maanantai 16. maaliskuuta 2015

Viikko 11: Lenkkeilyä, jatkuvia lihaskipuja ja miinuskilo

... eli aika hieno viikko!

Pureudutaan ensin kolmeen otsikossa mainittuun asiaan.

Viime viikko oli superaurinkoinen, vaikkakin kolea, ja se kirvoitti mut neljä kertaa kävelylenkille (yksi oli ihan mini, kävin vain hakemassa postit töitten jälkeen, mutta koska kävelin sinne enkä mennyt junalla, merkkasin liikunnaksi). Juoksua sisältävän lenkin todennäköisyys oli pieni, ja se antoikin odottaa itseään. Ehkä tällä viikolla? :)

Torstain salilta töihin-kävelyltä.

Nothing but blue skies! Sunnuntaitaivas. :)

Toinen viikkoa määritellyt asia: DOMS (delayed onset muscle soreness, eli viivästynyt lihaskipu). Toissa sunnuntaina tein ekaa kertaa itse suunnittelemani kotitreenin kymmenen kilon kahvakuulalla ja neljän kilon käsipainoilla. Oli kyykkyjä, vartalonkiertoa, heilautusta, yhden jalan maastavetoa ynnä muuta kivaa ja rankkaa. Siitä sainkin lahjakkaasti takaosaston ja reidet aroiksi moneksi päiväksi. Vielä torstaina tuntui etäistä lihaskipua jaloissa, mutta pahimmat päivät ajoittuivat maanantai-tiistai-akselille. Myös olkapäissä, selässä ja käsissä tuntui, ei tosin niin kovasti eikä pitkään. Eli jes, treeni meni perille!

Torstaina vuoron sai pitkästä aikaa salitreeni. Olin päättänyt tehdä koko kropan treenin, mutta levytangon käpäliini saatuani hieman innostuin, ja treenistä muodostuikin yläkroppapainotteinen. :D Tuttujen kehon herättely ja levytanko-liikkeiden (vatsat penkillä, kylkitaivutus käsipainon kanssa, hyvää huomenta, penkkipunnerrus, kulmasoutu, rinnalleveto ja pystypunnerrus sekä hauiskääntö) lisäksi kuritin haboja käänteisellä hauiskäännöllä levytangon kera ja vääntämällä hammereita käsipainoilla. Sitten vielä vipareita sivuille ja maaten sekä ranskalaista punnerrusta, ja käsivarret plus olkapäät olikin aika tulessa. Ei mitään hajua teinkö jotain liikettä "turhaan", eli ottiko nuo tekemäni liikkeet osittain samoihin lihaksiin, mutta fiilis ja lihastuntuma oli joka tapauksessa erinomaiset. :) Ja torstain treeni tosiaan hiukan vielä eilenkin tuntui. Siitä syystä (ja pienestä krapulanpoikasesta) johtuen viime viikolle kertyi vain yksi lihastreeni. Kaksihan mulla oli tavoitteena, mutta oon kuitenkin tyytyväinen, sillä tässä tapauksessa koen laadun korvaavan määrän. Ja lieventävänä asianhaarana kuusipäiväinen työviikko - erityisesti lauantaivuoro oli tosi fyysinen ja mulla kului sen aikana varmaan kaksinkertainen määrä kaloreita salitreeniin verrattuna.

Oho, onpas mulla ollut tänään asiaa! :D No, mennään lukemiin.

Viikon 11 liikunnat:

- ma: kävely 42 min.
- ti: -
- ke: -
- to: sali 1 h, kävely 1 h 53 min.
- pe: -
- la: kävely 19 min.
- su: kävely 58 min.

= 4 h 51 min.

Vaikka lukujakin tärkeämpää on liikunnan laatu ja säännöllisyys, täytyy sanoa että tuo yli neljän tunnin lukema miellyttää silmää. :) Se lupailee hyvää myös tammi-maaliskuun liikuntasaldolle - pääsen todennäköisesti yli 40 tuntiin. Oma tavoitehan on siellä kolmessakymmenessä, mutta koska se on jo rikottu, lähden tavoittelemaan seuraavaa kymmenlukua. Jos jonkin ihmeen kaupalla saisin 48,5 tuntia kasaan, olisin tasan aikataulussa koko vuoden liikuntatavoitetta ajatellen. Mutta en ahnehdi. ;)

Ruokapuolella viikko meni ihan kivasti. Mitä nyt lauantaina läträsin hieman alkoholin kanssa (kolme mietoa juomaa, yksi shotti, plus yöllä noin puolikas mieto, yksi drinkki ja yksi shotti), sekä molempina viikonlopun päivinä söin karkkia. Vaaka näytti torstain salitreenin yhteydessä kuitenkin kilon ja sata grammaa vähemmän kuin pari viikkoa aikaisemmin, että ei mulla ihan huonosti oo viime viikot menneet. Kai kulutus on sitten ollut joinain työpäivinä huomattavasti arvioitua korkeampi, en muutakaan syytä miinukselle keksi. Toivotaan, että suunta jatkuu alaspäin! :)

Makkaraa ketsupilla, raejuustoa, kurkkua ja tomaattia.

Ristikkoperunoita ketsupilla, kotletteja ja kesäkurpitsaa.

Karkkia ja kahvia. Eli lauantain työpäivän pelastajat. :) Karkkipussista meni hieman alle puolet parempiin suihin, eli miehelle. Tein ihan oman pussin, josta tosin yöllä ja seuraavana päivänä napsin, hups.

Tulisiko joskus viikko, jolloin ei yksinkertaisesti olisi yhtään herkkukuvaa tänne laitettavaksi...? :D Ehkä jo piankin, jos suunnitelmat toteutuu. Ajattelin nimittäin pääsiäisen jälkeen aloittaa kymmenen viikon dieetin, ja siihen ei luonnollisestikaan kuulu herkut. Tai on siinä yksi hiilaripäivä, jolloin saa syödä mitä haluaa, mutta muuten mennään tiukalla linjalla. Dieettiin kuuluu olennaisena osana myös paljon liikuntaa, ja mulla on kaiken kaikkiaan odotukset tosi korkealla koko homman suhteen. Just niitä tarkkoja ohjeita oonkin kaivannut! :) Tosiaan vielä kolme viikkoa mennään normaalilla meiningillä, pääsiäisenä lähden reissuun ja sen jälkeen aloitan.

Tähän viikkoon pääsin heti rennoissa merkeissä - mulla on kaksi arkivapaata! :) Viime viikon lauantaivuoron johdosta tää maanantai, ja sain myös käyttää viimeisen lomapäivän heti perään, eli tiistaikin vielä rentoillaan. Ohjelmassa on hiusten värjäystä, liikuntaa ja ruoanlaittoa. Ja ainakin yhden, rakkaan ystävän tapaaminen. :) Ruoaksi haluan valmistaa jotain uutta, sopivan kevyttä ja helpohkoa. Eli reseptejä tutkimaan! :)

Luulen ehtiväni postata uudestaan jo huomenna, eli palaillaan!

- Jenni

2 kommenttia:

  1. Hienot suunnitelmat!! :) Mutta nyt kyllä kerro heti, että mikä toi dieetti on siis että bongasitko jonkun netistä vai? :) Ja kun puhut, että kerran viikossa (vai kerran 10 viikon aikana?) on hiilaripäivä niin etkö muina päivinä syö laisinkaan tai minimaalisen vähän hiilareita? Kerrohan kaikki. :]

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saaaa syödä hiilareita, mutta vain yhtenä päivänä koko homman aikana niitä saa syödä herkkujen muodossa. :) Voin kertoa lisää kun nähdään. :)

      Poista