja millä haluaisinkin pysyä loppuelämäni. Haluan, että syöminen on sopivan rentoa, mutta että itsekuria löytyy tarvittaessa, eivätkä herkut valtaa tilaa oikealta ruoalta. Pieni huomio tosin noista ateriankorvikkeista: ei ole tavallista että noin monta syön yhden päivän aikana. Niitä vain on vielä jonkin verran jäljellä, ja käytän niitä fiiliksen mukaan. Ja koska nyt ei oo ollut rasittavaa, nälkää kiihdyttävää työtä, oon kokenut hyväksi ratkaisuksi syödä aamu- ja välipalana korvikkeita. 

Maanantai ja tiistai on myös olleet oivia esimerkkejä täydellisistä liikuntapäivistä, koska molempina päivinä oon harrastanut jotain. Varsinkin vapaapäivinä, kun ei tule työn tuomaa ekstrakulutusta, mun on erityisen tärkeää liikkua (jotta saa syödä enemmän :D). Ja nyt kun oli sunnuntaikin takana, oli ihan uutta energiaa heti alkuviikkoon ja jaksoi lähteä urheilemaan. Erityisen tyytyväinen oon tuosta tän illan lenkistä. Siis kävin vuoden ekalla ulkojuoksulenkillä, jee! :))) Menin intervalleissa musiikin sanelemana: aloitin kävelyllä, seuraavan biisin juoksin, sitten kävelin jne. Reilu puoli tuntia meni ihan hujauksessa, ja veikkaan että oisin jaksanut pidempäänkin. Vaikka juoksujalka alkoikin kävelyosuuksilla jo vipattaa ennen biisin loppua, maltoin mieleni ja otin iisisti. Uskon, että juoksukunto kohoaa paremmin tollaisella intervallitekniikalla. Toivon mukaan juoksukärpänen nyt puraisisi ja innostuisin vielä toisen kerran tällä viikolla lenkille. :)

Kuten jo sanoin: lisää näitä lyhyitä työviikkoja. :) Lähden kyllä ihan hyvillä mielin huomenna aamuvuoroon, mutta kieltämättä tässä pääsi jo vähän lomailun makuun... Noh, onneksi vain kolme päivää töitä ja sitten on taas viikonloppu. Loppuviikon suunnitelmiin kuuluu liikuntapuolella ainakin yksi salireissu ja mahdollisesti kotitreeni kahvakuulalla ja käsipainoilla. Lisäksi kävelylenkki tai pari, ja ehkä intervallilenkki. Näillä mennään. :)

Nyt tää siirtyisi leffan (ja lakujen :P) pariin, palaillaan! :)

- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti