sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Mielitekoja, vol. 2

O-ou.

Mä sitten ratkesin. Eilen. Herkkuhimo kasvoi liian suureksi, ja otin herkkua. Tai herkkuja.

Vähentääkseni tilanteen dramatiikkaa, voin kertoa että suurta vahinkoa ei päässyt tapahtumaan. Herkut syötyäni en hamunnut enkä himoinnut lisää, eikä ne kaikki itse asiassa edes maistuneet niin hyvältä.

Mitä sitten vedin?
 
Grillisipsejä, 440 kcal.

Hapankorppuja! Päällä oivariinia, juustoa ja kinkkua. Kuva on itse asiassa perjantailta, mutta eilen meni samanlainen satsi (plus kurkkuviipaleet). 374 kcal.

Ainon mangojogurttijäätelöä, vajaa puoli rasiallista (344 kcal). Nam. :P

Eikä siinä vielä kaikki. Lopullinen lista näyttää tältä:

- jogurttijäätelöä
- sipsiä
- 8 Pantteri-karkkia
- Geisha-patukka

= 1076 kcal

Tuohon voisi tietty lisätä ne hapankorput, mutta en niin miellä niitä herkuksi, vaan ne oli enemmänkin dieetin ohi syöty ateria. Eihän niissä sinänsä ole mitään kovin huonoja aineita, ne ei vaan kuulu tähän dieettiin.

Morkkis on suhteellisen vähäinen. Toisaalta, ei eilinen herkuttelu noin niin kuin "paperillakaan" näytä niin pahalta - entisessä elämässäni ja vielä ihan viime vuosina herkkuja on vedelty paaaaaljon reippaammin. Ainoa todellinen harmitus eiliseltä on nuo sipsit. Eivät olleet ollenkaan niin maukkaita, kuin olin kuvitellut. Ehkä se johtui merkistä (ei ihan suosikki) tai siitä, että oon jo vähän vieroittunut herkuista. Mutta ei todellakaan tehnyt mieli santsata tuon pienen kulhollisen jälkeen. Kuten ei tehnyt mitään muutakaan, vaikka Pantterit ja Geisha maistuivat sairaan hyviltä. Pieni määrä siis riitti, ja hyvä niin. :)

En suostu vajoamaan mihinkään alhoon ylimääräisen herkuttelun takia, koska nyt oon puhdistunut herkkuhimoistani ja seuraavan kerran voin herkkuilla tankkauspäivänä hyvällä omallatunnolla. 

Välttääkseni huonon olon (ja jopa mahdollisen oksennuksen, oon kuullut sitäkin tapahtuvan) aion ensi lauantaina tankatessa muistaa pari sääntöä:

- paljon vettä (normaalit 2-3 litraa)
- riittävästi proteiinia (runsas aamupala ja tarvittaessa ylimääräinen proteiinipatukka)
- myös kasviksia (ei dipata ainoastaan sipsejä, naposteluun tuoreita marjoja ja hedelmiä)
- oman kehon kuuntelu (jos tuntuu pahalta, lopeta syöminen :D)

Eiköhän kaikki suju, kun nuo ohjenuorat pitää mielessä. :) Postailen tarkemmin herkkupäivästä sitten kun sen on lähempänä.

Nyt tää lähtis valmistautumaan sunnuntaikävelylle. Palaillaan! :)

- Jenni

2 kommenttia:

 1. Hyvä ettet säti itseäsi liikoja. Ei ollut paha mättölista :)
  Mä kun lähden mättämään niin silloin kans mätetään, se on kauheaa katsottavaa :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on ne munkin mättämiset myös tosi usein, nyt onneksi pääsin helpommalla. :) Oon oppinut armollisuutta itteäni kohtaan tässä viime aikoina, niin en aina jaksa ruoskia. Mutta armollisuuskin voi mennä liian pitkälle, joten on pitänyt opetella myös uudenlaista tiukkuutta. Hahaa, oppia ikä kaikki! :D

   Poista