maanantai 23. maaliskuuta 2015

Viikko 12: Tasapaino alkaa löytyä

Moi vaan!

Kohta on jo huhtikuu, hurjaa! Sitten onkin aika katsastaa taaksepäin kuluneita kolmea kuukautta - mitä on saavutettu ja mitä oivalluksia on tullut tehtyä. :) Mutta nyt viime viikkoon.

Liikuntaa sain ihan kivasti ripoteltua pitkin viikkoa. Vaikka kunnon salitreeni jäi uupumaan, oon tyytyväinen urheiluihin. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. :)

Viikon 12 liikunnat:

- ma: kuntopyöräily 40 min.
- ti: kävely 37 min., intervallilenkki 35 min.
- ke: -
- to: kävely 33 min.
- pe: -
- la: intervallilenkki 20 min.
- su: -

= 2 h 45 min.

Määrällisesti toki vähän liikuntaa, mutta jälleen kerran oon sitä mieltä, että laatu korvaa määrän. Aika aerobispainotteista (hmm, oikea sana?) oli viime viikolla, mutta se on välillä ihan ookoo. Oon kyllä erittäin tyytyväinen siihen, että sain avattua ulkojuoksukauden jo näin maaliskuun puolivälissä (joo tiedän, että jotkut lenkkeilee ympäri vuoden :D) ja että kävin peräti kaksi kertaa lenkillä! :) Juoksukärpänen, oletko puraissut? :)

Niinpä!

Tämän viikon liikunnalliset tavoitteet: yksi salitreeni, kaksi intervallilenkkiä, yksi kotitreeni ja kävelyä. Ei paha, kyllä mä noihin pystyn. :) Varsinkin kun on iltavuoroviikko ja virkeämpi mieli. Ajattelin tosin ottaa myös vastaan mahdollisesti tarjottavat ylityöt, joten voi olla ettei niiden lisäksi jäisi paljoa aikaa/energiaa liikkumiseen, mutta se on vain jossittelua tässä vaiheessa. Katsotaan mitä viikko tuo tullessaan. :)

Ruokapuolella löytyy vielä rutkasti parannettavaa. Edellinen viikko osoitti jälleen sen, että oon koukussa sokeriin. Söin jotain herkkua melkein joka päivä. Vaikka päivittäiset kalorimäärät pysyivätkin suurinpiirtein kulutuksen rajoissa (paitsi sunnuntaina meni yli), ei ole ollenkaan hyvä että niin iso osa energiasta koostuu huonoista jutuista. Toisaalta positiivista tässä tilanteessa on se, että oon pystynyt ottamaan rennosti, eikä herkuttelusta oo tullut sen suurempia morkkiksia. Syöminen on ollut vaivatonta, ja herkuttelusta huolimatta oon syönyt myös terveellisiä juttuja. Nautin myös ihanien ystävien seurasta, kävin ulkona syömässä, leffassa ja keikalla. Eli kaiken kaikkiaan hieno viikko takana, ja se paljon kaivattu tasapaino alkaa vihdoin löytyä. Se sellainen fiilis, että kaikki on hyvin juuri näin, vaikka parannettavaa löytyykin. Että vaikka välillä herkkuja kuluu liikaa, lautasella on joka päivä myös kasviksia ja kevyttä ruokaa. Ja ennen kaikkea, liikunta on osa viikkorutiinia. Tai ei rutiinia siinä mielessä, että tiettyinä päivinä harrastaisin tiettyä liikuntaa, mutta säännöllisyyttä on havaittavissa. Tosi hyvä fiilis tästä hetkestä, sekä tulevasta keväästä ja kesästä. :)

Ne lakut joista puhuin aiemmassa tekstissä - söin sen mitä lupasin. ;)

Loppuviikon työeväitä: banaani ja sekoitus, jossa rahkaa, raejuustoa, soijajogurttia, hunajaa ja mustaherukoita. Söin kahdessa osassa, oli hyvää. :)

La-aamupala: ateriankorvikepatukka, puolikas omena, vettä ja kahvia. Kuvanottovaiheessa muki vielä odotti sisältöä.

Lauantain maukas kanasalaatti, kävin siis ulkona syömässä ystävien kanssa. Mehukasta kanaa, salaattia, tomaattia, paprikaa, kurkkua, limeä, kastiketta (ei yhtään liikaa) ja leipää. Oi nam. :P

Leffaeväät: pieni kivennäisvesi ja namuja. Alle kahdessasadassa grammassa pysyttiin.

Sunnuntai alkoi terveellisesti: kaurapuuroa, raejuustoa, hunajaa ja mustikoita.

Sunnuntai jatkui hiukan epäterveellisemmin: pakastepizzaa (salami-tomaatti-pesto-mozzarella), porkkanaa, kirsikkatomaatteja ja kurkkua. Söin myös jäätelöä ja karkkia, hyi hyi.

Tasapainoa, toivottavasti tekin näette sitä noissa kuvissa. Herkkuja ja terveellistä, mutta edelleen herkkujen määrä on liian suuri. Tällä viikolla ei onneksi ole tiedossa mitään erityistä menoa, jonka vuoksi olisin herkkujen suhteen vaaravyöhykkeellä. Pitää vain muistaa myös kotioloissa se kuuluisa itsekuri, eikä tietenkään myöskään kaupasta tarttee aina kantaa niitä karkkeja ja sipsejä.

Tänään on hiukan down-olo, koska edessä on kokonainen työviikko. Viime viikolla siis vain kolmipäiväinen, ja se oli ihan huippua kuinka levännyt olo mulla oli keskiviikkona töihin lähtiessä. Mutta perjantaina olinkin jo ihan finaalissa työpäivän jälkeen. :D Luulen kyllä, että tämä viikko menee nopeasti: pitää vain itsensä puuhakkaana ennen työvuoroja, ja aina kun meinaa alkaa ketuttaa, miettii ensi viikkoa. Silloin lähdetään reissuun. :))

Kohta tää pääsee ensimmäiseen tulikokeeseensa:

Aika pähee!

Niin leveä hikinauha, että enemmänkin nestettä mahtuu imeytymään. :D Varsinkin salilla toi on todella hyödyllinen, koska monesti hikoan siellä kuin pieni sika. Tänään siis vuorossa kotitreeni kahvakuulan ja käsipainojen kera. Odotettavissa kaksi päivää armottomia lihaskipuja. :P Joka tarkoittaa sitä, että seuraavan kerran rääkkään lihaksia torstaina tai perjantaina. Olisi huippua saada arkiviikkoon ne kaksi lihastreeniä, saa nähdä kuinka likan käy. :)

Nyt toisen kahvimukillisen kimppuun, palaillaan! :)

- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti