maanantai 9. toukokuuta 2016

Huhtikuu!

Hei vaan!

Innostunut huutomerkki otsikon perään, jee. :) Se ei tarkoita, että koko huhtikuu olisi ollut mitenkään supermahtava. Se oli ainoastaan tosi jees, ylä- ja alamäkineen. Eikä se mitään, vaikka nyt eletään jo lähes toista kolmannesta toukokuusta - kyllähän kaikkia kiinnostaa vielä huhtikuu. ;D

Hieman tärähtänyt saliselfie.

Sitä sanotaan, että kun menee välillä huonommin, osaa arvostaa niitä hyviä aikoja. Itse olen aina ollut positiivinen. Sen huomaa käytännössä niin, etten jää kovin pitkäksi aikaa vellomaan negatiivisuudessa tai epäonnistumisessa, vaan nousen takaisin jaloilleni ja löydän tilanteesta jotain hyvääkin.

Huhtikuun huonommin mennyt asia (ihan tietoisesti vältän sanaa "epäonnistuminen" - sen jos minkä käyttäminen on negistelyä) löytyy ruokapuolelta. Melkein koko kuukauden herkkuvaihde oli liian isolla ja napaan katosi sitä sun tätä. Ikäväkseni tunnustan, että myös epävegaanisia juttuja. Ei lihaa missään muodossa, mutta suklaan ja keksien mukana maitoa ja kananmunaa. Hyi minua, huono vegaani oon. :( Tietysti tässä asiassa positiivista on se, että olen silti ainakin 95-prosenttisesti syönyt vegaanisesti. Ja kehtaan kutsua itseäni vegaaniksi, vaikka teknisesti ottaen en oo ollut sitä täysin. Tässä asiassa riittää vielä työsarkaa!

Musta kahvi ja vegaanista (riisipohjaista) suklaata. Saatoin ostaa kerralla neljä erimakuista levyä ja saatettiin äidin kanssa syödä ne kaikki jälkkäriksi. Tai jäi äidille ehkä puolikas levy valkosuklaata.

Epävegaanista riisisuklaata. Teki niin mieli makeaa, eikä työpaikan kahviossa ollut kuin maitoa tai liivatetta sisältäviä juttuja. Ei se mikään selitys silti oo.

Tässä kuussa oon ihan vähän petrannut herkuttelun kanssa, mutta se johtuu enimmäkseen siitä, että mulla on tällä hetkellä menossa mehupaasto.

Kyllä viime kuussa tuli syötyä ihan ruokaakin:

Kuun alussa käytiin Tallinnassa. Aika hulppea, vegaaninen saalis aamupalapöydässä.. Musta kahvi, vettä, banaani, mandariini, kurkkua ja tomaattia.

Onneksi iltapäivällä sai kunnon ruokaa: Vegan V-ravintolan pizza. (sydänsilmähymiö) Täytteistä en oo ihan varma, mutta ainakin tomaattikastiketta, ananasta, rucolaa, vegaanista juustoa ja kenties murennettua tofua. Otin jälkkäriksi ihanan suklaa-maapähkinävoi-cupcaken. Tuonne on pakko mennä uudestaan! Menu siis kokonaan vegaaninen. :P

Pari annosta töihin: porkkanapihvejä, kvinoaa, papuja, avokadoa, kesäkurpitsaa ja tomaattia.

Tomaattista linssikastiketta ja wokkivihanneksia.

Yllätin itseni valmistautumalla työviikkoon: tein useaan otteeseen kerralla enemmän ruokaa, josta osan vein töihin jääkaappiin valmiiksi ja osan pakastin. Esimerkiksi lasagnesta tuli kuusi annosta ja linssikastiketta on helppo tehdä enemmän kerralla. Jes, vähän edes pitkäjänteisyyttä myös mun arjessa! :)

Liikunnan suhteen suunnitelmallisuus oli vähän kiikun kaakun. Huhtikuun alussa intoilin Facebookissa, että oon tehnyt koko kuun treenisuunnitelman. No... Kyllä mä treenasin, mutten todellakaan sen suunnitelman mukaan. Se oli kaunis ajatus. :'D Välillä vaan (taas) laiskuus vei voiton. Ja toki fyysinen työkin vaatii veronsa, mutta en halua piiloutua sen (teko)syyn taakse.

Heiaheia kertoo, että huhtikuussa...

- urheilin 12 kertaa yhteensä 7 tunnin ajan

- kävin kuntosalilla 5 kertaa

- kävin kävelyllä 4 kertaa

- treenasin kotona 3 kertaa

Hmm. Paremminkin olisi voinut mennä, mutta oon silti ihan tyytyväinen. Liikunta oli säännöllistä ja tehokasta. Salilla tajusin, ettei enää kerta kaikkiaan saa tulla pitkiä taukoja siellä käymisestä, koska voimatasot laskee niin dramaattisesti. No joo, nyt oon lomalla enkä todellakaan aio mennä työpaikalle saleilemaan - täytyy toivoa että kotona tehdyt treenit pitää yllä voimatasoja. Kun treenaan kotona, kyse on siis aina joko puhtaasta kehonpainoharjoituksesta, tai kehonpainolla ja välineillä tehdystä treenistä. Ja ne välineethän mulla on hyvin niukat: kahden kilon painokiekot, neljän kilon käsipainot ja kymmenen kilon kahvakuula. Olkapäitä, ojentajia ja keskivartaloa on hyvä treenata noilla välineillä ja oman kehon painolla. Myös jaloille saa ihan kivan treenin, kun kahvakuulan kanssa voi heilua niin monella tavalla. Muut lihasryhmät jääkin sitten vähemmälle huomiolle.

Kotona treenaamisen hyviä puolia: voit laittaa ylle mitä tahansa, kuten vaikka shortsit ajelemattomien säärien kera. Ja selfieitä kehtaa ottaa enemmän.

Tosiaan oon juuri viettämässä neljän viikon loman kakkosviikkoa. Kävely on ollut kova juttu tässä loman alussa, siellä on niin tajuttoman hyvä sää. :) Oon myös käynyt juoksemassa ja tänään ajattelin vetää ensimmäisen kotitreenin. Niin, viime viikolla kävely ja mehupaastoon keskittyminen vei mennessään, enkä treenaillut kotona ollenkaan. Tavoitteena olisi kuitenkin näinä loppuviikkoina 3 + 3: kolme lenkkiä ja kolme kotitreeniä per viikko. Lenkit niin, että vähintään yksi sisältäisi juoksua. Ja kun sanon "sisältää", se tarkoittaa intervalleja, eli kävelyä ja juoksua vuorotellen. Viime viikon lenkistä huomasi kyllä taas sen oman lähtötason - aerobinen kunto on ihan surkea. Mutta käsittääkseni juuri intervallityyppisellä harjoittelulla kunto kohoaa parhaiten. Runner's high'ta odotellessa. :)

Uskon, että kotitreenitkin rupeaa sujumaan, kun vaan pääsen niiden makuun. Ne ei kuitenkaan oo mitään tunnin jyystöjä, vaan kompakteja 20-40 minuutin repäisyjä. Tarkoin mietityt liikkeet ja lyhyehköt palautukset. Tänään ajattelin treenata olkapäitä ja vatsaa.

Seuraavalla kerralla kirjoitan varmastikin mehupaastosta. Aloitin sen viime viikon torstaina ja jos olisin pysynyt ruodussa, viimeinen päivä olisi ollut tänään tai huomenna. Mutta. Annoin ittelleni löysää viikonloppuna: otin vähän viiniä ja herkuttelin. Onneksi mehuihin jo tottunut vatsa ei mennyt sekaisin, vaan saatoin rauhallisin mielin ja vatsoin palata tänään paastoon. Ei sillä ehkä ihan samoja vaikutuksia saa aikaan, kun tuli breikki. Mutta kolme päivää aion silti mehuilla vielä, ja torstaina siirryn pikku hiljaa smoothieiden kautta kiinteään ravintoon.

Se siitä huhtikuusta ja tämän kuun suunnitelmista.

Palaillaan!

- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti