sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Viikko 19: Hyvä olo

Hei vaan!

Niin, ei tätä fiilistä voi vaan muuten kuvailla. Hyvä, jopa törkeän hyvä, olo tällä hetkellä omassa kehossa. Mieli on rauhallinen, kroppa on tiivistynyt ja hyvin ravittu. Tulevaisuus näyttää positiiviselta. Tuntuu, että oon vihdoin palannut täysin omaksi itsekseni. :) Ja se tunne on hieno! Niin hieno, että ihan liikutun. :')

Mahtava olo on tällä viikolla tullut ainakin näistä syömisistä:

Alkuviikon preppailuja: lohkoperunoita, seitiä, smoothieta ja kasviksia monelle päivälle. :)

Vähän herkku- ja välipalaostoksia: irtotuotteita ja kasa Quest-patukoita Punnitse & Säästästä. :P Testasin ekaa kertaa S'mores-makua ja rakastuin. <3

Oho, söin ohi dieetin. Töissä ruokisruoan jälkkäriksi maitokahvi ja riisipiirakka.

Uudella blenderillä valmistettu juna-aamupala: rahkaa, pellavansiemenrouhetta, marjoja ja banaania.

Treenin jälkeinen ateria (niin nähty, tiedän, mutta katsokaa vielä kerran): jauhelihaa, lankkuperunoita ketsupilla, miniluumutomaatteja, kurkkua ja ananasta.

Hyvä ruoka, parempi mieli. :) Enkä siis oo (ellei joku oo jo sitä huomannut) mikään gurmeeruokailija tai mestarikokki - mulle riittää ihan vaan tilkassa rypsiöljyä paistettu, hyvin maustettu jauheliha. Ja se maistuu hyvältä. Dieetin jälkeen aion pysytellä tällä linjalla, mutta vaihtelun vuoksi voisi tehdä jauhelihasta välillä myös kastiketta ja pihvejä. Ja lasagnea ja cannelloneja. Ja lihapullia. :P

Treeneistä tuli myös hyvä mieli. Tein radikaalin päätöksen ja treenasin vain kolme kertaa salilla. Kaikki neljä treeniä tuli kuitenkin tehtyä, sillä ymppäsin yhden treenin liikkeet viikon kahden viimeisen treenikerran yhteyteen. Eli torstaille ja perjantaille napsahti erityispitkät treenit (ja samalla armoton, tykyttävä päänsärky molempina työiltoina :O en tiedä oliko asioilla yhteys).

Liikuntaviikko 19 näytti tällaiselta:

- ma: sali (selkä, vatsa, hauis) 46 min.
- ti: intervallilenkki 25 min.
- ke: -
- to: sali (pakara, olkapäät, rinta) 1 h 6 min.
- pe: sali (jalat, vatsa, ojentajat) 1 h
- la: -
- su: -

= 3 h 17 min.

Pienet on painot! (yhden jalan perseprässi)

Ou jee, hyvä viikko. :) Eri treeneistä on löytynyt ne omat suosikkiliikkeet, joista tulee tosi hyvä lihastuntuma tai joita on muuten vain mukavaa/haastavaa tehdä. Suosikeista mainittakoon yhden jalan prässi, kaikki viparit ja voimapyörä. Myös jalkatreeni kokonaisuudessaan on mainio. Kaikki on siistiä!

Oon miettinyt aika paljon, miten sitten jatkossa dieetin jälkeen. Oon pystynyt aika lahjakkaasti käymään salilla (ja vieläpä jäsensalilla :)) sen kolme-neljä kertaa viikossa, mutta en usko haluavani sitä pidemmällä tähtäimellä. Salin lisäksi haluan monipuolisuutta liikuntapalettiin: sulkapalloa, uintia, nyrkkeilyä - eli kaikkia vanhoja suosikkeja. Juoksukuntoa aion kehittää ihan huolella, enkä taas vain innostu ja lopeta, innostu ja lopeta. Kokeiluun pääsee lähikuukausina myös kiipeily/boulderointi ja vesijuoksu. Mutta siis edelleen pidän pääpainon salilla, koska sieltä saan parhaiten haluamani tulokset. :) Uumoilin kahden-kolmen viikoittaisen salitreenin olevan riittävä ja toteutettavissa oleva määrä mulle. Kolme olisi optimi, kaksi minimi. Riippuen työviikon rankkuudesta ja muista liikunnoista. Ja lomasta, koska kaupungissa vietetyt lomaviikot varmastikin kuluu suureksi osaksi liikunnan parissa. Lomalla on aikaa ja energiaa enemmän, joten silloin saatan löytää itteni jopa neljänä päivänä salilta. Saliohjelma voisi olla kolmijakoinen, sitä pitää sumplia sitten lähempänä dieetin loppua.

Hyvä olo jatkukoon, vaikka ruokapuolella tiukentuu. Heti huomenna korkkaan uuden treeniviikon pakara-olkapää-treenillä. :) Myöhemmin viikolla pääsen myös toivottavasti ekaa kertaa saleilemaan hyvän ystäväni kanssa, ja torstaille oon suunnitellut aerobisen päivän. Eli joko pitkä kävely- tai rankka intervallilenkki. Muutkin treenikuviot on selvillä, ja toivon mukaan energiatasot pysyy korkealla ja pystyn pitäytymään suunnitelluissa treeneissä. Kehoa kuunnellen, toki.

Jep, siinä oli tämä viikko, ensi viikolla jatkuu. Palaillaan! :)

- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti