sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Viikko 13: Parhautta

Hei vaan!

Takana ihan huippu viikko. :) Jotain huippuudesta kertoo sekin, että aloitin tämän tekstin kirjoittamisen jo torstaina - tiesin että viikko voi ainoastaan parantua loppua kohden. Toinen huippuudesta kielivä asia on se, että ylipäätään kirjoitan jälleen blogia. Nyt voisin varovaisesti todeta, että olen palannut bloggailun ihmeelliseen maailmaan. Tuntuu, että on sanottavaa. Ja että haluan käyttää aikaa ja vaivaa sanomisen muotoiluun ja kirjoittamiseen. Kirjoittaminen on vaan niin parasta. <3


Viikko sisälsi liikuntaa, rilluttelua, omaan itseensä panostamista, musiikkia ja hyvää ruokaa. Sekä herkkuja, ah. (sydänsilmähymiö)


Olin jo viime viikon puolella alkanut pitää kirjaa syödyistä kaloreista. Siksi, ettei tulisi ylilyöntejä. Herkuttelu ei ollut varsinaisesti pannassa, olin ainoastaan sitoutunut tekemään herkkujen vähentämisen kanssa töitä. Syömiset pysyivätkin ihan kivassa balanssissa koko viikon. Mutta en sinänsä saanut mitään irti kalorien kirjaamisesta, joten se jääköön nyt. Jossain vaiheessa voisi kyllä taas tarkastaa ravintoainejakaumat ja kirjata tarkemmin syömiset nettiin.


Tällaista söin/join:


Keskiviikon iltapala: riisikakkuja (sokerittomalla) hillolla ja maapähkinävoilla, suklaasoijajuoma, klementiini, porkkana ja kurkkua.
Torstaina siskon kanssa Hesburgerissa. Isot ranskalaiset ketsupilla ja ananas-kookos-fruitie. :P
Salakavala Marianne-pussi jättilaukun uumenissa. Sain namit tuliaisina Markku-sedältäni Rautjärveltä - kulkeutuivat minulle äidin ja siskon kautta.
Huonolaatuinen kuva, mutta menköön. Torstain iltapala: linssi-kvinoasalaattia (punaiset linssit, kvinoa, tomaatti, basilika ja salaattisekoitus jossa rucolaa, babypinaattia ja punamangoldia) ja jälkkäriksi kurkkua, viinirypäleitä, puolikas banaani ja päärynä. Melkoisen täyttävä setti!

Kotona olin jälleen laiska, enkä valmistanut kauheasti ruokaa. Kuten kuvista näkyy, mentiin helpoimman kautta. Torstaina sentään huvitti keittää kvinoaa ja linssejä ja tehdä niistä kaksi salaattityyppistä annosta. Hurraa! Jääköön suuremmat kokkailut ensi viikolle. :) Vakaasti aion tehdä tämän kokkausasian kanssa töitä. Aion opetella laittamaan uusia ruokia ja panostaa taloudelliseen syömiseen. Tässä kuussa on jo ihan tarpeeksi kuluja - jostain pitää säästää.

Liikunnan kanssa säästelyt on ohi! Nyt vedän aivan niin täysillä kun mieli tekee tämän kevään. Toivottavasti myös kesän, syksyn ja ensi talven. Ja todellakin tekee mieli vetää täysillä - ihan uudenlainen draivi päällä liikkumisen suhteen. Juu, tiedän että oon sanonut näin ennenkin. Tyhmää olisi (jälleen kerran) sanoa, että tällä kertaa olen tosissani. Joten annan tekojen puhua puolestaan. :)

Viikon 13 liikunnat:

- ma: kävely 59 min., kuntopiiri (olkapäät ja vatsa) 38 min.
- ti: -
- ke: kehonpainoharjoitus (Periscope) 1 h
- to: -
- pe: -
- la: -
- su: -

= 2 h 37 min.


Innostuin jo niin kovin kotikuntoilusta, että ehdin tehdä suuren päätöksen liittyen liikunnan säännöllisyyteen. Päätin, että kaksi päivää on maksimiaika ilman liikuntaa. Eli jos olen liikkunut maanantaina, seuraavan kerran on liikuttava viimeistään keskiviikkona. Paitsi jos on sairas, silloin ei tietenkään tarvitse eikä saa liikkua.

Viime viikolle tuli liikaa viivoja parista eri syystä. Perjantai-illasta sunnuntaihin puoleenpäivään olin reissussa Tallinnassa. Kävimme entisen miesystäväni, nykyisen ystäväni, kanssa katsomassa livemusiikkia. Koto-Suomen yhtyeitä ja muutama ulkomainen, Tallinn Music Weekillä. Oli aika siistiä olla kerrankin vähän pidempään Tallinnassa. Löytyi hyvää ruokaa, halpaa juomaa, uusia bändituttavuuksia ja mahtavia kuvauskohteita. On se vanha kaupunki vaan kiva. :)

Sunnuntaina ilottelu jatkui, vaikka kotiin palasinkin. Kävin nimittäin herkullisessa raakakakku-workshopissa Ruplassa. Oi. Nam. Meitä oli kymmenen LIFW-naista (!) kakkuja tehtailemassa. :) Toki saimme myös syödä omat tekeleemme. Oi. Nam. Taisinkin sanoa sen jo. ;D Niin ja oi, nam, saimme ottaa myös kakkua mukaan! :P


Valmiit kakut. Ylhäältä oikealta vastapäivään: mango-vadelma, puolukka-kinuski, mustikka-suklaa ja basilika-suklaa.
Kaikki kakkuiset maistuivat törkeän hyvältä. :P En ollut aikaisemmin edes maistanut raakakakkua, mutta nyt rakastuin niin täysin, että varmasti teen kotonakin niitä. Ostinkin jo muutaman tärkeän ainesosan valmiiksi.

Toinen syy, miksi hikoilu painottui alkuviikkoon, on seuraava:

Tuore tatuointi.

Otin tatuoinnin torstaina puolenpäivän aikaan. Aion mainostaa häpeilemättä (miksi sitä pitäisi häpeillä, en tiedä :D) tatuointiliikettä. Siellä tekee upeaa työtä muun muassa etunimikaimani, joka tatuoi minutkin. :) Liike sijaitsee Kalliossa/Alppilassa. Sisustus on kerrassaan hurmaava: upea, iso seinämaalaus ja kaikenlaista synkkää tavaraa siellä sun täällä. Jeejee. :)

Suojakalvo tuli pitää ensimmäiset kolme päivää kuvan päällä, ja sitten rasvata, rasvata, rasvata kunnes rupi irtoaa. Bepanthen on siis kehissä. :) Hikoilua tuli välttää saamieni ohjeiden mukaan neljä päivää. Oon sattumoisin tehnyt seuraavalle neljälle viikolle treenisuunnitelman, ja sen mukaan sali olisi tiistaina vuorossa. Ensi viikolla tieni vie myös lenkille pitkästä aikaa (kröhöm, muutama kuukausi on tainnut vierähtää edellisestä juoksusta...), ja lisäksi vedän ainakin yhden kotitreenin.

Sellainen viikko, tämä vuoden 13. Tärkeimmäksi anniksi on pakko rankata hyvin simppeli mutta liikaa laiminlyöty asia: vihdoinkin tunnen olevani oma itseni. Edelliseen postaukseen sairaudestani ja satunnaisiin liikunta- ja ruokapuolen motivaatiovaikeuksiin viitaten. Tiedän, että on alkanut uusi, huikea nousukausi mun elämässäni. :')


Palaillaan!


- Jenni

6 kommenttia:

  1. Oi nami nuo kakut :P :P
    Kiva kuulla, että hyvin menee:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli sairaan maukkaita. :P Jes, nyt tosiaan menee, mutta menköön. ;)

      Poista
  2. Nuo kakut kyllä näyttävät NIIN hyvälle!!! =) Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos samoin sulle! :) Kakut näyttää just niin hyvälle kun maistuvatkin. :P Mulla on onneksi vielä iltapalalle jämiä jäljellä.

      Poista
  3. Ah, tatuoinnit on niin jees! Kivan näköinen tuo sinunkin. :) Kätkeytyykö sen taakse jokin tarina? Itsellä on toistaiseksi tatuoituna vaan koirien tassunjäljet, mutta kypsyttelen päässäni ajatusta uudesta tatuoinnista, mihin haluaisin kurjen ja poron. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Se on Stam1nan logo, siinä muodossa missä se esiintyy uusimman levyn kannessa. Hammas on ollut bändin alkuajoista lähtien logona, se on välillä muuttunut, mutta tykkään ite paljon tästä uusimmasta. Stam1na on vaan niin kova bändi. :)

      Jep, mullakin vaikka mitä tatuointi-ideoita, saa nähdä milloin raaskin toteuttaa. :P

      Poista