lauantai 14. syyskuuta 2013

Tänään on hyvä päivä aloittaa blogi

Moi vaan!

Olen jo viikkokausia pohtinut blogin aloittamista, ja nyt se vihdoin tapahtuu! Tarkoitus on kirjoittaa tänne elämästäni painonhallinnan ja -pudotuksen, terveellisten elämäntapojen omaksumisen ja liikunnan parissa. Joskus saattaa muitakin juttuja eksyä mukaan. Kuvia pyrin laittamaan paljon! (ensimmäinen!)


Niinpä. Go ahead and jump!


Hieman taustoja... Olen pian 27 vuotta, Helsingistä, tällä hetkellä työelämässä. Työni on fyysistä: paljon jaloillaan oloa, kävelyä, nostamista ja kantamista. Jotkut päivät ovat kevyempiä, toiset rankempia, mutta tykkään tosi paljon työstäni juurikin sen takia, että siinä saa niin paljon liikuntaa (plussaa on myös mukavat työkaverit). Vapaa-ajallani liikun noin 3-6 tuntia viikossa, vähän fiiliksen ja jaksamisen mukaan, pääasia että tulee useamman kerran viikossa tehtyä jotain.

Ennen oli toisin, eli elämäni ei aina ole ollut näin liikkuvaista, puhumattakaan syömisistä - ne vasta rempallaan on olleetkin. Takanani on jojoilua painon kanssa: pahimmillani 157,5-senttinen minä on painanut 85 kiloa. Tällä hetkellä olen alimmillani, mitä olen aikuisiälläni painanut, 54-55 kilossa. Viimeisin pudotus on todellakin se viimeinen - enää en anna painon nousta! Aiemmin olen jojonnut alas pelkästään liikunnallisen aktiivisuuden lisäämisellä, ja noussut ylös jättämällä liikunnan pois ja syömällä miten sattuu. Viime vuoden alussa, tarkalleen ottaen 4.1.2012 (tärkeä päivä! :D) aloitin kuuluisan elämäntapamuutoksen, vaikken sanasta liiemmin pidäkään. Kutsuin sitä painonpudotusprojektiksi, koska sellainen siitä oli tuleva - eihän se paino voi ikuisesti pudota, joten siksi projektiluontoisuus. Lähtöpaino oli 78,6 kiloa, ja joulukuussa saavutin asettamani tavoitepainon 55 kiloa. Teen myöhemmin erillisen postauksen aiheesta. :)

Tällä hetkellä mulla on siis menossa painonhallintavaihe, lisäksi haluan oppia syömään vieläkin terveellisemmin ja kohottaa kuntoa. Tavoitteena on timmi vartalo, jossa näkyy sopivasti lihasmuotoja.

Halusin perustaa tämän blogin paristakin eri syystä. Oon itse saanut mielettömästi inspiraatiota, motivaatiobuusteja, kannustusta ja uskoa omaan laihdutukseen ja painonhallintaan lukemalla muiden blogeja. Joitain satunnaisesti, joitain muutamia säännöllisesti. Ihailen ja arvostan niitä, jotka ovat onnistuneesti pystyneet tekemään muutoksen elämässään parempaan suuntaan, ja niitäkin jotka ovat ottaneet sen ensimmäisen askeleen ja ponnistelevat haluamansa eteen. Jos on tyytymätön omaan elämäänsä/kehoonsa, on tehtävä tarpeelliset muutokset! Painolla ei ole väliä, kunhan on itse tyytyväinen oloonsa ja kroppaansa. :) Haluaisin olla jollekin toiselle se motivaation ja hyvän fiiliksen lähde. Toinen syy blogin perustamiseen on se, että yksinkertaisesti tarvitsen kanavan kaikelle tälle terveellisiin elääntapoihin ja painoon liittyvälle pohdinnalle. En viitsi joka päivä Facebookiin postailla kaikenmaailman ruokakuvia ja liikuntahehkutuksia. :D Ja saahan tänne pidempiäkin tekstejä.

Toivon, että mahdollisimman moni löytää tän blogin. Saa (ja täytyy!) kommentoida, ehdotuksia postausaiheista, kysymyksiä, vinkkejä ym. otetaan myös vastaan. Täytyy varmaankin heti alkaa suunnitella tulevia postauksia - jei, oon niin innoissani tästä! Näyttipä "jei" hölmöltä tolla tavalla kirjoitettuna. :D

                                              Lopuksi, muistakaa tämä:

                     

                                                     Bloggailemisiin!

                                                         - Jenni

6 kommenttia:

 1. Onnea saavuttamastasi tavoitteesta, iso muutos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Kävinkin jo tänään aikaisemmin lukemassa blogiasi, hyvältä vaikuttaa. :)

   Poista
 2. Hei! Hieno pudotus! Tää onkin mielenkiintosta käsitellä aihetta nyt tässä vaiheessa, koska kaikkialta tulee niitä kauhukuvia että sitten kun on päässyt tavotteeseensa, niin ne kilot tulee heti takaisin ekstrojen kanssa.

  Eli kiva päästä lukemaan painonhallinnasta ja saamaan vinkkejä etukäteen kun toi tilanne on mua vastassa tulevaisuudessa :)

  -Kaukaa Kaunis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Tykkään kovasti sun blogista. :) Joo oon miettinyt tota, että paljon on painonpudotusblogeja, mutten oo itse ainakaan löytänyt painonhallintablogia, siis sellaista jossa laihduttanut "tavis" kertoo liikkumisistaan ja syömisistään. Kyllähän kaikenlaisia fitness-blogeja löytyy, mutta ne tyypit painii vähän eri sarjassa kuin meikäläinen. :D Toivottavasti pystyn kuitenkin olemaan erittäin esimerkillinen painonhallitsija!

   Poista
 3. Nyt vasta huomasin, että meillähän on ollut aikalailla samat lähtötilanteet ja tavoitteet! Meikäläisellä pituutta 158cm ja lähtöpaino oli 83kg. Aivan hurjassa vauhdissa oot kyllä ton pudotuksen tehnyt! Itsellä menee sama aika tuplaten ;D Nyt lähtee tammikuussa jo kolmas laihdutus vuosi saman projektin kanssa. Tavoitteena mulla olis se 58kg:n paino, mutta oivoi kun 55kg kuulostais hyvältä! Miten sä löysit sen oman tavoitepainos? Päätitkö etukäteen että -30kg pois ja thats it, vai menitkö sillä fiiliksellä, että sitten kun on tyytyväinen kroppaan niin painonpudotus loppuu? Kun itse en oo painanu alle 60kg sitten viimeks kun ala-asteella! Niin mun on vaikea edes kuvitella painavani 55kg.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Hei mietin just tota samaa, kun luin sun postauksesta että vielä kilo normaalipainoon matkaa. :) Mulla siis puoli senttiä sua vähemmän pituutta, eli aika lailla samankokoisia ollaan oltu. Pahimmillani mä oon painanut 85 kiloa, mutta siis tän viimeisen laihdutuksen alkaesss 78,6 kg. Hmm, mun tavoitepaino juontaa juurensa siihen, minkä painoinen olin n. 14-vuotiaana, muistikuvissa olin silloin suht hoikka ja vaaka näytti 55 kiloa. :) Se oli siis alkuperäinen tavoitepaino, mutta nyt sen saavutettuani ja onnistuneesti siinä pysyneenä oon miettinyt, että kyllä se voisi tosta vielä pudotakin (ei mulla mitään aikarajaa sille oo). Kun tosiaan keskivartalossa on vielä löysää, ja haluaisin tosi timmin kropan. :P Kyllä me molemmat saadaan se unelmien keho! :) Täytyy vain tehdä töitä sen eteen.

   Poista