sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Viikot 8-9: Ei ihan putkeen

Hello!

Se ois maaliskuu! :) Kaksi edellistä viikkoa on menneet aika nopeasti ja vähän vaihtelevissa merkeissä. Aika lailla samalla kaavalla: alkuviikkona oon harrastanut liikuntaa ja syönyt kevyesti, kun taas viikonloput on kuluneet laiskotellen ja herkutellen. Varsinkin viime viikon sunnuntai ja tän viikon lauantai... Herkuttelin niin olan takaa, etten edes kehdannut kaloreita laskea. Painoon tuo viime viikonvaihteen herkuttelu vaikutti plusmiinusnolla-efektillä, eli kaikki maanantaista torstaihin kerätyt miinukset otettiin takaisin ja tiistaina vaaka näytti 59,1 kiloa (100 grammaa enemmän kuin viikkoa aikaisemmin).

Viime viikon lauantain mäkkiateria. Se oli se "poikkeuspäivä", joka jatkui sunnuntaihin. Ei hyvä. Mutta olihan toi El Maco maukas. :P

Toin perjantaina miehelle tuliaisiksi (työmatkalta) kermamunkin. "Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo", mulle sanottiin ja söin munkista puolet.

Oma löysyys ja heikko itsekuri jälleen harmittaa, koska mulla oli suuret suunnitelmat tälle kolmen viikon kuurijaksolle. Ja nyt tosiaan näyttäisi siltä, että kun kokonaiset kolme päivää on jäljellä tuosta kolmesta viikosta, ei painossa tapahdu muutosta. Eli tavallaan heitin hukkaan ne rahat, jotka käytin ateriankorvikkeisiin. Tiedän kyllä, että mun suurin ongelma itsekurin katoamisen lisäksi on tarkkojen ohjeiden puute. Toki tälläkin kertaa mulla on ollut ohjeet, mutta koska ne on itse tehdyt ja enemmänkin viitteelliset eikä niin tarkat, näköjään niistä on helpompi luistaa. Täytyy myös todeta, että ehkä noi korvikkeet ei oo enää mun juttu - ne toimi silloin reilut kolme vuotta sitten painonpudotusprojektin alkusysäyksenä, mutta nyt normaalipainossa ehkä kuitenkin söisin mieluummin oikeaa, kevyttä ruokaa. Uskon että silläkin saan nuo neljä ikävää lisäkiloa haihtumaan, se vaatii vain huimasti enemmän kurinalaisuutta.

Painonpudotuksessa ja -hallinnassa myös liikunta on tärkeä asia. Siitä päästäänkin viikkojen 8 ja 9 liikuntoihin:

- ma: kävely 1 h 8 min.
- ti: -
- ke: juoksu(matto) 20 min., sali 55 min.
- to: -
- pe: -
- la: -
- su: -
- ma: -
- ti: sali 1 h
- ke: -
- to: kävely 1 h 4 min.
- pe: -
- la: -
- su: kävely 46 min.

= 5 h 13 min.

= hävettävän vähän. Asetinhan itselleni leppoisamman liikuntatavoitteen vuoden ekoille kolmelle kuukaudelle, mutta silti olisi parempi liikkua hiukan säännöllisemmin läpi viikon. Menneen viikon puolustuksekseni voin tosin vedota flunssaan, joka alkoi kurkkukipuna keskiviikkona ja jatkui räkäisissä fiiliksissä torstaista lauantaihin. Tänäänkin on vielä nenä vuotanut, ja odotan rankemman liikunnan kanssa vielä päivän tai pari, ihan varmuuden vuoksi. On mulla vähän sellainen olo, että onko tää flunssaa ollenkaan, kun ainoat oireet on nuha ja kurkkukipu, mutta kai tää on vain lievempi versio. Makuaistikin on ollut pari päivää kadoksissa. Yleensä mun flunssat on kyllä mietoja ja harvoja: kerran vuodessa, ei nouse kuume, ja pahin räkävaihe kestää noin kolme päivää. Hyvä niin. :)


Iltapalaksi leipiä, marjoja ja raejuustoa.

Välipala töissä: riisiproteiinimaitokahvisekoitus ja riisikakkuja.

Rentoutumista pitkän työpäivän ja salireissun jälkeen: futista ja makaronilaatikkoa ketsupilla sängyssä. :)

Fiksu ja kevyt ruokatunti: appelsiini, kaupan broilerisalaatti ja jälkkäriksi musta kahvi.

Perjantain smoothiet. Olipa muuten tymäkkä tuo vasemmanpuoleinen!

Yllä siis kahden menneen viikon ruokakuvia. Ei ihan harakoille oo mennyt, eli suuhun on eksynyt niitä terveellisempiäkin juttuja. Ateriankorvikkeita oon myös käyttänyt vaihtelevasti - joinain päivinä kolme, joinain yksi tai en yhtäkään. Jos niitä jää yli tältä kolmen viikon rupeamalta, syön niitä vähitellen pois seuraavien viikkojen aikana. Mun on kyllä parempi syödä oikeaa ruokaa ja korvata aterioita vain satunnaisesti. Ja se herkuttelu! Suuuuuuri komapastuskivi, jonka kanssa mun täytyy tehdä armotonta päänsisäistä työtä.

Ensi viikon suunnitelmissa siintää neljän päivän tiukempi rykäisy (noin niin kuin ruokamielessä) ja loput kolme päivää vähän rennommin. Tai ainakin perjantai ja sunnuntai, lauantai on vielä vähän avoinna. Liikuntapuolella halajaisin juoksulenkille. Tämä yllättävä mielihalu iski mulle äskettäin, kun kävin kävelyllä ja samalla kaupassa ja lataamassa matkakorttia. Kuulokkeista tulvi mun perinteistä juoksumusaa, ja useammin kuin kerran lenkin aikana teki ihan tosi kovasti mieli pinkaista juoksuun. Positiivista! :) Pitkään oon nimittäin pohtinut näiden kalseiden, sateisten ja vain parin lämpöasteen kelien olevan liian kylmiä ja ikäviä mun lenkkeilylle. Mutta miksei? Jos muutkin pystyy siihen, miksen minäkin. Mulla on tarvittavat varusteet, toimiva keho ja nähtävästi vähän motivaatiotakin!

Tämän huiman juoksuinnon siivittämänä pari motivaatiokuvaa:Mieluummin juoksisin tossa alakuvan maisemassa, se näyttää aurinkoisemmalta. Mutta siltikin aion toteuttaa juoksuhaaveeni ja lähden ensi viikolla tuonne hyiseen Suomen maaliskuuhun. It's a promise! 

Vauhdikkaamman lenkin lisäksi teen todennäköisesti pari ihan kävellen, sekä käyn kerran salilla. Ehkä vielä kotitreeni jonain päivänä. Aika epämääräiset suunnitelmat, mutta tärkeintä on nyt liikkua edes jonkin verran ja säännöllisesti.

Jep, tässäpä tämä tuplaviikkokatsaus. :) Ensi viikolla kirjoittelen ainakin treenivaatteista ja mahdollisesti pari muutakin päässä muhivaa postausta. Palaillaan!

- Jenni

2 kommenttia:

 1. Näyttää NIIN tutulta :D Aloin lukee sun kirjotuksii, kun oli niin kiinnostavat aiheet :)
  Itellä yritystä alkuvuonna keventää, mut tuntuu joka viikko, kun torstaihin pääsee, et lähtee mopo käsistä, ja mikään terveellinen ei maistu ;)
  Sentään liikuntapuolella kuluva vuosi on ollut parempi. Ikävä kyllä, jalkavaiva häiritsee lenkkeilyjä...
  Tsemppiä sullekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä ja sitä samaa sulle! :) Pistäydyn kohta sunkin blogissa.

   Mullakin tää vuosi on jo nyt niiiin paljon parempi liikunnallisesti kuin viime vuosi, mutta vielä täytyy tsempata - ja erityisesti syömisten osalta. Oikealla tiellä kuitenkin koen olevani. :)

   Poista