sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Viikko 18: Treeniä, lepoa ja räkää, treeniä

Moi!

Otsikko tiivistääkin kuluneen viikon mitä mainioimmin. :D

Viikko alkoi lupaavasti niin syömisten kuin liikunnankin osalta. Torstaina illalla olin tehnyt kolme neljästä salitreenistä, ja vaikka kurkku oli vähän kipuillut sekä pientä yskimistä ilmeni pitkin viikkoa, olo oli hyvä. Mutta mutta. Perjantaina alkoikin räkä lentää (anteeksi karu ilmaus :D), eli nuha iski ihan kunnolla, niin että makuaistikin katosi. Joten ei tullut kuuloonkaan, että lähtisin suunnitellulle intervallilenkille - lepoa siis (jälleen). Nuhan lisäksi kurkku tuntui tosi karhealta ja puhekin alkoi olla ihan kähinää, jonka lisäksi yskitti. Tiesin kuitenkin, että kyse on vain pikku flunssasta - se ei nosta mulle kuumetta ja menee ohi parissa-kolmessa päivässä. Vaikka olo oli muuten ihan jees, jätin suosiolla liikunnat liikkumatta. 

Vielä lauantaina tirskuin, mutta tänään on ollut onneksi jo melkein normaali olo. Pientä räkäisyyttä, mutta ei enää yskää ollenkaan. :) Joten treeniä kehiin! Tälle päivälle sainkin kiitettävästi liikuntaa, koska kävin ihanalla, aurinkoisella päiväkävelyllä ja illalla kuritin kotioloissa jalkoja ja vatsaa. Olisi siis ollut viikon viimeisen salitreenin paikka, mutta muokkasin siitä kotitreenin. Vähän kevyempi, mutta parempi ottaakin kevyemmin. :) Ja parempi kotitreeni kuin ei treeniä ollenkaan!

Tässä viikon 18 liikunnat:

- ma: kävelyt 25 ja 33 min., sali (selkä, hauis, vatsa) 48 min.
- ti: kävelyt 25 ja 33 min., sali (rinta, ojentajat, olkapäät) 55 min.
- ke: -
- to: sali (pakara, olkapäät, selkä) 1 h 6 min.
- pe: -
- la: -
- su: kävely 57 min., kotitreeni (jalat, vatsa) 32 min.

= 6 h 14 min.

Maanantain salia.

Sunnuntain kävelyä.
 
Nuo alkuviikon kävelyt on siis työmatkakävelyjä, koska olin tuolloin pari päivää majailemassa lähempänä duunipaikkaa. :) Se on kyllä ihan parasta käppäillä metsän ja katujen läpi auringon noustessa. :))

Oon tyytyväinen liikuntoihin, vaikken taaskaan saanut ehjää saliviikkoa täyteen. Sairastaminen on kuitenkin eri asia kuin laiskuus, enkä mielestäni ottanut "liian kevyesti" pienen flunssani takia. Jälkitaudit pelottaa jonkun verran, vaikka tosiaan flunssa oli sieltä lievemmästä päästä. Jos ensi viikolle saisi ne neljä salia kasaan - thumbs up! :)

Ruokapuolella oon jälleen hieman soveltanut - en kuitenkaan niin että montaa kertaa olisin syönyt ihan täysin jotain dieettiin kuulumatonta. Mutta kuten sanottu, liikun heikoilla jäillä herkkujen kanssa, ja tällä viikolla se jää petti vähäksi aikaa. Vahingot ei ole suuria - vaikea kuvitella että yksi 500 kcalin plussapäivä nostaisi painoa. :D Mutta harmittaahan repsahtaminen silti. Toisaalta: ellen oisi lipsunut eilen, sipsit ja suklaa ja jäätelö edelleen kummittelisivat mieleni perukoilla. Parempi vaan, että rehellisesti myönsin ittelleni himotukset ja taivuin niiden edessä, niin sain koko herkkuasian pois systeemistäni. Ensi lauantaina onkin jo sitten se varsinainen tankkauspäivä. :P

Alla viikon sapuskoja:

Mehukasta kanaa, riisiä, kurkkua ja kirsikkatomaatteja.

Sitä soveltamista: tonnikalaa suoraan purkista, riisikakkuja ja kirsikkatomaatteja. Plus jälkkärikahvi.

Höh, Blogger käänsi kuvan ylösalaisin (en jaksa tapella). Aamukaurapuuro pellavansiemenrouheella, raejuustolla ja mansikoilla.

Auringon siivilöimä aamupala: munakas, kesäkurpitsaa, tomaattia ja paistettua banaania. :P Sekä kahvia mantelimaidolla ja vettä.

Mallikasta syömistä siis, lukuunottamatta eilisiä herkkuja ja kaksi kertaa syötyjä hapankorppuja (hyi mua). Viikkotasolla jäin reippaat 1000 kcal miinukselle. Huomenna on ohjelmassa salitreeni jäsensalilla, jossa pääsen kurkkimaan vaa'alle muutaman päivän tauon jälkeen. En odota suurta pudotusta, mutta luulisi että jotain on lähtenyt. Päivittelen varmaan alkuviikosta tuoreet lukemat. :)

Tälle illalle ei ole enää muuta ohjelmaa kuin telkkarin tölläämistä: Suomen ja Tanskan välinen lätkämatsi alkaa pian. :)) Ilman perinteisiä herkkuja, mutta se on pärjättävä. :) On mulla vielä iltapalarahka syömättä. Huomiselle on laitettu sekä työeväät, että treenin jälkeinen ateria valmiiksi, joten aamulla on helppo vain vetää kahvit ja aamupalat naamariin, ja lähteä salille.

Toivon mukaan salin jälkeen jää syömiseltä, suihkulta ja töihin valmistautumiselta sen verran aikaa, että pääsen testaamaan tätä:

 
Pikku keittiöapuri! OBH Nordican blenderi, jossa irrotettava juoma-astia. :)))

Mun tehosekoitin on tällä hetkellä saavuttamattomissa, ja täällä väliaikaiskodissa on nihkeästi keittiötilaa (koska oon jo vallannut pöperöilläni, shakereilla, sun muilla ylimääräiset tasot :D), joten päädyin tällaiseen (heräte)ratkaisuun. Tehoja laitteessa on suht vähän, mutta tarkoitus onkin tehdä ainoastaan ihanan raikkaita ja pehmeitä smoothieita - en liiemmin tykkää käyttää jääpaloja, juomasta tulee liian kylmää mun makuun. Ja tuo irrotettava pullo on kyllä niin kätevä keksintö, että siinä oli ihan tarpeeksi syytä adoptoida vehje. :)

Nyt vielä viimeiset blogi- ja FB-surffailut ennen matsia. Palaillaan! :)

- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti